Odp: co uprawiać żeby zarobić?
ja spróbuję jeszcze tego nie miałem, a jak da tone to ładnie na tym zarobie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne » co uprawiać żeby zarobić?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja spróbuję jeszcze tego nie miałem, a jak da tone to ładnie na tym zarobie
Trzymam kciuki, ale jak planuję coś to zawsze liczę na dolny plon.
Na jakich ziemiach rośnie??
ma być na 3kl
szkoda pola mi się wydaje;/ ja wole tu posiać pszenicę rzepak buraka groch jęczmień itp
Jak ktoś nie miał lnu to nie wie jak dobrze pszenica po nim rośnie. Przedplon że chyba nie ma lepszego...
Materiał siewny kwalifikowany lnu niestety jest bardzo drogi, 10zł/kg a wysiewa się go 50-60kg/ha.
A kto będzie tyle płacił. przecież nic by z niego nie zostało, no oprócz płodozmianu. Ojciec kupił włóknisty 2 lata temu to płacił 12zł. kupił na hektar tylko norma kwalifikatu była chyba 35 lub 40kg nie pamiętam. Len się wtedy udał normalnie jakby zasiać gęściej.
I tak będzie pewnie sprzedawał na wolnym rynku to nikt nie będzie się o to pytał.
Z tego co pamiętam Pajej tylko kwalifikat kupuje i sieje
z lnem będzie inaczej. nie kazdy pasi olejarzowi, wiec on mi odsprzeda taki z jakiego olej wychodzi najlepiej i ten posieje. mysle tak z 1 ha na prónę
A po rzepaku buraku ziemniaki nie rosnie lepiej? A po facelii? osobiscie sieje facelię
gdzie masz na nia zbyt?
centrala nasienna ogolnie dużo produkuję zbóż do centrali nasiennej
ja szukam zbytu na facelie i lipa... Może mugłbym facelie pchnąc tam gdzie ty?
Nie wiem czy Ci się opłaci bo jednak ja przeciwna strona Polski, spróbuj do Małopolskiej Hodowli roślin oni u mnie oddział maja dla nich grykę miałem, a Ty granniczysz z nimi.
Centrala... ech. Nie kontraktowałem rzodkiewki bo facet z centrali mówił, ze i tak będą skupywać od wolnych strzelców. Jak się pierwszy raz w historii rzodkiewki nie skupują nie kontraktowanych, a jak akurat posiałem.... Najlepiej mieć umowę.
Akurat ja biorę zawsze z umową aktualnie mam żyto jare posiane dla nich przewódkowe, wiosna bede sial pszenzyto jarę, łubin groch soje i facelię
Nie wiem czy Ci się opłaci bo jednak ja przeciwna strona Polski, spróbuj do Małopolskiej Hodowli roślin oni u mnie oddział maja dla nich grykę miałem, a Ty granniczysz z nimi.
Jaką odmianę gryki miałeś.
Ja podziękowałem mojej centrali za współpracę.
To może ostropest plamisty ?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Inne » co uprawiać żeby zarobić?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo