Temat: Pleśń i Grzyb w Domu/Pokoju... Co zrobić !?
No więc udręka... Co jest nie wiem myślę że moja część pokoju jest po prostu źle zrobiona... po kątach na suficie wychodzi grzyb... Na dole tak samo.. Codziennie jest wietrzone i wgl wycierane ciągle, pryskane ch*j wie czym cuda nie widy... Leży murłat drewniany no i widać gdzie leży bo grzyb wychodzi... a teraz jak są mrozy to go ściśnie a jak zaczyna słońce świecić to wyciska z niego wodę i leje się po ścianie... Moja mamusia twierdzi że nie ma obiegu powietrza bo mam zamknięty pokój i że musi być ruch powietrza... Tylko ciekawe czemu u wszystkich wychodzi grzyb ale powoli... No i od samego początku pierwszego roku co się zamieszkało górę to u mnie grzyb wylazł i musiałem po zimie pokój malować... ale znowu wychodzi i nic z tym nie mogę zrobić... W ścianie jest zabudowany komin stary co się w nim kiedyś paliło no i chciałem zrobić kratkę wentylacyjną i każdy mi to radził tylko jak mamusia usłyszała że chce to zrobić to jak wyleciała do mnie że to sadzy będą do pokoju lecieć i że wszystko spierd*** bo to jej pieniądze " ciężko " zarobione.... co do tego w pokoju jest zimno.. tzn jak w piecu się pali ok.. a jak przestanie i juz nie grzeje, pomału robi się zimno... miałem termometr w pokoju u siebie i u siostry... u niej w pokoju bywało np 22* a u mnie 14* z rana.... Cieplutko Teraz trochę przestawiłem na roździelni to daje więcej płynu ma mój kalafior ale coś jest źle zrobione z drzwiami balkonowymi bo pod nich wypływa woda gdy deszcz pada... panele po podnosiło pokręciło i ch*j strzeli z takim pokojem... mówiłem że trzeba z tym coś zrobić ale mamusia " bo tu nie ma ruchu powietrza " tylko do czego ma ruch powietrza do płynięcia wody pod drzwiami ? :stu: Trzeba coś z tym zrobić ale zrobię i trzeba będzie się z stąd wyprowadzić...... :uuuu:
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi
+33 / -0 (chyba )