161

Odp: Sprzęt komputerowy

no chyba tak tylko jak sie pozbyc tego gościa?

Rolnik z powołania:-)

162

Chrome nie ma wsparcia i pewnie tego jest przyczyna.

163

a co na to zaradzić?

164

Samo to się pewnie nie zainstalowało, to moze być jakiś dodatek do Chrome, wejdź sobie w Więcej Narzędzi > Rozszerzenia i poszukaj co tam dziwnego sobie nieświadomie doinstalowałeś.

165

niby nic dziwnego nie widać. jak znajde czas to przeinstaluje chrome

166

Nie wchodź gdzie tam gdzie sy*a można złapać wink

167

zainstaluj malware bytes, programik który posprząta. wersja testowa załątwi temat, też miałem ten problem.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

168

Dokładnie. Jakiś programik trzepiący adware, spyware i inne świństwa. Przetrzepać i problem z głowy.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

169

androl napisał/a:

Nie wchodź gdzie tam gdzie sy*a można złapać wink

Święte słowa!!!

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

170

Zachciało się monitoringu to teraz mam kilka pytań:

jaki jest maksymalny zasięg kabla HDMI chodzi mi o taki tańszy z marketu (nie wykonany przez tybetańskich mnichów ze złota Azteków) by nie był droższy od zestawu monitoringu

a może lepiej rejestrator połączyć z telewizorem kablem sieciowym??

używał ktoś z was routera Edimax_LT-6408n ?? chodzi mi konkretnie o podpinanie do niego modemu USB czy są przy tym jakieś problemy (moje modemu są niby na liście współpracujących)

171

jeśli robisz kablowo to najtaniej i wg mnie najsensowniej na kablu sieciowym UTP LAN - ja na takim robię. Na jednym kablu 8 żyłowym można podpiąć 4 kamery - 4 żyłki sygnał i 4 żyłki zasilanie prądu (kamery wewnętrzne). Zewnętrzne muszą mieć lepsze źródło prądu z uwagi na grzałki.

gg 5118068

172

kamery z rejestratorem i kablami mam już
jest to ten zestaw
https://www.annkestore.com/annke-8ch-72 … c11bg.html

rejestrator to nawet mi się podoba kamery odrobinę mniej podoba mi się też cena zestawu bo kuzyn mi go przywiózł z Anglii z jakieś poświątecznej wyprzedaży czy innego czarnego piątku to kosztował połowę ceny z linku
w zestawie składa się z : 8 kamer, rejestratora, 2 zasilacze do kamer, dzielniki prądu, myszka, kabel do monitora, kable do kamer 20m (sygnał i zasilanie w jednym), kołki montażowe, płytki naklejki i stos papieru.

teraz mi zostało połączenie rejestratora z telewizorem
wstępnie umieściłem go w takim miejscu że starcza mi kabla do 5 kamer ale do telewizora hdmi potrzebuje co najmniej 12m
no i nie ma tam internetu a by się przydał skoro rejestrator oferuje możliwość podglądu i obsługi przez internet

173

https://www.aliexpress.com/item/12MP-94 … MJ&s=p

Chcę to zastosować do monitoringu pola kukurydzy przed dzikami i nie tylko....
Używał to ktoś ? Prosiłbym o opinie.

174

Coś takiego miał kumpel w lesie na nęcisku i powiem że zdjęcia ładne przychodziły na smartfona. Nie wiem czy to akurat identyczny co podałeś

E 516 na części
Telefon 695 076 269

175

Jakie polecacie urzadzenia wielofunkcyjne tj drukarka+skaner?

176

Ja mam HP k209 i jak dla mnie jest bardzo dobra, tanie tusze, dobra jakość.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

177

za takie pieniądze to laserówke idzie kupic

178

moja ma z 8 lat a wtedy laserówki były droższe

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

179

kolor czy tylko czarny ? jak kolor to koniecznie aby tusze były osobno każdy kolor i napełniane z butelki - najtaniej i zrobisz sam. Jak wystarczy tylko czarny to najtańsza laserowa i do tego osobno skaner. Podaj kwotę jaką chcesz wydać to coś podpowiem bo używam tego sporo.

gg 5118068

180

kwote... szczerze to tak się zastanawiam ile muszę wyjąć ze skarbonki. Powiem jak wiekszość jak naj mniej, ale na tyle duzo zeby nie kupic bubla