Odp: Pługi Obrotowe Wady I Zalety
Jak podniesie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Pługi Obrotowe Wady I Zalety
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak podniesie?
pompa podobno 3,5t uniesie to spokojnie sobie poradzi mam taka nadzieje
No raczej na pewno Sb poradzi Ona nie jest az taka słaba znow zeby nie dac rady;D;)
Pompa nie podnosi tylko siłownik, pompa nie ma udźwigu tylko ciśnienie i wydajność litrów na minute, a wielkość udźwigu zależy tylko i wyłącznie od siłownika w podnośniku, jeśli nie da rady podnieść, to wystarczy założyć dodatkowy siłownik lub siłowniki na zewnątrz i po sprawie.
tak tatamarty ale jeśli pompa hydrauliczna ma małą wydajność albo jest nie sprawna to nawet 8 siłowników nie pomoże
Jeśli pompa będzie miała małą wydajność a będzie sprawna, to napędzi każdy siłownik i podniesie nawet 20 ton, tylko że trochę dłużej będzie trwało pompowanie oleju w siłownik, zwróć uwage na siłownik w przyczepie wywrotce, nawet ciapek podniesie skrzynie ośmiotonówki załadowanej zbożem, a udźwig podnośnika sam wiesz jaki ma, a ta pompeczka przy nim... no właśnie, więc udźwig zależy od "mocy" siłownika a nie pompy.
8 siłowników to problem by było zamątować,dwa to już full wypas jak pompa w miare sprawna to da rade dużo podnieść.
Musicie pamiętać o jednym jak założy się dodatkowy siłownik(siłowniki) to ciągnik będzie wolniej podnosił ale udżwig się zwiększy.
Kiedyś miałem dwa siłowniki ale stare były i co chwila ciekły teraz mam jeden i jest ok. Podnosi może troszke wolniej ale swobodnie.
ja też mam zamocowane siłowniki dwa i chodzi dużo lepiej siłwowniki są od podnodzenia kosza z korzeniami od neptuna
a jak taka mowa o tych silownikach to jakie długie musza byc ??
Ja założyłem wspomagające od ursusa i podnosi swobodnie agregat siewny o całkowitej wadze ze zbożem 3,5tony.
ja mam założone dwa od sieczkarni (od unoszenia hedera)
Cześć Chłopcy Może Wiecie czy za jakieś 4 tyś zł można kupić 4 skibowy pług obracany??????
Cześć Chłopcy Może Wiecie czy za jakieś 4 tyś zł można kupić 4 skibowy pług obracany??????
wejdz na allegro i sprawdz myśle że w ciągu 30-60 dni można coś wypatrzyć. Najtaniej kiedyś widziałem za 2000 obracany mechanicznie
masz;
http://www.allegro.pl/item567415699_plug_obrotowy.html
popatrz jeszcze na innych serwisach to będzie więcej
Witam panowie i zdecydowanie jestem zwolennikiem obrotowych ale jak sobie pomyśle że za swoją 303 dałem 7500 pln to jakieś 10000pln musiał bym wyłóżyć na dobrą 4 obracaną bo kupić byle co i się męczyć to nie sztuka narazie próbowałem z 5x35 grudziądz i luzik glina mokro ale forszaj daje rady mam jeszcze atlas 4 ale myśle o kupnie 5 parametry podobne jak B201 ale zawieszany a to "chyba zaleta " nie wyobrażm sobie półzawieszanego pluga to nie dla mnie widziłem sąsiada jak się z PHX-em męczył NIE polecam
PHX a PHX to jest wielką różnica, Atlasem jeden raz orałem i już więcej nie chce.Obrotówką więcej nie zaorzesz niż zagonowym,sam bym kupił obrotówke ale tylko półzawieszaną.Cena jaką trzeba dać za obrotówke mnie odstrasza,więc narazie zagonowy półzawieszany z zabezpieczeniem najlepiej resorowym.
Witam panowie i zdecydowanie jestem zwolennikiem obrotowych ale jak sobie pomyśle że za swoją 303 dałem 7500 pln to jakieś 10000pln musiał bym wyłóżyć na dobrą 4 obracaną bo kupić byle co i się męczyć to nie sztuka narazie próbowałem z 5x35 grudziądz i luzik glina mokro ale forszaj daje rady mam jeszcze atlas 4 ale myśle o kupnie 5 parametry podobne jak B201 ale zawieszany a to "chyba zaleta " nie wyobrażm sobie półzawieszanego pluga to nie dla mnie widziłem sąsiada jak się z PHX-em męczył NIE polecam
ja teżjakieś dałem 7500 za 303 kilka let temu i kupiłem grubera za 11000 zawsze za osprzęt trzeba więcej wyłożyć niż za ciągnik ale co zrobisz ładnym nowym ciągnikiem jak nie będzesz miał co zaczepić
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Pługi Obrotowe Wady I Zalety
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo