Temat: Kupie opryskiwacz
Jak w temacie, ciagany , rozkładany hydraulicznie, budżet +- 10 tys
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Kupie opryskiwacz
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w temacie, ciagany , rozkładany hydraulicznie, budżet +- 10 tys
a swojego bertu kupiłeś od handlarza ? w sumie to ile dałeś?
U tego samego gościa to mój kolega. Dałem za niego 10 tyś, Ten Rau wymaga poprawek ale pompa, hydraulika i elektronika sprawne.
Kolega ma na sprzedaż Hardi 2500 l,lance 24 m rozwadniacz,koła skrętne,woła 8000 do negocjacji,
jest wystawiony gdzieś?
Nie ale jak chcesz to ci podeślę numer.
Już nie aktualne, przyprowadziłem wczoraj berthoud alba 2500, pózniej jakies foty wrzuce
Znajomka http://olx.pl/oferta/sprzedam-opryskiwa … 4106ea4dc6
a nie mieszka on w Bytowie i tam ma też graty bo tam w świdwinie ma ziemie
To akurat nie ten ale tego z bytowa to znam a ci co maja ten opryskiwacz to gdzieś z wlkp Kiszkowo Węgorzewo maja ziemie i troszkę sprzętu na handel poprostu kupuje ziemie z budynkami i sprzętem
To gratulacje Yoko - to dobre sprzęty, bezawaryjności życzę
dzieki dzieki, mam nadzieje, mam tylko wątpliwosci co do napedu pompy z koła, ale sa same pozytywne opinie na ten temat.
Też tak miałem zanim spróbowałem. Będziesz z tego zadowolony zobaczysz. Trzeba tylko uwzględnić przy starcie, że nie od razu zaczyna pryskać.
no własnie tak myslałem , a ile trzebe przejechać zeby zaczoł bo w sumie tylko na placu zesmy sprawdzali
Po paru metrach startuje, myślę że w 10 się mieści, zależy czy całkiem puste węże czy kontynuujesz oprysk. Wstaw fotki jak będziesz miał jak.
jutro postaram sie wrzucic
Panowie mam pytanie. Jeśłi jest sterownik w opryskiwaczu do lancy powiedzmy 24m, to jak zmniejszę na 21m to będzie dało się go ustawić czy będzie głupiał? Pomijając, że na sekcjach nie będzie już tyle samo końcówek do zamknięcia? Są fajne tanie opryskiwacze, ale w większości to 24 lub 27/8m Mi pasuje na 3m siewnik 21m. W chwili obecnej mam 15m i jest na małych kawałkach super, ale na kiszkach często brakuje kilka metrów, a szkoda dla nich robić nowej ścieżki.
Jeżeli nie skrócisz calej sekcji tylko część to licz się z tym ze rozdzielacz poda całą dawkę i wtedy będziesz miał większy wydatek na tych sekcjach. W dużym uproszczeniu jeżeli będziesz miał różne sekcje (ilość dysz na sekcji) to nie dojdziesz do ładu z ciśnieniem bez zaworów stało ciśnieniowych . Za każdą zamkniętą sekcje musisz mieć kompensacje jej wydatku.
Tylko, że dla każdej sekcji kompensacje wydatku ustalamy indywidualnie (z reguły)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Kupie opryskiwacz
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo