Odp: Fastrac JCB wszystko o nim
W Łochowie to pięknie się prezentują te ciągniki, robią wrażenie..
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Fastrac JCB wszystko o nim
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 21 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W Łochowie to pięknie się prezentują te ciągniki, robią wrażenie..
w łochowie chcą 4 tysie za den dynks
Ale 4 tyś za całość czy tylko wałek?
całość ( używka) , bo sam wałek nie występuje jako część zamienna
Jeśli Cię nie ciśnie i jesteś w stanie to znitować jak fabrycznie i jest część tego wieloklina w oryginale to wyślij do mnie może da radę dorobić taki jak fabryczny.
W izns iława bez problemu dorobią .......... każdy trochę rozgarnięty frezer to da radę zrobić...
Marku jak patrzyłem w serwisówkę od mojego modelu to sprzęgło jest inne i takie coś nie występuje .
W Luce w Ciechanowie też powinni zrobić.
Macie rację dorobi to każdy frezer i życzę powodzenia. Ja nie bez powodu napisałem że zobaczymy czy da się dorobić ale wiem że są mądrzejsi ode mnie i nie mam zamiaru z nimi dyskutować.
Nie przesadzaj , sprawna frezarka z podzielnicą ,piec hartowniczy,oraz odpowiedni materiał. I dyskutować nie potrzeba...
A jeśli jest frezarka cnc to już Pikuś.
dorabiane dobrze daje radę , bez problemów .!!!!
Marek pewnie część już wiezie lub składa maszynę i zbytnio się nie zastanawia czy da się to dorobić czy nie tym bardziej że ma firmę 15 minut od domu.
nie takie to proste, problem jest taki,że resztka frezu jest skręcona i nie można dobrze zmierzyć,a gniazdo jest w mokrym sprzęgle i żeby je wyjąć trzeba rozbebeszyć skrzynię. Jutro będę dalej szukać pasującego freziaka i do niego mogą mi dorobić flanszę. Wałek ma 18zębów i średnicę niecałe 40mm. Na razie znalazłem tarcze sprzęgłową od mercedesa z podobnymi wymiarami i jutro może uda mi się znaleźć wałek sprzęgłowy do przymiarki
Nie przesadzaj , sprawna frezarka z podzielnicą ,piec hartowniczy,oraz odpowiedni materiał. I dyskutować nie potrzeba...
A jeśli jest frezarka cnc to już Pikuś.
Gdyby to było takie proste jak piszesz to od dawna bym dorabiał wszystko ale niestety nawet najlepszy sprzęt wielu rzeczy nie dorobi takich jak oryginał i jak ktoś twierdzi inaczej to albo uważa się za wszechmogącego albo po prostu jego wiedza jest żadna. A czemu się nie da to już niestety nie powiem bo ci mądrzy byli by za mądrzy.
nie takie to proste, problem jest taki,że resztka frezu jest skręcona i nie można dobrze zmierzyć,a gniazdo jest w mokrym sprzęgle i żeby je wyjąć trzeba rozbebeszyć skrzynię. Jutro będę dalej szukać pasującego freziaka i do niego mogą mi dorobić flanszę. Wałek ma 18zębów i średnicę niecałe 40mm. Na razie znalazłem tarcze sprzęgłową od mercedesa z podobnymi wymiarami i jutro może uda mi się znaleźć wałek sprzęgłowy do przymiarki
W Ciechanowie na złomie przy ulicy Płockiej leży sporo wałków z różnymi frezami, gdybyś nie znalazł mogę podjechać i poszukać, przez tel. byśmy ustalali wymiary.
A nie będzie przypominać frezów na końcówkach wałków wom na 1000obr?
MAm pytanie a nie chce mi sie szukać ... w jakim celu sa bieg w manetce oznaczone jakimiś literami ?
kiedy mozna je przełączać ?
jak sa rozwiązane półbiegi ? i czy są na każdym biegu ? skręt to wiem słaby chyba że z 4 kołami skrętnymi ale to nie teraz
Jak sprawdzić zawieszenie czy ok ? są jakies ciekawe myki ? na to
Hydraulika jest dość szybka czy taka sobie ?
Bo muszę coś kupić jeszcze jednego do transportu a że pare osób zachwala JCB to chyba jednak to teraz się wypróbuje ...
Literki na manetce to zakresy szybkie wolny i najwolniejsze przełączanie ze sprzęgłem najlepiej w życiu niech stoi albo powoli się toczy półbiegi można załączać jak się chce i kiedy się chce oczywiście bez sprzęgła I działają na każdej grupie zawieszenie możesz sprawdzić stając na stopniach bujając kabiną hydraulika do normalnych rzeczy wystarczająca PS Przepraszam za pisownię ale tak to jest jak się dyktuje telefonowi on sam to pisze
Ok dzięki chyba pojadę w niedziele do Brodacza zobaczę co on tam ma ... bo case sam się wkońcu zamęczy ... bo ile można .. wczoraj stukneło 52tys ton przewiezione tym ciągnikiem 3 podłoga na przyczepie ... 4 komplet opon i chyba potrzebne coś wygodniejszego
Dalej przy budowie dróg robisz? te tony robią wrażenie... Widziałem fendty jak stały przy budowie, to takich zabłoconych traktorów to jeszcze nie widziałem. I wszystkie bardzo duże sztuki.
Grześ ale one pracują z cementarkami czy jak to tam zwą
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 21 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Fastrac JCB wszystko o nim
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo