Odp: Wiosna 2017
Jak to smakuje i na co pomaga?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak to smakuje i na co pomaga?
Lekko słodkawa. A czy pomaga? Znawcy tak mówią.... sraczki po niej nie mam... Polecam.
Sąsiad ucinał cały czubek drzewa zaginał tak aby mu do kany leciało następnie przerabiał całoś zebranego soku (20-30l z drzewa) na wino (eksperymentował też z destylacją tego).
mówił, że mu pomaga na kaca
Grzegorz89 napisał/a:andre902 napisał/a:9.03 poszło 100kg saletry - 34N na całość
16.03 pszenżyto 280kg RSM 32 212l - 90N
pszenica 300kg RSM 32 227l - 100N
Na pszenżyto więcej nie daję, na pszenicę jeszcze 100kg saletry 34N na kłos
Trochę azotu jeszcze dam w oprysku.Jak masz znaczniki posiewne to ja bym dał zaraz po siewie, nie wiem jak działa RSM na rośliny 1-2 liście, czy nie przypala. W RSM jest ponad 50% azotu amidowego, więc trochę czasu mija zanim będzie dostępny.
jakich plonów się spodziewasz przy takim nawożeniu?
8t pszenicy przy takim nawożeniu?
Ja dam 1 dawka 200kg saletry - 68N
2 dawka 150kg - 51N
3 dawka 120kg - 40kg Nrazem N 159kg N u Ciebie bedzie 168kg N ja celuje w 6,5t a stanowisko po grochu, nie wiem czy 8t przy takiej ilości N wyciagniesz
Jeszcze prawie 30N pójdzie w oprysku więc łącznie będzie 200N, zobaczymy jak będzie z pogodą, może dam więcej niż 34N na kłos, dodatkowo pozostało w glebie azotu niewykorzystanego z zeszłego roku. Mam nadzieję, że się nie przeliczę
Nie no nakręciłem się całego misia dziś obejrzę...
Spróbowałem w piątek i tak to wyglądało, dziś byłoby jeszcze gorzej.
JA dziś rozsiałem pod wieczór 2BB soli. I 2 razy miałem tak jak Ty ale nie może być tak że jeden mokry placek na środku pola wstrzymywał prace....
Jutro biorę się ostro za robotę....
nie wiem co to za wiosna, w oststnich latach to siewy zaczynałem:
8 III 2014
10 III 2015
18 III 2016
Dzisiaj z rana pojechałem raptem raz półtorej tony saletry i deszcz.. Moja późna pszenica ładnie wychodzi i chyba coś z niej będzie. Pszenicy zasiliłem tylko kilka hektarów i rzepak dostał jedną dawkę. Teraz jak uda mi sięwjechać to reszta pszenicy i druga dawka na rzepak, żeby już go nie gnieść, bo ścieżki nie wiem co ile robić....
Pajej nie martw się żniwa i tak raz w roku.
E tam spokojnie niech pada w najpuźniej w maju lub czerwcu będzie się mówiło Gdzie Deszcz ...??
wojtas zgoda, ale posiać trzeba
przyjdzie czas ...
Nawozy po oziminach udało mi się rozsiać na początku marca z wyjątkiem dwóch kawałków pszenżyta na które w butach ciężko wejść... z siewem owsa póki co postój od tygodnia bo co dzień pada.
z opryskami ktoś juz próbował, ja mniałem dzisiaj dokrzewiać pszenice, ale odpusciłem, boje sie tego zimna, ale widziałem że już latają nawet po rzepakach z opryskami.
Noce za zimne . Musi być 3-5 stopni w nocy na substancję takie jak w biathlon. Na tebu jeszcze za szybko. Może z borem ?
Rsm rozlany. Jutro odżywki na rzepak.
U nas już dach w aucie zamarznięty ...
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo