6,521

Odp: GG FORUMOWE

forszaj 514 ma instalacje cała na 24v czy tak jak ciagniki ze tylko do rozruchu 24

Rolnik z powołania:-)

6,522

Cała na 24

E 516 na części
Telefon 695 076 269

6,523

dzieki

6,524

Fenol napisał/a:

W jakiej proporcji wymienić obornik na słomę?

z pokosu w zniwa wymieniałem 1:3 (s:o)

6,525

Na wiosnę wymieniałem się z sąsiadem za 10 balotów słomy średnio 150 kg szt, brałem 1 rozrzutnik obornika, polski tandem 6 t, pasowało mu. Po żniwach okazało się że nie powinienem robić tego handlu. Pomimo zapasu + słoma tegoroczna, musiałem sam szukać żeby mi starczyło do przyszłych żniw.

6,526

maksx napisał/a:

A te co Koseś podał to nawet jak by unia 50% dopłacała to cena zabija.

Maksx drogie fakt ale żebyś zobaczył jak świecą ...    a tu polski  odpowiednik         
http://sklep.wesem.pl/5/6749/lampy_robo … 0lm_2500lm

6,527

okazuje się, że spanie w pryzmie obornika szkodzi na zdrowie. Dzisiaj rano przekonał się o tym 25 kilowy dziczek. Jeszcze tylko weterynarz i sprawdzę czy to był dobry dzik big_smile

6,528

Koło Kętrzyna kilka dni temu ponoć niedobrego znaleźli.  Łąki ryją w okolicy na potęgę, chyba żołędzie już wpier***ły.
Całe gospodarstwo mam ogrodzone łącznie z płytą gnojową i stertami słomy, ale w razie co na strefę nie ma rady.

6,529

ojanusz napisał/a:
scoda19 napisał/a:
ojanusz napisał/a:

ojanusz@op.pl
A cenę znasz?

Poszły do ciebie.Adres miałem do ciebie ale zapomniałem.Jak spodoba się to zapytam o cenę.

Dzięki za zdjęcia,szerokość to chyba 3,6o,za mały.

Szerokość 4.20  gdyby ktoś pytał.

6,530

mpopis i jak te ledowe światła robocze ?warte to coś jest?

6,531

dwie założyłem i właśnie dokupuję resztę, bo moje stare są już 14 lat i świecą gówniano, więc trzeba wymienić. świecą jasno i równo, nie powalają zasięgiem ale do roboty są ok, no i cena też jest akceptowalna.

6,532

Dzięki o to mi chodziło.

6,533

Tak świecą cztery ledy na odległość 20m ,dla porównania potem włączam   światła mijania i drogowe   https://www.youtube.com/watch?v=-lM-6Uw2iOM

6,534

Wow jak w dzień

6,535

Stoi w garażu i na słupach połowa światła została ....

6,536

Koseś przed wieczornymi pracami polowymi będzie musiał posmarować się kremem z filtrem 40 by się nie opalić za mocno....

6,537

Różnica między światłami mijania,drogowymi kolosalna! 
Już zaczynam myśleć nad montażem takiego czegoś 😎

6,538

Koledzy pilnie potrzebuje informacji na temat zbioru kukurydzy na ziarno do ponownego zasiewu,ponoć są kombajny rotorowe rivierre casalis które nie uszkadzają ziarna.A i dodatkowo potrzebuje info o suszeniu takiego ziarna w suszarniach daszkowych z góry dziękuję za udzielane podpowiedzi :beer:

6,539

qq obecna to mieszańce, sianie własnymi nasionami to dużo niższy plon.

6,540

androl napisał/a:

qq obecna to mieszańce, sianie własnymi nasionami to dużo niższy plon.

U mnie w wiosce dwóch kumpli robi doświadczenia odnośnie wydajności z nasion oryginalnych i dłubanych z kolb nie widać za bardzo różnicy w plonowaniu więc po co przepłacać,suszarnie daszkową już kupili brakuje jeszcze kombajnu na rotorze bo dłubanie pięciu ton kolb zimą to lekka przesada lepiej pobaraszkować z żoną :kiss: