Odp: Claas COMMANDOR 114,115,116
Co do spalania Wojtas to nie jest źle. Skończyłem właśnie u siebie żniwa 18 ha i było dużo przejazdów na początek żeby ze wszystkim dojść do ładu i spalił na to 500 litrów
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Claas COMMANDOR 114,115,116
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co do spalania Wojtas to nie jest źle. Skończyłem właśnie u siebie żniwa 18 ha i było dużo przejazdów na początek żeby ze wszystkim dojść do ładu i spalił na to 500 litrów
To mi się wydaję że sporo
Tyle że jak dużo jeździł na pusto to czystej pracy będzie mniej, a silnik czy obciążony, czy jedzie drogą swoje spalić musi. Wiem po sobie jak się kosi na stojące przyczepy to spalanie na hektar sporo rośnie. Ifa 4VD w 512 w trasie pali mi 8l/h a w robocie 10-13l/h.
To mi się wydaję że sporo
Sporo? Gdyby nie tyle tych przejazdów to można by przyjąć że 25 na hektar. 514 weźmie 10-12 z tym że hektar w 2 godziny przy takim plonie... A tu pole znika w oczach
Trzeba było napisać 250l i nikt by się nie dziwił
Spalania nie da się nigdy porównać godzinowo czy hektarowo bo pole to nie hamownia ............
No dokładnie, wczoraj chciałem zakończyć resztę z rana bo później miało padać a mgła i rosa była jak diabli to już od razu straty pokazywał większe i już trza było wolniej jechać. Ogólnie to jestem zadowolony. Od 514 jest nawet starszy ale to już jednak inna epoka. Choć na 514 złego słowa nie mogę powiedzieć.
Laszek, wykręc rdzeń cewki z bloku i go dobrze pod ciśnieniem wymyj bo pewnie coś podlazło i nie zamyka do końca. Tam nic nie popsujesz i nic się nie wysypie bo nic nie ma tylko dobrze wyczyśc żebyś sobie sam nie nasypał śmieci a i opuśc podajnik żebyś nie miał ciśnienia bo Cię ten rdzeń zabije. Jak coś to dzwoń
hmm spalanie duże nie duże ... na godzinę te 20-25l wciąga ten silnik kosiłeś z sieczkarnią czy bez ?? wymień norze jak sa tępe zobaczysz że spalanie spadnie
Koszę bez sieczkarni, nie było sypania w biegu więc tak bardzo na spokojnie a silnik cały czas pyrkał. Więc uważasz Jamir że to tylko samo sterowanie rozdzielacza. No zobaczę. Ostatnio rozbierałem od przyczepy samozbierki cewkę to faktycznie nic tam nie ma szczególnego...
Pod cewką nic nie ma a musisz wkręcic cały rdzeń z bloku a z tym trzeba trochę uważac bo czasem potrafią sprężynki ze środka napsocic i się rozsypie w ręce. Podczas mycia zabezpieczaj palcem końcówkę żeby czasem nie spsociło bo nikt już Ci tego nie poskłada ale to się dzieje w jednym przypadku na milion więc spokojnie. Jak coś to dzwoń bo wszystkiego nie napiszę niestety.
Ok jak bym napotkał kłopoty to będe dzwonić ale puki co się przeziębiłem a za oknem pada więc na razie sobie odpuszczam temat
Farmer i jak zadowolony z pracy 114 w kukurydzy?
dopiero zacząłem kosić i narazie daje radę jeszcze jakieś regulacje w przystawce i powinno być ok
Dzisiaj dopiero umyłem kombajn. Segmentowy podsiewacz to piękna sprawa.
co nie ?:))
wyciągasz myjesz konserwacja i spokój
JAk wrażenia po sezonie kuku ? zadowolony ? jakieś spostrzeżenia ?
Ja zadowolony, dobra wydajność. Zobaczymy jak pójdzie w zbożu i jak słoma będzie wyglądać. Jak go przyprowadziłem to kompletnie nie chodziła regulacja położenia klepisk pod rotorami a teraz chodzi więc będzie można pokręcić i jakoś optymalnie ustawić. Patrząc na to ile dałem za cały zestaw to taki kombajn warto byłoby mieć w większym gospodarstwie tylko do samej kukurydzy zwłaszcza że nowa przystawka ma cenę X2 tego co ja dałem za wszystko. A jest jednak masywniejszy od klawisza i w qq nie jest go tak szkoda
Witam
Nie wiecie może jak się odpowietrza hamulce w commandorze 114CS ?
Kurczaki nie chce mi się szukać jakie macie silniki w tych rotorowcach i ile wam naprawde palą ktoś to mierzył ?
miałem merca 6V bez turba to wiedziałem że pije ale w przeliczeniu na ha było ok patrzyłem ostatnio za Dominatorem 118 tylko że tam są same 6V turbo kolega ma coś takiego i mówi że 27 minimum na godzinę a jak wam to chleje ??
szukam w ogóle 208 218 lub 118 w ciekawym stanie i kurde ciężko ... kieruje się stanem technicznym i silnikiem by była rzędówka ale widzę dużo tych V turbo i pierun wie co wybrać Lexionów nie biorę pod uwagę wole coś sprawdzonego
https://www.olx.pl/oferta/kombajn-claas … 1d421fa73d bierz tego pewny sprzet
Wojtek miałeś 108 i mówiłeś, że za duży. A teraz jeszcze większego chcesz? Pola przybyło?
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Claas COMMANDOR 114,115,116
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo