Odp: Sieczkarnie Fortschritt
800 zł za komplet ,czyli Sieczkarnia i dwa lub trzy ciągniki z przyczpepami
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Fortschritt
Strony Poprzednia 1 … 31 32 33 34 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
800 zł za komplet ,czyli Sieczkarnia i dwa lub trzy ciągniki z przyczpepami
750zł za ha... Jaguar 860 / Zetor 12245 + Ruski rozrzutnik tandem 10 / MF 5465 + Ruski rozrzutnik tandem 11 ... Wczoraj by skończyli ale załapał zetorek kapcia w przedniej oponie...
U nas 450 / hektar za jaguara. Tak czy inaczej będę szukał fortschrittki , sieczkarnia to jedyna maszyna której mi brakuje w moim gospodarstwie... 10 hektarów kukurydzy by kosiła , idealnie było by gdybym trafił taką która oprócz hedera do kukurydzy miałaby chociaż podbieracz ,wtedy bym jeszcze nią zbierał sianokiszonkę z około 15 hektarów więc trochę pracy by miała.
http://www.olx.pl/oferta/sieczkarnia-fo … 06b012f12c
Tu kolego masz z naszej okolicy z podbierakiem dodatkowo
Kto ma przystawkę dziobową do sieczkarki? szukam namiaru na źródło części, przystawka KLADO SKA 94.
Masz na e281 przystawkę dziobową ?
zainwestowałem. maszyna ok ale są rzeczy które chcę mieć na zapasie. np łańcuchy, stożkowy tryb, czy podcinacze. dlatego pytam.
to jest identyczny heder jak ten który jest przy marsie czy toronie, ten sam, ma podwójne zestawy punktów zawieszenia. jedna dla fortschritki drugi dla torona.
A macie jakiś namiar do składnicy z częściami do węgierskich przystawek oros, MFKA. Pewnikiem to ten sam producent a w sieci nie mogę znaleźć.
Jaka jakość sieczki , poprawiła się ?
Fenol gościu w Sierpcu ma części do orosek, poszukam do niego namiaru
jak widziałem jak fortschrittka kosi kukurydze to kompletna katastrofa nawet jak bym miał swoją to bym tym nie kosił
To wychodzi na to że widziałeś wylerany egzemplarz i do tego źle wyregulowany
może masz racje bo nie mam do czynienia z tymi maszynami tylko to co widzę to bardzo dużo kolb gubiło i cieło bardzo długo
To jak jeden mówił że u nich na wiosce ma gościu E281 to "dobrze chodzi bo każda kolba jest na pół przecięta", nic dodać nic ująć
Może nie bardzo w temacie ale co myślicie o naszych polskich sieczkarniach Z350 ? silnik ma trochę mocniejszy ale jak z jakością sieczki ? gorzej czy lepiej tnie jak e281 ?
kupiłem po sezonie, dopiero badam temat.
Czekam na cynk Laszek, dziękuwa.
Fenol tu masz gościa
https://www.olx.pl/oferta/czesci-zamien … 0c59086eee
Fenol masz taką jak na tym filmiku przystawkę ? https://www.youtube.com/watch?v=oH6WXgkVjW4
tak, taka właśnie. na na filmiku facetowi ładnie idzie masa, jednolicie. Przy zwykłym kemperze jednak idzie raz więcej raz mniej. No zobaczymy jak będzie szło.
facet ma też dopieszczony wyrzut, widać że mu towar zapiernicza, ale nie wiadomo jaki posuw, na grubym wszytko leci jak szalone.
wcześniej muminek pisał że te przystawki idą lepiej gdy mają tryb napędowy zamieniony na większy i wolniej pracuje przystawka.
dziwna sprawa zawsze mi się wydawało że to jak wolno poda bęben gardzieli a to jak szybko chodzi heder nie będzie miało ze sobą nic wspólnego.
Będzie ,najlepiej jak by napęd na przystawkę był zależny od obrotów walców wciagajacych .
Dzięki temu nie będzie się nic zapychalo przed walcami,i masa będzie płynnie podawana.
Fenol to ile zainwestowałeś?
Strony Poprzednia 1 … 31 32 33 34 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Fortschritt
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo