Odp: GG FORUMOWE
forszaj 514 ma instalacje cała na 24v czy tak jak ciagniki ze tylko do rozruchu 24
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 325 326 327 328 329 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
forszaj 514 ma instalacje cała na 24v czy tak jak ciagniki ze tylko do rozruchu 24
Cała na 24
dzieki
W jakiej proporcji wymienić obornik na słomę?
z pokosu w zniwa wymieniałem 1:3 (s:o)
Na wiosnę wymieniałem się z sąsiadem za 10 balotów słomy średnio 150 kg szt, brałem 1 rozrzutnik obornika, polski tandem 6 t, pasowało mu. Po żniwach okazało się że nie powinienem robić tego handlu. Pomimo zapasu + słoma tegoroczna, musiałem sam szukać żeby mi starczyło do przyszłych żniw.
A te co Koseś podał to nawet jak by unia 50% dopłacała to cena zabija.
Maksx drogie fakt ale żebyś zobaczył jak świecą ... a tu polski odpowiednik
http://sklep.wesem.pl/5/6749/lampy_robo … 0lm_2500lm
okazuje się, że spanie w pryzmie obornika szkodzi na zdrowie. Dzisiaj rano przekonał się o tym 25 kilowy dziczek. Jeszcze tylko weterynarz i sprawdzę czy to był dobry dzik
Koło Kętrzyna kilka dni temu ponoć niedobrego znaleźli. Łąki ryją w okolicy na potęgę, chyba żołędzie już wpier***ły.
Całe gospodarstwo mam ogrodzone łącznie z płytą gnojową i stertami słomy, ale w razie co na strefę nie ma rady.
scoda19 napisał/a:ojanusz napisał/a:ojanusz@op.pl
A cenę znasz?Poszły do ciebie.Adres miałem do ciebie ale zapomniałem.Jak spodoba się to zapytam o cenę.
Dzięki za zdjęcia,szerokość to chyba 3,6o,za mały.
Szerokość 4.20 gdyby ktoś pytał.
mpopis i jak te ledowe światła robocze ?warte to coś jest?
dwie założyłem i właśnie dokupuję resztę, bo moje stare są już 14 lat i świecą gówniano, więc trzeba wymienić. świecą jasno i równo, nie powalają zasięgiem ale do roboty są ok, no i cena też jest akceptowalna.
Dzięki o to mi chodziło.
Tak świecą cztery ledy na odległość 20m ,dla porównania potem włączam światła mijania i drogowe https://www.youtube.com/watch?v=-lM-6Uw2iOM
Wow jak w dzień
Stoi w garażu i na słupach połowa światła została ....
Koseś przed wieczornymi pracami polowymi będzie musiał posmarować się kremem z filtrem 40 by się nie opalić za mocno....
Różnica między światłami mijania,drogowymi kolosalna!
Już zaczynam myśleć nad montażem takiego czegoś 😎
Koledzy pilnie potrzebuje informacji na temat zbioru kukurydzy na ziarno do ponownego zasiewu,ponoć są kombajny rotorowe rivierre casalis które nie uszkadzają ziarna.A i dodatkowo potrzebuje info o suszeniu takiego ziarna w suszarniach daszkowych z góry dziękuję za udzielane podpowiedzi :beer:
qq obecna to mieszańce, sianie własnymi nasionami to dużo niższy plon.
qq obecna to mieszańce, sianie własnymi nasionami to dużo niższy plon.
U mnie w wiosce dwóch kumpli robi doświadczenia odnośnie wydajności z nasion oryginalnych i dłubanych z kolb nie widać za bardzo różnicy w plonowaniu więc po co przepłacać,suszarnie daszkową już kupili brakuje jeszcze kombajnu na rotorze bo dłubanie pięciu ton kolb zimą to lekka przesada lepiej pobaraszkować z żoną :kiss:
Strony Poprzednia 1 … 325 326 327 328 329 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo