Odp: Dopłaty 2015-2020
Szykują się zmiany w dopłatach . Stawka dopłat do materiału siewnego to o ile dobrze pamiętam 69,40 zł do hektara .
http://www.polskieradio.pl/42/3166/Arty … esc-doplat
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Szykują się zmiany w dopłatach . Stawka dopłat do materiału siewnego to o ile dobrze pamiętam 69,40 zł do hektara .
http://www.polskieradio.pl/42/3166/Arty … esc-doplat
tak jak piszesz.... po kieszeni...
Ciekawe kiedy zapłacą ?
wczoraj dostałem zaliczke dopłat. jestem w szoku
jaki procent podstawy bo maj niby 70% podstawy płacić
w tamtym roku też mieli i dostałem 6 lipca i też byłem w szoku
nie miałem kontroli
moze byc te 70%, ale nie liczyłem
70 %... Znajomi dostali.. Nie wiem jak u nas.. trzeba jechać sprawdzić...
Nie trzeba sprawdzać , wystarczy poprosić w banku , by informowali Cię o wpłatach na konto w formie sms na telefon , grosze opłata kosztuje . Ja już dostałem , kupiłem nawozy ale jak ktoś lubi inaczej to może tak zrobić :beer:
.... https://www.youtube.com/watch?v=cmfubbN8p8U
Powiedzieli że od wschodu Polski zaczną i faktycznie tak wypłacają. Niesamowite.
Pomorskie to nie wschód ....... widocznie wszędzie płacą .
U mnie mówiono że własnie rejon gdzie jest najwięcej świń albo rejon zagrożony tą zarazą... Ale wypłacają jak popadnie... Dopłaty som...
Poprzednie przyszły w czerwcu ,jakoś mi się nie wydaje że przed grudniem coś wpadnie .
przeproś się z proboszczem to zwiększysz szanse
Wezwała mnie biurwa z agencji na jakieś drobne poprawki w zeszły czwartek, bo ma polecenie przygotować na perłowo wszystkie wnioski do wypłaty zaliczki. Od ubiegłego poniedziałku do końca listopada każdy ma coś dostać.
Ostatni raz dotacje na potrzeby gospodarstwa poszły w 2010 na zakup ZT325, od tego czasu wszystko w zasadzie idzie na dom i rodzinę i tam takie. Jak gospodarstwo nie zarobi na nawozy to ich nie będzie miało, bo jak się nie umie liczyć to lepiej to zostawić wcześniej niż później. Każdy kolejny dzień to większe straty.
Wezwała mnie biurwa z agencji na jakieś drobne poprawki w zeszły czwartek, bo ma polecenie przygotować na perłowo wszystkie wnioski do wypłaty zaliczki. Od ubiegłego poniedziałku do końca listopada każdy ma coś dostać.
Ostatni raz dotacje na potrzeby gospodarstwa poszły w 2010 na zakup ZT325, od tego czasu wszystko w zasadzie idzie na dom i rodzinę i tam takie. Jak gospodarstwo nie zarobi na nawozy to ich nie będzie miało, bo jak się nie umie liczyć to lepiej to zostawić wcześniej niż później. Każdy kolejny dzień to większe straty.
Marku masz bardzo dobre podejście do sprawy podoba i się :):):):)
W zasadzie to co za różnica które pieniądze idą na co. Najważniejsze żeby gospodarstwo samo się nie pożerało a rodzina tyle że wegetuje.
A ja wręcz przeciwnie ..... dopłaty idą na dodatkowe inwestycje typu zakupy ziemi , budynków , i maszyn . Z gospodarstwa sobie żyję ,a jak dopłat już nie będzie to najwyżej przestanie się tyle inwestycji robić........ a żyć się będzie jak do tej pory .
czyli dzielicie kasę na "kupki" ? u mnie ze wszystkich źródeł kasa trafia na jedno konto i nie robi mi to żadnej różnicy czy nawóz kupię za byka, chleb za pszenicę, ropę z dopłat, a podatek jeszcze z innego źródła.
U nas agencja pracuje nawet w sobotę (co rzadko się zdarza) bo przygotowują dokumenty do zaliczek.
przeproś się z proboszczem to zwiększysz szanse
To już wolę na czerwiec.......... :satan:
czyli dzielicie kasę na "kupki" ? u mnie ze wszystkich źródeł kasa trafia na jedno konto i nie robi mi to żadnej różnicy czy nawóz kupię za byka, chleb za pszenicę, ropę z dopłat, a podatek jeszcze z innego źródła.
U nas agencja pracuje nawet w sobotę (co rzadko się zdarza) bo przygotowują dokumenty do zaliczek.
dokładnie tak, aczkolwiek ciagle staram sie rozwijac to jakas maszyna to kawałek ziemi dokupic itd. niestety remont domu ciagle odkładam
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo