121

Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?

u mnie gość do przyczep zrywkowych ma valmety. Jeden 80 drugi 100 trzeci 120KM. Dwa pierwsze robią z przyczepą 10m3, a największy 14m3. Jeszcze złego słowa od niego nie słyszałem na te traktorki

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

122

no tak marku tylko tu sie o kase na zakup rozchodzi bo kolega 23 letni musi wziaść na to kredyt i 50 tyś to max które moze wziaść

Nie ma to jak FORTSCHRITT

123

U nas Valtry też chwalą!

124

my też chcielismy valtre ale nie ta liga cenowa

125

Do lasu polecam case, nie kupujcie tych zetorów. Gość od którego zanim sam zrobiłem przyczepę do drewna z hds chciałem podobną kupić miał takiego zetora jak u Ciebie Tomku z linka. Przyznał się, że ciągnik w lesie miał duży apetyt na wachę a i skręt taki sobie.
U nas przy takich przyczepach firmy mają te starsze Case  takie jak Case ih 1255 XL 1455 XL i valmety. Części dostępne, nie takie skomplikowane sprzęty, prześwity duże. A w pieniądzach do 50 tysi idzie znaleźć coś fajnego.

126

tomek 323 napisał/a:

no tak marku tylko tu sie o kase na zakup rozchodzi bo kolega 23 letni musi wziaść na to kredyt i 50 tyś to max które moze wziaść

Jest też jedenco tylko w mtz siedzi. Pierw jak pamiętam stare 82 a z 8lat temu nówkę 82 wziął i robi bez problemu. Do tego zwrotność i prześwit w mtz bierze górę nad większością ciągników. A i jak co to też ma przyczepę 10m3

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

127

u nas valtrami i renówkami robią

mdw

128

mamy w firmie mtz 952 z przyczepą ale kolega właśnie nie chce mtz a poza tym ta przyczepa co jest do ruska jest za wielka

129

to wziąć mtz 120 koni smile

130

Odświeże temat bo jest do kupienia case 1056xl z miarę pewnych rąk,tylko pytanie czy warto?cena ok.25000 zł. Brak tylnej szyby górnego zaczepu i sprężarki klimatyzacji.  miałby zastąpić 323.

131

Case 1056xl ma 105 koni jest wersja 40km/h sprawdź czy biegi szosowe nie wyskakują , a tak to fajne ciągniki.

132

hmm masz może zdjęcia ? który rok ?
Pali w tą pogode bez problemu  biegi nie wyskakują to bierz za tą kasę zaczep to nie problem 
wał od napędu ma z boku silnika czy pod misą ? jak pod misą to 956 a jak obok to jednak 955

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

133

jeszcze go nie widziałem bo jest 400 km ode mnie. a jest to ciągnik szefa mojego bardzo dobrego ziomka.zdjęcia zaczął mi wysyłać ale skończyła mu się kasa na koncie więc sam za nimi czekam.  rok niby 95 ale wg googla już go wtedy nie produkowali.
ogólnie to mi się strasznie nie pali ale rozglądam się za czymś i sam nie wiem czy nie dołożyć i czegoś nowszego nie wziąć.

134

Czy ja wiem 4 obrotkę będzie ciągał  spokojnie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

135

powinien dac rade bo maszyny to b 201, kompaktowa talerzówka 3m z hydropakiem, prasa i zbierająca.
i tu moje pytanie bo na innym forum pisali że załaczanie WOM jest problematyczne i czy zwinne są te Casy bo zmiana podyktowana głownie tą zbierającą i prasa.

136

jeśli mogę to każdy tylko nie MTZ i jemu pochodne.

Leszek   dla kolegów'

137

tak z ciekawosci ile potrzebowałbym km żeby ciagac ładunki tj 15t plus masa 2 przyczep?
w sensie ile minimum teren pagórkowaty ale 2 przyczepy tylko po asfalcie

Rolnik z powołania:-)

138

100km w zachodnich ciagnikach da radę

Leszek   dla kolegów'

139

ja myslałem o 70-80. moim 130km to ciagam 25t na przyczepach

Rolnik z powołania:-)

140