201

Odp: ZAGROŻENIA

sarast napisał/a:
scoda19 napisał/a:

To tak samo jak Piła i Siekiera nawiązanie do Szyszki.

kolego   co dzień  Lasy Państwowe kładą setki hektary lasów i ja tam ekologów i obrońców drzew nie widziałem !!!! chyba że w lesie to nie drzewa????  nienawiść do PIS-u odbiera zdrowy rozsadek.

nie darmo wprowadzili ustawę dotyczącą  wycinki drzew. Nie jeden na tym zarobi jeden wytnie  i sprzeda, drugi w tym miejscu postawi coś i jest ruch w interesie lol

Sprzedam U-4514

202

jasne lepiej w urzędach prosić o pozwolenia na wycinki !!! na swojej własności ,,, ludzie ???

Leszek   dla kolegów'

203

Ta ustawa jest dla krętaczy bo rolnik i tak w lesie bez zgody nie wytnie.

204

scoda19 napisał/a:

dobrze mówisz, taka jest prawda

Sprzedam U-4514

205

323piotrek323 napisał/a:
scoda19 napisał/a:

prawda jest inna tylko ona nie interesuje was tylko chcecie oczerniać PIS i każda metoda jest dobra a to że mamy normalność i nikt nie potrzebuje łaski by ściąć swoje drzewo to już nie ważne  .

206

Fenol napisał/a:

ale w lesie są nowe nasadzenia. to też trzeba zauważyć...

Znajomy leśnik powiadał jak to jest. U niego na nadleśnictwie przyrost drewna obliczany jest na -2%, kawałek dalej na 1,5%.Mówi że od paru ładnych lat lecą na minusie...  Więc co dają te nasadzenia skoro gospodarka grabieżna?

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

207

straszne, mam nadzieje że on się jednak myli.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

208

tomek1974 napisał/a:
323piotrek323 napisał/a:
scoda19 napisał/a:

prawda jest inna tylko ona nie interesuje was tylko chcecie oczerniać PIS i każda metoda jest dobra a to że mamy normalność i nikt nie potrzebuje łaski by ściąć swoje drzewo to już nie ważne  .

A co mnie ten twoj PIS obchodzi ?  Tak czy siak w swoim lesie zeby sciac pare drzew potrzebna jest asygnata ktora przeciez lesniczy wystawia za darmo . A potrzebne to jest tylko po to , zeby mniej wiecej wiedzieli ile drzew scina sie .

Sprzedam U-4514

209

a to dziwne historie piszesz ze swoim lasem bo ja od 5 lat na wycinkę w swoim lesie potrzebuje zgody od Starostwa powiatowego . urzędnik przyjezdza i cechuje!!!!  coś nie bardzo w temacie jesteś .!!!!

Leszek   dla kolegów'

210 Ostatnio edytowany przez Rur3k (2017-03-03 10:18:47)

I jeszcze ma taki zeszycik nazywany operatem w którym jest zapisane ile drzew można wykorzystać ja np. Przez 5 lat nie mogę nic wyciąć a potem 20 czy 24 mp w ciągu następnych 10 lat z powierzchni 1.5 ha
Wielką łaskę robią że te co uschły i grożą przywróceniem można wyciąć

Widze, że niektórzy muszą mieć nad sobą bat pana bo inaczej im źle. Podstawowa zasada jest taka że własność prywatna - świętość. Czy to drzewo czy to składki na OFE. Moje  - robię co chce. A tak idioci protestują dzisiaj drzewa, jutro zabronią na własnej ziemi oborę postawić w imię "dobra wspólnego". U nas od stycznia ciąć można i jakoś nie widzę, żeby rabunkowo wycinano wszystko co zielone. Ale jakieś paliwo dla opozycji totalnej musi być. Było seicento, teraz drzewa. Czy wy nie zauważacie jaką sieczkę z mózgu media robią?

212 Ostatnio edytowany przez koseś (2017-03-03 13:05:22)

sarast napisał/a:

a to dziwne historie piszesz ze swoim lasem bo ja od 5 lat na wycinkę w swoim lesie potrzebuje zgody od Starostwa powiatowego . urzędnik przyjezdza i cechuje!!!!  coś nie bardzo w temacie jesteś .!!!!

Jeśli w nakazie podatkowym jest las na danej działce to leśniczy cechuje , i tak od wielu lat mam jak chcę coś u siebie wyciąć .A jeśli to jakieś zadrzewienie co jest na gruncie rolnym to z gminy dają pozwolenie nawet nie oglądając

Własność jest wspaniała dopóki nam służy , ale co kiedy na sąsiedniej działce kilkadziesiąt metrów od wioski cedrob chce postawić 56 kurników !

213

Święte prawo własności powinno w tym przypadku brzmieć
ich działka niech stawiają co chcą pod warunkiem nie oddziaływania szkodliwie na sąsiednie działki

214

Co ty nie powiesz? Przeciez napisalem ze lesniczy przyjezdza I wystawia kwit na sciete drzewa I odbija je.

Sprzedam U-4514

215

koseś napisał/a:

, ale co kiedy na sąsiedniej działce kilkadziesiąt metrów od wioski cedrob chce postawić 56 kurników !

Żeby Cedrob cokolwiek mógł postawić musi mieć zgodę Nadzoru, a podstawą do wydania zgody jest uchwalony przez min wybranego przez Ciebie radnego rady gminy Plan Zgospodarowania Przestrzennego i to rada gminy ma głos decydujący, a nie CEDROB. Za łeb radnych na sesji i kurniki poszukają innej lokalizacji.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

216

323piotrek323 napisał/a:

Co ty nie powiesz? Przeciez napisalem ze lesniczy przyjezdza I wystawia kwit na sciete drzewa I odbija je.

kolego jest też tak że są też lasy na gruntach rolnych sadzone 60 lat temu w czasach kiedy były plany obowiązkowe i rolnicy ratujac się od nie ludzkich planów komunistów sadzili lasy!!! to dla ciebie trudne !!! ale postaram się ci wytłumaczyć  i ja mam takie lasy po dziadkach i po zmianach przepisów lasami tymi zarządza starostwo powiatowe i muszę tak jak przedtem u leśniczego prosić się o cechowanie i zgodę  i śmieszne plastykowe naklejki , na wycinkę w MOIM lesie. i to mnie i mojej wolności uwłacza !!! ale się zapiekliłeś i walisz na oślep.

Leszek   dla kolegów'

217

niewydostanieszsie napisał/a:

Widze, że niektórzy muszą mieć nad sobą bat pana bo inaczej im źle. Podstawowa zasada jest taka że własność prywatna - świętość. Czy to drzewo czy to składki na OFE. Moje  - robię co chce. A tak idioci protestują dzisiaj drzewa, jutro zabronią na własnej ziemi oborę postawić w imię "dobra wspólnego". U nas od stycznia ciąć można i jakoś nie widzę, żeby rabunkowo wycinano wszystko co zielone. Ale jakieś paliwo dla opozycji totalnej musi być. Było seicento, teraz drzewa. Czy wy nie zauważacie jaką sieczkę z mózgu media robią?

kamień z serca bo już myślałem że coś ze mną coś nie tak i tylko ja ten obłęd oglądam .pozd.

Leszek   dla kolegów'

218

Ja wiem kolego o tym . Mi chodzilo o lasy  starsze ktore kiedys w latach  60/70 przydzielali moim pradziadkom . Nie zrozumielismy sie do konca

Sprzedam U-4514

219

MAREKPE napisał/a:
koseś napisał/a:

, ale co kiedy na sąsiedniej działce kilkadziesiąt metrów od wioski cedrob chce postawić 56 kurników !

Żeby Cedrob cokolwiek mógł postawić musi mieć zgodę Nadzoru, a podstawą do wydania zgody jest uchwalony przez min wybranego przez Ciebie radnego rady gminy Plan Zgospodarowania Przestrzennego i to rada gminy ma głos decydujący, a nie CEDROB. Za łeb radnych na sesji i kurniki poszukają innej lokalizacji.

Wszystko zależy kto będzie na stolku przy wladzy... Jak Pisiaki to w nocy zrobią swoje to co trzeba i nie trzeba rady.... Przykład....

Siostra Cioteczna pracowała w Poradni dla dzieci z Autyzmem itp ( mój brat tam jeździł w 2000/1r ) W Białymstoku.... I do tej pory czyli dobre 17 lat czy nawet więcej była jedna pani dyrektor... Miła Kobieta i zyczliwa jak mogła to z każdym się dzieliła i chciała dla Siostry załatwić nowe stanowisko w poradni bo wracała z urlopu macierzyńskiego poprzednia kobietka co pracowała a nie chciała stracić dobrej pracownicy to nowe stanowisko miało być... Chłopak mojej siostry wracał z zmiany z pracy w nocy i zawsze przyjeżdżał koło poradni... Wrócił do domu mówi ze chyba są złodzieje w poradni bo światło się pali albo cus... Ubrali poszli zobaczyć co jest grane... W środku stało parę facetow w garniakach przy stosie papierów... czyli coś podejrzanego... Za jakiś czas przyjechała kontrol do poradni... Coś się nie spodobalo i coś mieli poprawić a było wszystko dobrze... 2 kontrol później 3 kontrol i koniec Panią Dyrektor wywalili a w miejsce jej wszedł jakiś młody dupek z PIS ( co był razem z tymi facetami w nocy ) i zajął stanowisko Dyrektora. Na niczym się nie zna brzydko się odnosi to reszty pracowników się rzuca i wgl.. Pierwsza z rozmów to była za kim są pis po kukiz..... Niestety z fajnej normalnej rzetelnej pracy siostra się zwalnia tak samo jak i parę osób bo to co on wyprawia nie chcą tam pracować....

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

220

sarast napisał/a:
niewydostanieszsie napisał/a:

kamień z serca bo już myślałem że coś ze mną coś nie tak i tylko ja ten obłęd oglądam .pozd.

Większość kolegów na FF to kosmopolici dla nich taki stan był normalny yikes
"PAŃSTWO POLSKIE ISTNIEJE TYLKO TEORETYCZNIE"