141

Odp: Wiosna 2017

ja piernicze że Wy się nie boicie. można sypać od 1 marca, czyli od jutra.
ulicą będzie jechał jakiś ekonawiedzony, zadzwoni na mendy i jest po dopłatach.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

142

Ta ale zakaz obowiązuje na obszarach natura 2000

143

i na OSN

144

Czyli jakieś 2% kraju

145

wczoraj po sąsiedzku chłopaki z agrifarmu już nie mogli wyczekać marca i zaczęli wozić gnojowice na dwie beczki, wieczorem już było czuć efekty smile ze dwa tygodnie im zejdzie teraz a beczki każda po 25 tyś. literków

E 516 na części
Telefon 695 076 269

146

sieją nawozy , ja też , a wczoraj waliłem kurzaka i oram pod kuk.

Leszek   dla kolegów'

147

Ja czekam kiedy trochę obsechnie i lece z bronalami na pola bo później nie będzie czasu.. Wszystko pogoda pokaże

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

148

ja rozwaliłem 24 tony saletrosanu, jutro jade z mocznikiem na rzepak

mdw

149

a my walczymy z wjazdem na podwórko 3 dzień bagno forszaj na bliźniaku z jednej strony wywrotka jak wjedzie to juz forszem wyciagam ją na droge amaragedon jednym słowem a podwórko to istne pobojowisko

Nie ma to jak FORTSCHRITT

150

Mówię do siebie, jak się podniesie, to ja jutro mam szansę rozsiać nawozy big_smile http://wideo.interia.pl/wizytowka-Greg8 … Id,2261845

151

dzis byłem po redliniarke, to gość mówił ze w jego stronach pasternak kopia, a ja w pole z nawozem nie wjade...

Rolnik z powołania:-)

152

Byłem dziś na mojej listopadowej pszenicy to powiem, że korzonek jakby dłuższy ale z ziemi nie wylazła. Ziemia tak zimna, że aż nieprzyjemnie grzebać. Myślę, że ta co wyjdzie z ziemi to coś z niej będzie, bo ta co na wierchu to trafia się czerwona...

153

Moja listopadowa ładna, ale z tego co pamietam to zanim snieg spadł to była pod ziemia teraz juz na wierzchu. widać wzeszła pod kąderka

154

Jak za dużo nie popada jutro to myślę w sobotę walić nawozy do bólu  ... a jak poleci za dużo wody lipa  ...

155

po robocie mokro ,siadłem wczoraj, i leje , znowu wolne , a już tak fajnie było, spokój ja i mój ciągnik i nikogo więcej jak okiem sięgniesz !!

Leszek   dla kolegów'

Ja rozwalam gnój i orze. Woda jest tylko dlatego że pada. Na spodzie sucho. W rowach też za wiele nie ma. Koło mnie rzepaki orze jeden i sieje od razu jarą pszenice. A niby dużego mrozu nie było...

157

Wczoraj próbowałem uprawiać pod jare. Wał strunowy w agregacie cały zawalony już po 10 metrach. Odpuszczam do soboty.

158

ja chce posoac nawozy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

159

Wszystkie stawy w okolicy wylewają poza burty, rowy to wartkie strumienie. Wróciłem przed chwilą ze swojego rzepaku, pole to sam zdrenowałem kilkanaście lat temu. Pole niekształtne, zgodnie z ukształtowaniem terenu taką z-etką wykopałem rów. Do tego rowu mam puszczone 7 nitek dren. Woda leje się z wszystkich ładnie, (trochę odgrzebałem odpływy). Na ścieżkach nie jest źle ale jeszcze kilka dni żeby wjechać, jeździć po nim i bez problemu wyjechać wink

160

Jak 10 lutego rozsiewałem nawozy to ludzie ze wsi ze mnie się śmiali. Tylko jeden zrobił tak jak ja. Teraz to my się śmiejemy...