Odp: Wiosna 2017
to i do mnie dojdzie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
to i do mnie dojdzie
Ja wczoraj machnalem 6ha bronalami jeszcze zostanie 9ha + 4,5ha talerzowka bo bronami to tylko podrapie ogółem to nie jest za ciepło zimny wiatr...
no i było - 2
opryskiwacz czeka .. czekam. u nas -1.
Zasiałem aby 3 ha grochu i deszcz wygonił. Na glinie jeszcze nie za specjalnie i mokrawo...
Ja mam zasiane 3 ha mieszanki, zostało jeszcze 3,5 jak tak dalej będzie to w maju dokończę. Paweł u mnie to była dziś ulewa nie deszcz. Do tego deszczu to ludziska grzebali w polach. Głównie jednak to się wzajemnie wyciągali z błota.
Takich kolein co porobiłem miejscami w rzepaku jeszcze nie miałem. Na niedrenowanym czarnoziemie normalnie ziemia spod kół do gliny się rozpływa i koleiny do kolan. A kto posiał azot tydzień temu to rzepaki tragiczne ma... Masakra w tym roku
Wczoraj 1.2ha zasialem owsu z trawa ale deszcz zaczął padac dziś pogoda robi się ładniejsza można dalej lecieć bronowac i coś siać...
U mnie już wszystko posiane tj pszenica jęczmień i łubin. Teraz gnój pod kukurydze
Owies zasiany , jęczmień i kukurydza to w połowie kwietnia , gorzej z łąkami bo wjechać się nie da gdyż torfy są jak pijany baca " nasiąknięte "......
Ja posiałem już groch na sucho, Jęczmień i facelie. została pszenica i takie różne co sie później sieje np kukurydza. Przenicy to nie wiem kiedy posieje bo mokro na tym polu
A u mnie już pięknie się zazielenił jęczmień tylko groch jeszcze nie skiełkował
u mnie na niektórych polach woda jeszcze stoi
Też mam takie pole nasiąknięte jak gąbka może w maju się da tam grykę posiać.
Dziś koñczyłem azot na zimowe i bez wtop się nie dało. Pojechałem uprawiać pod siew i z kultywatorem 5.2 z broną 16 forsz obgonił 6ha górek w 2godziny. Jak by było płasko powinno zejść do 1,5h.
Ja dzis pryskalem.najpierw rzepak potem psiezyto i jeczmien.jutro reszta nawozu na rzepak i jeczmien
Panowie kiedy z odżywkami na ozime?
Dziś koñczyłem azot na zimowe i bez wtop się nie dało. Pojechałem uprawiać pod siew i z kultywatorem 5.2 z broną 16 forsz obgonił 6ha górek w 2godziny. Jak by było płasko powinno zejść do 1,5h.
III ganiałeś? Czy II pełen gaz?
Wczoraj łubin w glebę dziś na chwasty zrobiona pszenica i pszenżyto 35 ha następny siew aż w maju.
Ręcznie zasiałem wczoraj 20 ar gorczycy. NO i siewy mam zakończone. Ta posiana w pierwszym terminie powinna być już dziś na wierzchu. Pszenice podobnie. Azot II dawka po pszenicach i po częsci żyta polany.
Czas powalczyć z chwastami...
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo