Odp: Sieczkarnie Fortschritt
2000 boliwijskich pesos.
czyli jednak trzeba zmienić tryb, masz rację.
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Fortschritt
Strony Poprzednia 1 … 32 33 34 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
2000 boliwijskich pesos.
czyli jednak trzeba zmienić tryb, masz rację.
8 tyś do negocjacji za e281 w wizualnym stanie ok. Tylko noże niby uszkodzone pewnie co poszło dodatkowo z QQ i efekt taki... Ale to nie drogi dynks ale jak wszystko zrobić to parę stówek wyjdzie... 2 hedery do trawy no i QQ... Warto Nnie warto? Nie daleko mnie tak bardzo....
ona musi działać, noże to nie jest coś drogiego, faktycznie. Weź kogoś kto takie coś ma nie włączy wszystko jedno za drugim i będziesz wiedział, widział i co na pewno to słyszał jak coś nie będzie chodzić.
Kraniu jak wygląda ostrzałka w E 281, gdzie to ustrojstwo dostałeś?
Koseś możesz zapodać foto zainstalowanej dmuchawy? stare zdjęcia nie działają. Skąd wziąłeś do niej napęd?
Czy jak zwiększę zębatkę odbierającą napęd na skrzyni posuwów -ta 3 rzędowa- o 100% co da teoretycznie długość sieczki polowę tego co jest teraz to czy pompa kręcąca się połowę wolniej da radę podnieść heder, obrócić kołami i obrócić rurę?
zrobię fotkę to wrzucę tą ostrzałkę kupiłem od gościa co maszynę na części przeznaczył fajna rzecz pod warunkiem ze masz kosy równo podstawione
czy ktoś może wsadziś foto zamocowania ostrzałki a zwłaszcza płaskownika który po przesunięciu kamienia obraca głowicę?
bardzo proszę.
witam po długiej nieobecności panowie jak zdjąć koło pasowe z bębna sieczkarni chcę wymienić łożyska mam wyjęty bęben nie mogę wyciągnąć klina jednego urwałem a mowa ruszyć koło od nowości zapewne nie zdejmowane scągaczem nawet nie drgnie grzaniem nie wiem czy coś zeby wału nie popsuć
klina przyspawać do ,,bomby,, i na bombe wybić
witam po długiej nieobecności panowie jak zdjąć koło pasowe z bębna sieczkarni chcę wymienić łożyska mam wyjęty bęben nie mogę wyciągnąć klina jednego urwałem a mowa ruszyć koło od nowości zapewne nie zdejmowane scągaczem nawet nie drgnie grzaniem nie wiem czy coś zeby wału nie popsuć
W tamtym roku przerabiałem taką samą sytuację , najpierw kupiłem drugie koło potem stare pociąłem boszem i wymiana łożysk nie zajęła za długo , ale fakt tanio nie było koło 500 .
To w dobrych pieniądzach koło kupiłeś. Nowe widziałem po 1,8tysia. Z tym kołem jest roboty od chu.... Znojomy jerw grzał, jal jest luz za kołem to lekko wbijał, wyciąga kliny i potem koło takim *** ściągaczem.
Ja kupiłem używkę.
ja koło zdejmowałem na maszynie, kliny przyspawałem do ceówki która miała dodatkowo specjalne wyciecie, w które wchodził dodatkowy klin, którym delikutaśnie wybijałem pacjentów.
Potem zablokowałem bęben przed obracaniem się wziąłem dwie osie fi 55, dł 2,5 m, wsadziłem w szprychy koła, jedna oś w górę jedna w dół, i poszło.
Koszt? 10 zł na wd-40
dzięki za rady narazie odpuściłem mam bęben drugi z łożyskami założe i zobacze jak będzie przez zimę powalczę z nim
Chłopaki mógłbyś ktoś wstawić foto kiszonki z qq po e281 ? Chciałbym zobaczyć jak mniej więcej wygląda ścięta masa po tej maszynie. O ile ktoś z was jeszcze tym pracuje.
Troche odgrzeje ten temat. Panowie ogladalem szmitke w niedziele i mam mieszane uczucia co do tej maszyny, pomijam jej walory estetyczne i stan techniczny ogladanego egzemplarza,
Powiedzcie czy ktos to jeszcze eksploatuje?
Jak ta maszyna jest w stanie ciac zielona mase, przeczytalem caly temat i w sumie chwalicie je ale z opini w naszych okolicach kazdy ktory slyszy o niemce w QQ puka sie w glowe ze chce to kupic...
I co tu zrobic 😣 ogladalem jeszcze niebieska wiec stara, heder miala juz nowszy do naprawy lancuchow, w sumie kpl. 2 lata pod chmura wiec malo apetyczna, jeden heder do niej jest, ale cena mnie kusi 5tys do nego wiec jak za zlom...
Najmij jaguara i spokój, inna jakość sieczki. A do zielonek to samozbierającą i zobaczysz jakie wtedy śmieszne zużycie paliwa i robisz sam
W silniku z sieczkarni w jaki sposób należy montować wtryskiwacze. Nie ma żadnych blokad i w sumie jest możliwość wkręcenia ich na oko...
A to nie mają kołków ustalających jak 4VD
właśnie wkręcane nakrętka i niby jest tulejka z wpustem ale wszystko lata i nie ustawi na niej.
jadę po Marala 190 w polskę dla moich przyjaciół niemieckich ,tak ten sprzęt kochają ,A to ich filmy https://www.youtube.com/watch?v=e_5RptaCrvo https://www.youtube.com/watch?v=hS_DNwRYlkg https://www.youtube.com/watch?v=U3sTKll5idk
znalazłem rodzynka z 1997 r za 30000 zł i wróci pewno do Niemiec do macierzy.
Strony Poprzednia 1 … 32 33 34 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Fortschritt
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo