6,981

Odp: GG FORUMOWE

Hamulca? tego od hamowania jak się jedzie?
Nie ma masy.....

6,982

Nie. elektrycznie jest raczej ok. Tam nie mam typowego EHR tylko SHR. Dość skomplikowany układ hydrauliczny. Myślę, że związane jest to z zacinaniem jakiegoś zaworu. A przy ruszeniu hamulca zawór priorytetowy drgnie ciśnieniem i wszystko rusza.

6,983

Marcin, podnoszenie i opuszczanie masz sterowane elektrycznie tą małą dżwignią pod pałągiem i od tego należało by zacząć. Musiał byś to zdemontować i wysłać do mnie no chyba że chcesz nowe to nie mam nic przeciwko.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

6,984

Jamir12. Tak wiem mam ten ciągnik ponad 4 lata. A tę dźwigienkę już wymieniałem. Jestem przekonany że problem tkwi raczej w hydraulice a nie w elektronice. A wciśnięcie hamulca i reakcje na to podnośnika tłumacze tym, że hamulec hydrauliczny przyczepy zostaje uruchomiony, przy tym skacze ciśnienie na kompensatorze i coś się odblokowuje. Chętnie też zadzwonię do Ciebie, ale to już chyba w poniedziałek (nie będę Ci teraz głowy zawracał). Poza tym dyskusje na temat mego maxxuma przenieśmy może do właściwego wątku smile

6,985

Kto ma z was zt 300 czy 320 ? Jak wygląda przedni most w nich ? Mógłby ktoś zdjęcie pyknąć z tego i pokazać jak to wszystko jest zamocowane ?

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

6,986 Ostatnio edytowany przez tomek 323 (2017-01-21 20:55:13)

320 miałem osobiście ale nie była urzytkowana a druga 320 to była kolegi mam układ kierowniczy od 320 drązki dwa i  serwo
na gg ci podeśle mam chyba z dwa trzy zdjecia 320 od przodu

Nie ma to jak FORTSCHRITT

6,987

Ja mam 2 zt300 a po ci ich mosty przednie

6,988

Chce zobaczyć jak to wygląda.. Wiecie różne pomysły przechodzą przez łeb więc trzeba patrzeć i myśleć big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

6,989

śledząc twoje posty to pomysłów to masz, nieraz po kilka dziennie wink

mdw

6,990

taki urok zimy jest wiecej czasu do myslenia

Rolnik z powołania:-)

6,991

Znaczy się że za mało ma roboty

E 516 na części
Telefon 695 076 269

6,992

Ma ktoś w posiadaniu kosiarkę dyskową z firmy Samasz ? Dokładnie mi chodzi o Sambę 240 Lite Cut. Jakieś opinię o firmie, kosiarce mile widziane. Kellfri pogoniłem i teraz zostałem przy starej rotacyjnej...

6,993

Kuzyn miał i się pozbył samasza, mówił że po łące jakoś dziwnie skacze. W jej miejsce kupił JF-stoll i z tej jest bardzo zadowolony

E 516 na części
Telefon 695 076 269

6,994

Laszek napisał/a:

Znaczy się że za mało ma roboty

Chętnie się podziele robotami także zapraszam. Jeśli uważasz ze nie mam co robić wink

yokoslaw napisał/a:

śledząc twoje posty to pomysłów to masz, nieraz po kilka dziennie wink

A to fakt. Młody i głupi :stu: Ale chce coś robić swojego a nie pod rozkaz....

+33 / -0 (chyba wink)

6,995

No tak się mówi że jak ktoś ie ma roboty to różne myśli do głowy przychodzą

E 516 na części
Telefon 695 076 269

6,996

...a jak sie nie ma miedzi to sie na dupie siedzi wink

mdw

6,997

Laszek napisał/a:

Kuzyn miał i się pozbył samasza, mówił że po łące jakoś dziwnie skacze. W jej miejsce kupił JF-stoll i z tej jest bardzo zadowolony

Ja z kolei znam dwóch co zmienili zachodnie (jedna na pewno Krone druga chyba PÖTTINGER) na Samasz i zadowoleni z tym że obaj wzięli nowe
jeden najszerszą zawieszaną 3,2czy 3,4 z odkładaniem w dwa pokosy
drugi wersję na bogatości szeroka przyczepiana z jakimś kondycjonerem i transporterem jak kosi zboża na GPS przednia kosiarka i tylna odkładają w jeden pokos jeden dzień suszy i prosto z pola przyczepą zbiera

6,998

Też nową chcę zakupić, używanej się zbytnio boję wziąść...

6,999

maniek516b napisał/a:

Ma ktoś w posiadaniu kosiarkę dyskową z firmy Samasz ? Dokładnie mi chodzi o Sambę 240 Lite Cut. Jakieś opinię o firmie, kosiarce mile widziane. Kellfri pogoniłem i teraz zostałem przy starej rotacyjnej...

A czym chcesz to ciagać? Ta lekka Samba to nie jest podobne do kellfrii i innych czyli na listwie comera? Ja mam samasza bębnowego 2,1 i maszyna nie do zatrzymania. Łąki po dzikach, ekologia w sierpniu koszona, trzcinowiska wszystko wykosi. Sąsiad kupił KDL 2,2 m i woli kosić starą famarolką bo na zaniedbanych torfach nie bardzo idzie.

7,000

My mamy Pronara 2,1 na listwie Comera. Dobrze tnie ale wieżyczka to daje dużo do życzenia. Zupełnie ie przemyślane są nóżki na których ma stać po odczepieniu. Co do tej kuzyna JF stoll to też wziął ją nową. Na dzień dzisiejszy to tą kase co poszła na pronara to wolałbym za to poszukać jakiejś krone. Zachodnie jednak inne wykonanie

E 516 na części
Telefon 695 076 269