Odp: problem z rozdzielaczem
Zawór znajduje się na rozdzielaczu ale on działa tylko jako przeciążeniowy. Normalnie przez rozdzielacz olej swobodnie przepływa dopóki nie użyjesz którejś wajchy.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problem z rozdzielaczem
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zawór znajduje się na rozdzielaczu ale on działa tylko jako przeciążeniowy. Normalnie przez rozdzielacz olej swobodnie przepływa dopóki nie użyjesz którejś wajchy.
Właśnie podczas używania. Siałem zboże mazurem a on ze zbożem waży 1500kg i wtedy pękało. to jest to obok pokrętła z trzema pozycjami? Taki gwint z kółkiem/nakrętką?
Nie, obok tego kółka z nakrętką. Na 7 stronie tego wątku masz w pierwszym poscie rozeberany.
Właśnie podczas używania. Siałem zboże mazurem a on ze zbożem waży 1500kg i wtedy pękało. to jest to obok pokrętła z trzema pozycjami? Taki gwint z kółkiem/nakrętką?
nie to dalej taki kielich wystaje ,weź żabkę i go wykręć tam jest sprężyna i podkładki więc wyciągnij jedną i zobaczysz co będzie.
panowie, zwiększyłem ciśnienie na tym zaworze co jest rozebrany na 7 stronie i teraz olej leci mi spod tych głównych wajch na rozdzielaczu może podpowie ktoś jak to teraz naprawić?
Na ile zwiększyłeś ciśnienie? No i wystarczy zmienić oringi.
na ile to nie wiem ale po rozebraniu tego zaworu włożyłem nad sprężynę podkładkę o grubości chyba 3 albo 4 milimetry ( dodam że były już tam jakieś podkładki ale wyrzuciłem je i dałem jedną większą) ciężko jest rozebrać tą górę na rozdzielaczu?
odkręciłem te śrubki na klucz imbus 5 ale ta górna głowiczka z której wystaje wajcha nie chce odejść od rozdzielacza co w środku może ją trzymać??
Potrzebna szybka pomoc- rozkrenciłem rozdzielacz, wymieniłem oringi i dupa, olej dalej leci 😣 ciśnienie na wyjściach mam 155 czyli jest nawet ciut za małe 😕 proszę o pomoc
wymień rozdzielacz jak ja to zrobiłem i święty spokój po dwóch latach pod deskachutko.
może pompa już słabo daje a w którym miejscu olej leci ? u mnie ciekło spod tych małych dźwigni w sekcjach, uszczelniacze dostępne w Pszennie 15zl szt a pokazałem w hurtowni to zrobili "karpia" taki sam idzie chyba do pompy hamulcowej 10Xcoś tam.. nie pamiętam
wymień rozdzielacz jak ja to zrobiłem i święty spokój po dwóch latach pod deskachutko.
po dwóch latach co ?
sucho bez wycieków przy ciśnieniu 180 bar, rozdzielacz mam bułgarski z funkcja pływająca.
no właśnie o takim myślałem ale potrzebne są 2 plywające np. do phx
można założyć nawet 3 pływające wszystko zależny ile ich potrzebujesz. jak chcesz wiecej info zadzwoń 600690989 Krzysiek
U mnie leci spod tych dźwigni sterujących podnośnikiem i kiprem, właściwie to liczyłem na inną pomoc niż pomoc typu wymień rozdzielacz bo zwyczajnie nie mam na to czasu, traktor ma iść w pole a nie stać na podwórku 😧 generalnie to zaczęło mi lecieć kiedy zwiększyłem ciśnienie w układzie, dzisiaj rozbiorę zawór przeciążeniowy i wrócę tak jak było kiedyś, może pomoże
miałem ten sam problem nawet w czasie jazdy przyczepy same kiprowały jak byly puste
No tak z tym że u mnie wszystko działa dobrze problemem są tylko te wycieki
witam. kupiłem pług b201 do mojego zt323a.....podczas podnoszenia pługa na kole siłownik sie cofa , gdy puszcze wajchę od hydrauliki zewnętrznej . czy moze ktoś pomóc ????
Postaw w pionie tą krótką dźwigienkę, jest za tą większą, w pozycji leżącej masz opcję pływającą.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problem z rozdzielaczem
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo