Odp: Zużycie paliwa
Ja też kupiłem najmniejszy z serii ,ale raczej nie będę go podkrecac
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Zużycie paliwa
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja też kupiłem najmniejszy z serii ,ale raczej nie będę go podkrecac
nikt nie twierdzi za moc jest z znikąd gaz dodaje kucyków przez co dajesz mnie gazu czyli zamiast mieć 1400obrotó nasz 1100 konik ciągnie no i lpg kosztuje 2 zeta a ON 2,7 bez akcyzy i vatu i tym sposobem mogę za oszczędzić 4200 rocznie to dużo przynajmniej dla mnie
nikt nie twierdzi za moc jest z znikąd gaz dodaje kucyków przez co dajesz mnie gazu czyli zamiast mieć 1400obrotó nasz 1100 konik ciągnie no i lpg kosztuje 2 zeta a ON 2,7 bez akcyzy i vatu i tym sposobem mogę za oszczędzić 4200 rocznie to dużo przynajmniej dla mnie
to już jest coś - drogą nie chodzi a na załatanie dziury zawsze coś jest
Pawel21990 napisał/a:W swoim też ze 30 KM muszę zwiększyć moc.
Paweł wyczyść skrzynkę.
Nie mogę, ciągle ten sam błąd wyskakuje.
Drydnij do mnie 505701612
obdzwoniłem 20 firm aut gaz i nikt nie zakłada gazu do dizla jestem zdegustowany
Ponieważ jak by nie patrzył to jest nowość ... a jak sie stanie powszechne to będzie kosztowało tyle że sie tego odechce ,,,, spróbować może i warto najtaniej chyba na C330 tylko że w tym ciągniku ciężko było by wyczuć różnicę ...
obdzwoniłem 20 firm aut gaz i nikt nie zakłada gazu do dizla jestem zdegustowany
Jest gość co ma pojęć i może zrobić takie rzeczy -( robiłem u niego dwa auta na gaz i chodzi to to bez problemu, lecz gość nie jest wylewny ale widać ze ma wiedzę) . kumpel z pracy dał mi namiar na niego kiedyś- podobno gość kompletuje dokumenty by móc to robic w ciągnikach z wpisem do dowodu jak ktoś chce. Na razie nie dzwonie i nie pytam bo chce sam się podszkolić czy to nie zrobi więcej szkody niż dobrego w moim Diesel
artureekk napisał/a:obdzwoniłem 20 firm aut gaz i nikt nie zakłada gazu do dizla jestem zdegustowany
Jest gość co ma pojęć i może zrobić takie rzeczy -( robiłem u niego dwa auta na gaz i chodzi to to bez problemu, lecz gość nie jest wylewny ale widać ze ma wiedzę) . kumpel z pracy dał mi namiar na niego kiedyś- podobno gość kompletuje dokumenty by móc to robic w ciągnikach z wpisem do dowodu jak ktoś chce. Na razie nie dzwonie i nie pytam bo chce sam się podszkolić czy to nie zrobi więcej szkody niż dobrego w moim Diesel
Stąd ta cała dyskusja - a nóż widelec ktoś już to ma na tyle długo że wie z czym to się je i jakie są + , _
Ponieważ jak by nie patrzył to jest nowość ... a jak sie stanie powszechne to będzie kosztowało tyle że sie tego odechce ,,,, spróbować może i warto najtaniej chyba na C330 tylko że w tym ciągniku ciężko było by wyczuć różnicę ...
Z tego co ja się dowiedziałem to Gaz tylko w dużych pojemnościach ma rację bytu , w małych pojemnościach słabo się sprawdza
no fajnie Tomaszku tylko ty jesteś z drugiej strony polski
http://allegro.pl/instalacja-solaris-lp … 19219.html
trza by było zadzwonić i dopytać
no fajnie Tomaszku tylko ty jesteś z drugiej strony polski
gośc jest z mazowieckiego (10 lat pracowałem w mazowieckim i u siebie orałem co by szybciej chałupe postawć) także centrum Polski
Marek ta instalacja może i fajna ale do silnika z elektroniką w 30 letnim klamocie nie będzie do czego go podpiąć...
Dokładnie. Tu wystarczy butla / reduktor żeby ustawić dawkę / przewody / wtryskiwacz / klej uszczelniajacy/ i włącznik/wyłącznik ze jak trzeba gaz to włączyć a jak nie trzeba wyłączyć żeby zaoszczędzić. Zawsze to coś....
https://www.youtube.com/watch?v=KClSyn_en4M&t=1s
rozmawiałem z tym gościem case doda 40 km
podłuczy gościa który prawdopodobnie zainstaluje u nie stiga inwestycja finansowo w ON powinna się zwrócić w 2 lata ale czas pracy na ha skróci się o nawet 15 min może niewiele ale pomnożyć przez 100 ha to mało nie wychodzi
Zadzwoń tutaj,
http://polgaz.eu/pl,main.html
to mój sąsiad który boryka się z takimi sprawami jak Diesel i gaz
Robeta maszyna https://www.youtube.com/watch?v=XWa16Iol1EU
Jak tam wyjaśniło się czy zbiornik dwupłaszczowy musi być w gospodarstwie i jaki i przez kogo ma być atestowany zbiornik.?
dzisiaj zamawiałem paliwo to tylko będę musiał zgłosić dostawę paliwa na stronie internetowej
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Zużycie paliwa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo