Odp: Sprzęt komputerowy
no chyba tak tylko jak sie pozbyc tego gościa?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Sprzęt komputerowy
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no chyba tak tylko jak sie pozbyc tego gościa?
Chrome nie ma wsparcia i pewnie tego jest przyczyna.
a co na to zaradzić?
Samo to się pewnie nie zainstalowało, to moze być jakiś dodatek do Chrome, wejdź sobie w Więcej Narzędzi > Rozszerzenia i poszukaj co tam dziwnego sobie nieświadomie doinstalowałeś.
niby nic dziwnego nie widać. jak znajde czas to przeinstaluje chrome
Nie wchodź gdzie tam gdzie sy*a można złapać
zainstaluj malware bytes, programik który posprząta. wersja testowa załątwi temat, też miałem ten problem.
Dokładnie. Jakiś programik trzepiący adware, spyware i inne świństwa. Przetrzepać i problem z głowy.
Nie wchodź gdzie tam gdzie sy*a można złapać
Święte słowa!!!
Zachciało się monitoringu to teraz mam kilka pytań:
jaki jest maksymalny zasięg kabla HDMI chodzi mi o taki tańszy z marketu (nie wykonany przez tybetańskich mnichów ze złota Azteków) by nie był droższy od zestawu monitoringu
a może lepiej rejestrator połączyć z telewizorem kablem sieciowym??
używał ktoś z was routera Edimax_LT-6408n ?? chodzi mi konkretnie o podpinanie do niego modemu USB czy są przy tym jakieś problemy (moje modemu są niby na liście współpracujących)
jeśli robisz kablowo to najtaniej i wg mnie najsensowniej na kablu sieciowym UTP LAN - ja na takim robię. Na jednym kablu 8 żyłowym można podpiąć 4 kamery - 4 żyłki sygnał i 4 żyłki zasilanie prądu (kamery wewnętrzne). Zewnętrzne muszą mieć lepsze źródło prądu z uwagi na grzałki.
kamery z rejestratorem i kablami mam już
jest to ten zestaw
https://www.annkestore.com/annke-8ch-72 … c11bg.html
rejestrator to nawet mi się podoba kamery odrobinę mniej podoba mi się też cena zestawu bo kuzyn mi go przywiózł z Anglii z jakieś poświątecznej wyprzedaży czy innego czarnego piątku to kosztował połowę ceny z linku
w zestawie składa się z : 8 kamer, rejestratora, 2 zasilacze do kamer, dzielniki prądu, myszka, kabel do monitora, kable do kamer 20m (sygnał i zasilanie w jednym), kołki montażowe, płytki naklejki i stos papieru.
teraz mi zostało połączenie rejestratora z telewizorem
wstępnie umieściłem go w takim miejscu że starcza mi kabla do 5 kamer ale do telewizora hdmi potrzebuje co najmniej 12m
no i nie ma tam internetu a by się przydał skoro rejestrator oferuje możliwość podglądu i obsługi przez internet
https://www.aliexpress.com/item/12MP-94 … MJ&s=p
Chcę to zastosować do monitoringu pola kukurydzy przed dzikami i nie tylko....
Używał to ktoś ? Prosiłbym o opinie.
Coś takiego miał kumpel w lesie na nęcisku i powiem że zdjęcia ładne przychodziły na smartfona. Nie wiem czy to akurat identyczny co podałeś
Jakie polecacie urzadzenia wielofunkcyjne tj drukarka+skaner?
Ja mam HP k209 i jak dla mnie jest bardzo dobra, tanie tusze, dobra jakość.
za takie pieniądze to laserówke idzie kupic
moja ma z 8 lat a wtedy laserówki były droższe
kolor czy tylko czarny ? jak kolor to koniecznie aby tusze były osobno każdy kolor i napełniane z butelki - najtaniej i zrobisz sam. Jak wystarczy tylko czarny to najtańsza laserowa i do tego osobno skaner. Podaj kwotę jaką chcesz wydać to coś podpowiem bo używam tego sporo.
kwote... szczerze to tak się zastanawiam ile muszę wyjąć ze skarbonki. Powiem jak wiekszość jak naj mniej, ale na tyle duzo zeby nie kupic bubla
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Sprzęt komputerowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo