Odp: Wiosna 2017
Ja dziś zdążyłem 2ha zasiać a znowu pada... Ale po swietach niby 3dni pogody a tyle potrzebuje do skończenia zasiewów więc trzeba sie spinac
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi
+33 / -0 (chyba )
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja dziś zdążyłem 2ha zasiać a znowu pada... Ale po swietach niby 3dni pogody a tyle potrzebuje do skończenia zasiewów więc trzeba sie spinac
Ja już 180 czystego N zapakowałem. Nie jest za gęsta taka akurat.
ja już dałem cały azot, a pszenice mam bez szału, normalnie nie chce sie zbierać , odmiana bohemia.
ja mam Arkadia i Ozon .
Po świętach daję drugą dawkę, ale powiem szczerze, że szału ni ma.. Najgorzej te pszenice siane prawie w grudniu... w większości linus.
moja ma 485 źdźbeł na m2 i jeszcze sie krzewi, moze cos z niej bedzie, ale wyglada nieciekawie. W poprzednich latach o tej porze pomimo tego ze dostała mniej N była intensywniej zielona.
dla jasności celuje w plon 6,5t zaotu zawsze dawałem jakies 150kg w tym roku pojdzie ok 175kg
Dbajcie chłopaki o zboża, żeby ceny nie poszły w górę u mnie w tamtym roku za sucho, w tym roku za mokro...... w żniwa jakiś przetarg :play: chyba ogłoszę na jednego tira zboża :hmmm:
sorry :angel: ale trochę już jestem sfrustrowany tym co na polach tej wiosny.
Androl. Odnoszę wrażenie że z natury jesteś optymistą.... Się nie łam jakoś to będzie.
Papej Czego Ty chcesz jak masz 500 zdrowych źdźbeł na metrze to już bez problemu masz 6t.
Pogoda jest idealna na dokrzewianie. A kolor przyjdzie jak zrobi się ciepło.
Dokładnie jak piszę Krzysiek. Moja pszenica dopiero na początku tego tygodnia złapała kolor, było ciepło i azot z RSM szybciej się przemieniał.
Androl. Odnoszę wrażenie że z natury jesteś optymistą.... Się nie łam jakoś to będzie.
Papej Czego Ty chcesz jak masz 500 zdrowych źdźbeł na metrze to już bez problemu masz 6t.
Pogoda jest idealna na dokrzewianie. A kolor przyjdzie jak zrobi się ciepło.
pocieszaj pocieszaj. Ja jestem ostrozny w prognozach
Wiosna ba całego teraz -1,5 a na noc ostrzeżenia do -7.
http://wiadomosci.wp.pl/5-mln-pszczol-z … 021914753a
Ktoś na dużą skalę opryskal rzepak jakimś swinstwem?
To było 3 lata wstecz !.
To jeszcze nie rzepak, stawiam na sadowników, morela kwitła, porzeczki, agresty i inne
dziadkowi prawie wszystkie ule padly, jakby ktos sie pozbywal pasieki to dajcie znac. Cena rodziny zaporowa.
Znam temat, jak mojemu ojczulkowi osypało się 100% płaciłem "jak za prezydenta".
U nas w tej chwili -3 ciekawe co będzie rano czy rzepak wytrzyma o drzewach owocowych nie mówię bo chyba polecą
To było 3 lata wstecz !.
Masz rację ,nie dostrzegłem roku. Zdarzenie nie jest stare bo w Wielką sobotę w tv regionalnej na pasku sunęła podobna wiadomość, że straty są liczone na 50 milionów i że podejzewaja masowe opryski . Nic o tym na necie nie ma ....
U nas 0 stopni i około 5 cm śniegu
Całe szczęście blisko 0 ale non stop pada deszcz ... teraz 5 na plusie i pada więc Śmingus dyngus jest ...
U nas ule kradną w okolicy...
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo