Odp: GG FORUMOWE
Hamulca? tego od hamowania jak się jedzie?
Nie ma masy.....
http://www.youtube.com/watch?v=oFEkZx2UT2s
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1072
http://www.klasyczny.com/forum/viewtopi … 6128#p6128
+103 / -1
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 348 349 350 351 352 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hamulca? tego od hamowania jak się jedzie?
Nie ma masy.....
Nie. elektrycznie jest raczej ok. Tam nie mam typowego EHR tylko SHR. Dość skomplikowany układ hydrauliczny. Myślę, że związane jest to z zacinaniem jakiegoś zaworu. A przy ruszeniu hamulca zawór priorytetowy drgnie ciśnieniem i wszystko rusza.
Marcin, podnoszenie i opuszczanie masz sterowane elektrycznie tą małą dżwignią pod pałągiem i od tego należało by zacząć. Musiał byś to zdemontować i wysłać do mnie no chyba że chcesz nowe to nie mam nic przeciwko.
Jamir12. Tak wiem mam ten ciągnik ponad 4 lata. A tę dźwigienkę już wymieniałem. Jestem przekonany że problem tkwi raczej w hydraulice a nie w elektronice. A wciśnięcie hamulca i reakcje na to podnośnika tłumacze tym, że hamulec hydrauliczny przyczepy zostaje uruchomiony, przy tym skacze ciśnienie na kompensatorze i coś się odblokowuje. Chętnie też zadzwonię do Ciebie, ale to już chyba w poniedziałek (nie będę Ci teraz głowy zawracał). Poza tym dyskusje na temat mego maxxuma przenieśmy może do właściwego wątku
Kto ma z was zt 300 czy 320 ? Jak wygląda przedni most w nich ? Mógłby ktoś zdjęcie pyknąć z tego i pokazać jak to wszystko jest zamocowane ?
320 miałem osobiście ale nie była urzytkowana a druga 320 to była kolegi mam układ kierowniczy od 320 drązki dwa i serwo
na gg ci podeśle mam chyba z dwa trzy zdjecia 320 od przodu
Ja mam 2 zt300 a po ci ich mosty przednie
Chce zobaczyć jak to wygląda.. Wiecie różne pomysły przechodzą przez łeb więc trzeba patrzeć i myśleć
śledząc twoje posty to pomysłów to masz, nieraz po kilka dziennie
taki urok zimy jest wiecej czasu do myslenia
Znaczy się że za mało ma roboty
Ma ktoś w posiadaniu kosiarkę dyskową z firmy Samasz ? Dokładnie mi chodzi o Sambę 240 Lite Cut. Jakieś opinię o firmie, kosiarce mile widziane. Kellfri pogoniłem i teraz zostałem przy starej rotacyjnej...
Kuzyn miał i się pozbył samasza, mówił że po łące jakoś dziwnie skacze. W jej miejsce kupił JF-stoll i z tej jest bardzo zadowolony
Znaczy się że za mało ma roboty
Chętnie się podziele robotami także zapraszam. Jeśli uważasz ze nie mam co robić
śledząc twoje posty to pomysłów to masz, nieraz po kilka dziennie
A to fakt. Młody i głupi :stu: Ale chce coś robić swojego a nie pod rozkaz....
No tak się mówi że jak ktoś ie ma roboty to różne myśli do głowy przychodzą
...a jak sie nie ma miedzi to sie na dupie siedzi
Kuzyn miał i się pozbył samasza, mówił że po łące jakoś dziwnie skacze. W jej miejsce kupił JF-stoll i z tej jest bardzo zadowolony
Ja z kolei znam dwóch co zmienili zachodnie (jedna na pewno Krone druga chyba PÖTTINGER) na Samasz i zadowoleni z tym że obaj wzięli nowe
jeden najszerszą zawieszaną 3,2czy 3,4 z odkładaniem w dwa pokosy
drugi wersję na bogatości szeroka przyczepiana z jakimś kondycjonerem i transporterem jak kosi zboża na GPS przednia kosiarka i tylna odkładają w jeden pokos jeden dzień suszy i prosto z pola przyczepą zbiera
Też nową chcę zakupić, używanej się zbytnio boję wziąść...
Ma ktoś w posiadaniu kosiarkę dyskową z firmy Samasz ? Dokładnie mi chodzi o Sambę 240 Lite Cut. Jakieś opinię o firmie, kosiarce mile widziane. Kellfri pogoniłem i teraz zostałem przy starej rotacyjnej...
A czym chcesz to ciagać? Ta lekka Samba to nie jest podobne do kellfrii i innych czyli na listwie comera? Ja mam samasza bębnowego 2,1 i maszyna nie do zatrzymania. Łąki po dzikach, ekologia w sierpniu koszona, trzcinowiska wszystko wykosi. Sąsiad kupił KDL 2,2 m i woli kosić starą famarolką bo na zaniedbanych torfach nie bardzo idzie.
My mamy Pronara 2,1 na listwie Comera. Dobrze tnie ale wieżyczka to daje dużo do życzenia. Zupełnie ie przemyślane są nóżki na których ma stać po odczepieniu. Co do tej kuzyna JF stoll to też wziął ją nową. Na dzień dzisiejszy to tą kase co poszła na pronara to wolałbym za to poszukać jakiejś krone. Zachodnie jednak inne wykonanie
Strony Poprzednia 1 … 348 349 350 351 352 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo