Odp: Wiosna 2017
21 poglownie to ciekawe.kidys dalej poglowbie saletrzak troche ja przygrzalo ale jak potem dostala kopa to w okolicy takiej nie bylo.nie dajesz kurzaka lubuskie kojarzy mi sie z kurnikami
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
21 poglownie to ciekawe.kidys dalej poglowbie saletrzak troche ja przygrzalo ale jak potem dostala kopa to w okolicy takiej nie bylo.nie dajesz kurzaka lubuskie kojarzy mi sie z kurnikami
Ja dziś obsiałem 5.5ha owsem a jutro 4ha następne jeśli nie będzie padało mocno..
kurewsko się drogi zrobił nie na wszystko starcza
jack napisał/a:21 poglownie to ciekawe.kidys dalej poglowbie saletrzak troche ja przygrzalo ale jak potem dostala kopa to w okolicy takiej nie bylo.nie dajesz kurzaka lubuskie kojarzy mi sie z kurnikami
kurewsko się drogi zrobił nie na wszystko starcza
Po ile u was pomiot
Właśnie był miesiąc temu u mnie gościu od wapna i mówił że mają w ofercie pomiot z klatek po 1500 za łódkę, gdzieś z okolic Poznania. Ponoć 10 aut na dobę mają. Jaka to wg was cena bo nie orientuje się. U mnie w tym roku pod qq gdzie na gnoju to w podsiewacz w siewniku pójdzie Timac Agro Eurofertil TOP 35 NP
Po ile to cudo
1500 za patelnię w ostatnich próbach miał 80% wody . młode kurczaki to i wodę wiozą.
Ten Timac chyba po 2040, muszę na fakture zobaczyć. Kolega daje w siewnik zwykły fosforan amonu a jak bez gnoju to już miesiąc temu poszła sól żeby się odchlorowała. Co do pomiotu to piszą tak: sucha masa około 63,9%, pH 6,28, azot 2,6%, fosfor 1,06%, potas 2,16%, maggnez 0,416%, wapno 0,65%
Ja tez daje fosforan amonu ok.100-150 kg/ha w siewnik .azot jednorazowo pod korzen -mocznik.jak starczy to wszystko na oborniku
pomiot 25 zł tona + 230-260 transport zależy jak daleko pole
Ja daje fosforan amonu 18-46 płaciłem 1670 netto . I oczywiście obornik świński 35 t/ha.
Ten Timac chyba po 2040, muszę na fakture zobaczyć. Kolega daje w siewnik zwykły fosforan amonu a jak bez gnoju to już miesiąc temu poszła sól żeby się odchlorowała. Co do pomiotu to piszą tak: sucha masa około 63,9%, pH 6,28, azot 2,6%, fosfor 1,06%, potas 2,16%, maggnez 0,416%, wapno 0,65%
to chyba suchy bo bliżej naszemu do tego Pomiot ptasi (świeży)
18–25 sucha masa
10–15 N
6–9 P2O5
6–7 K2O
1–1,5 S
1,5–2,5 MgO jak wywalił ostatnio to się rozlało jak bajoro .
Jest teraz przymrozek ciekawe czy zaszkodzi gorczycy ktora ledwie wyszla z ziemi
Nie powinno. Gorczycy może zaszkodzić jak będzie kwitnąć. Im większa tym bardziej wrażliwa na mróz, zresztą jak wszystko. W trakcie wschodów nawet -6 wytrzyma. Często zostawiałem poplon na zimę. Jak któraś późno wzeszła w jakimś dołku potem śnieg ją zasypał to potrafiła zimę przetrzymać.
Zdążyłem posiac wczoraj 4ha no i deszcz. W nocy ulewa teraz tez średni deszcz pada. 3 dni pogody i miałbym skończone
Ja dziś drugą dawkę azotu na zboża ozime wyszło ok 40 kg czystego azotu w postaci saletry
w pszenicy drugi raz poszło 66 kg czystego N , razem poszło ok.135 N , coś jeszcze na kłos
ja dałem juz ok 100kg czystego N jeszcze 34 pójdzie na 2 częsc 2 dawki i chyba tylesamo na kłos
U mnie 124kgN
ja już dałem cały azot, a pszenice mam bez szału, normalnie nie chce sie zbierać , odmiana bohemia.
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo