Odp: Zużycie paliwa
ale mowisz o plugu
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Zużycie paliwa
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ale mowisz o plugu
Ja też.
Nie powinno zaczynać się zdania od "ale". Ale- z przekory, bo tak mi pasuje. Ale Atlas ma swoje niezaprzeczalne plusy. Np. cena ! Świetne zabezpieczenia od kamieni. Dostępność części zamiennych, dobre opinie (blef!).
Niestety z wielka przykrością stwierdzam, że nasze poprzednie pokolenie, zupełnie zaniedbało temat pługów. Skazało na zupełna banicję !
Albo orzesz dobrym pługiem ich, albo orzesz dobrym pługiem U nich.
Przykro .
Macie rację panowie atlas to złom ma swoje plusy i minusy ją nie czekałem aż złom będzie drogi sprzedałem go i jest święty spokój teraz mamy b 201 o niebo lepiej i ciągnik ma lżej ciągnąć nie musi tego ciężaru dźwigać
Jeden raz orałem Atlasem, koszmar ustawić go do orki to wyższa szkoła jazdy sama orka szła ciężko.Najlepszym pługiem jakim orałem to PHX,nie obrażając B-201.
no tak zgadzam sie z waszymi opiniami atlas to ciezki plug i na kamieniach tez tak dodrze nie pracuje mieszkam w wielkopolsce kolo Pily sa tu straszne ziemie kamieniste i atlas mowiac prawde nie sprawuje sie tu najlepiej
a do tych wszystkich posiadaczy forszow 303 jak sie pracuje wam z plugiem b 201 nie macie problemow z nawracaniem na malych arealach
Na małych areałach to ja wole cofać niż nawracać jak zaczynam orke forszajem to pierwszy raz jest problem wjechać w bruzde.Po orkach jak się przesiadam do Zetora to mam wrażenie że zawraca w miejscu.
no tak to jest wada tego ciagnika ciezko nim manewrowac i zastanawia mnie to jak mozna nim orac z plugiem b201 polzawieszanym no jakis malych fyrtlach co innego bo juz widzialem plug b201 zawieszany jeden koles u nas przerobil taki plug i sadze ze nie ma nic lepszego tylko jes ta wade ze taki plug moze byc przerobiony ten ktory ma ten silownik a nie ta gruche z przodu
nic nie chce mówic ale to wątek o zużyciu paliwa a przeszedł w manewrowanie pługiem może nie powinienem tego pisac ale jak ktos nowy będize chcial poszukac czegos ciekawego to bedize mial namieszane
może dalsza rozmowa w wątku o pługach albo nowy zalożyc ??:)
Wojtas ależ powinieneś o tym mówić.
misiek niewiem co mam ci odpisać poprostu Twój sąsiad to prawdziwy dekiel.
W tamtym roku po wypowiedziach tatymarty kupiłem b 201 6skib z siłownikiem, w tym roku kupiłem drugi b 201 6skib z siłownikem.
Marku na jakich ziemiach te 6 skib w forszaju chodzi?? Ciężkie czy lekkie?? Góry czy równiny??
Dobre były też pługi biegusy bo przy skręcie to mu dupka nadchodziła.
nie wiem nigdy nie oralem plugiem polzawieszanym ale ten przerobiony b 201 nie jest zly bo widzialem jak jeden koles oral plugiem polzawieszanym na ok.2 morgach myslalem ze sie tam nim zabije i pracowal ciagnikiem 1224 a plug zawieszany to jednak zawieszany
witam wszystkich!
właśnie się zastanawiam nad kupnem forszaja zt303 czy ktoś mógł by mi udzielić kilku informacji o tym ciągniku ile spala w orce a ile w lekkich pracach i czy są dostępne części do tego ciągnika?:hmmm:
Witam nowego kolegę, co mogę powiedzieć o Fortschritt pali tak jak zetor to znaczy nie zależnie od wykonywanej pracy spalanie ma na stałym poziomie można przyjąć 10 litrów na godz., Co do częściej zależy, w jakim miejscu mieszkasz, ale z tym problemu nie ma praktycznie wszystkie sklepy prowadzą sprzedaż wysyłkowa a jak czegoś nie ma nowego to zawsze jest używka.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Zużycie paliwa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo