341

Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?

Karol planuj wyjazd na targi Ostróda , tak na dwa dni , mam dom gościnny to Cię przenocuję . A najważniejsza rzecz to weź ojca , to jak pojeździ sobie fastrakiem i steyrem to na drugi dzień będziesz miał dobry zachodni ciągnik wink

342

pytanie ile karol/tata karola chce wydac??bo jak to mawiał mój śp. sasiad KTO NIE MA MIEDZITEN W DOMU SIEDZI.

343

Coś ok 50 tyś....

koseś napisał/a:

Karol planuj wyjazd na targi Ostróda , tak na dwa dni , mam dom gościnny to Cię przenocuję . A najważniejsza rzecz to weź ojca , to jak pojeździ sobie fastrakiem i steyrem to na drugi dzień będziesz miał dobry zachodni ciągnik wink

Planuje wyjazd ale z Iwona a tata bedzie gospodarzyl. Przynajmniej na to mogę jechać i nie mieć konsekwencji smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

344 Ostatnio edytowany przez marcin (2017-01-02 22:28:44)

wojtas napisał/a:

Właśnie cały czas miałem na uwadze to że jak masz 100ha obracac sam to musisz mieć czym robić bo ursus się do tego nie nadaje żaden !!!!!  albo ma ktoś jakieś odmienne zdanie to niech  robi  widocznie mój organizm za słaby a ból kręgosłupa i reszty  to tylko mnie dotyczy ...   jak bym miał cień możliwości  obrabiał bym 100 ha i wiedział to co teraz wiem to jedyny ursus na moim podwórku  by był C330   i na tym zakończył ... żadna 16stka  albo inne ustrojstwo nie miało by bytu ...  bo to ciągnik wielki  z brakiem  jakiego kolwiek składu konstrukcyjnego ....  Konstruktor jak to robił to co zobaczył na półce to wsadził i powiedział Cud ... 

a mowa że mając 100ha i 12 na podwórku  to można spokojnie obrobić to  jak ktoś ma dużo czasu i nerwów  oraz zdrowy kręgosłup i parę innych pierdół niech robi ...  ja mu nie wróg

Ale chłopak młody tak samo jak  paru innych na tym forum chcących obrabiać to co kochają czy lubią to niech to robią z werwą  i na starość niech  będą zadowolenia a nie siedzą z laską  przed tv i patrzą przez ono  bo chodzić nie będą mogli ...  patrzcie na wygodę i praktyczność maszyny a nie taniość i że jak się dobrze zrobi to się długo ma ...

Wojtas o czyn ty mówisz, jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma obrabia wszystko tata ja i brat w doskoku jak wolne w pracy i wszystko w czas zadnych nerwów wszystko powoli , pewnie ze by się  chciało coś nowszego powoli ludzie robia ursusem fortschritem i innymi wynalazkami i żyja nie mów ze sie nie nadaje  wszystko sie nada ale jeszcze raz powoli, Bizonem też sie nie da a jednak wiele z nas ma i jakoś to leci

345

musimy sie ugadać ja tez wpadne w tym roku nie podaruje musimy sie spotkać

Nie ma to jak FORTSCHRITT

346

tomek 323 napisał/a:

musimy sie ugadać ja tez wpadne w tym roku nie podaruje musimy sie spotkać

Fajnie by było sie umówić gromadką gdzieś na miejscu siedzącym i posiedzieć pogadać wypić kawke czy piwko wink

+33 / -0 (chyba wink)

347

no przyjdzie czas będziemy sie umawiać do ciebie i kosesia telefon mam wiec sie ugadamy

Nie ma to jak FORTSCHRITT

348 Ostatnio edytowany przez Karol323 (2017-01-11 17:09:29)

https://www.olx.pl/oferta/massey-fergus … iYZET.html Co myślicie o tym? O ciagniku mogę wiedzieć wszystko bo to szwagra szwagier sprzedaje... Za duży bo na ekologi i coś mniejszego chce. Bardzo wygodnie jeździć i wgl sprytny ciagniczek mowil .. A jaka tu skrzynia 16 czy 32 bo nie wiem dokładnie smile a pokazane na wajchach jest.. Możliwe ze to oryginalny przebieg bo i opony nie za tęgie z przodu bo tył jako tako widać ze zmieniane

+33 / -0 (chyba wink)

349

nie potrzebujesz czegoś mocniejszego?

mdw

350

No nie koniecznie taki w sam raz. Chyba ze masz coś do zaproponowania?

+33 / -0 (chyba wink)

351

Karol323 napisał/a:

https://www.olx.pl/oferta/massey-fergus … iYZET.html Co myślicie o tym? O ciagniku mogę wiedzieć wszystko bo to szwagra szwagier sprzedaje... Za duży bo na ekologi i coś mniejszego chce. Bardzo wygodnie jeździć i wgl sprytny ciagniczek mowil .. A jaka tu skrzynia 16 czy 32 bo nie wiem dokładnie smile a pokazane na wajchach jest.. Możliwe ze to oryginalny przebieg bo i opony nie za tęgie z przodu bo tył jako tako widać ze zmieniane

będziesz zadowolony jak ci ta moc wystarczy ,

Leszek   dla kolegów'

352

zależy wszystko jaki masz budżet

mdw

353

Średnio 40-50 tyś.... Ale trzeba się zastanowić... Ale to w innym temacie...

+33 / -0 (chyba wink)

354

na pomocniczy ok jak główny to dla ciebie za słaby

Rolnik z powołania:-)

355

O to chodzi... Główny to będzie jak wyżej pisałem.... 160-180km

+33 / -0 (chyba wink)

356

Mam takie pytanie  ineresuje mnie nowy ciągnik  minimum 190KM max 250   orientował się ktoś  w cenach takich maszyn ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

357

co najmniej 400... netto

358

A moze cos takiego http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/im … rus-20224/

359

fuj... i to też kosztuje nie mało...słaba alternatywa.

Leszek   dla kolegów'

360

tez mnie meczy zakup ciągnika 150-190 KM , ale ostateczna decyzja raczej po rzepakach i pszenicy, wole spac spokojnie, a ciągnik dopiero na wrzesien mi potrzebny, a  sierpniu bede widział na czym stoje.

mdw