Odp: Znikł mi olej hydrauliczny
Wymieniając olej hydrauliczny w 323 stary spuszczamy ze skrzyni i zbiornika czy to wszystko? ? ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Znikł mi olej hydrauliczny
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wymieniając olej hydrauliczny w 323 stary spuszczamy ze skrzyni i zbiornika czy to wszystko? ? ?
ok dzięki tomek1974
to wszystko
InfinityPG napisał/a:Wymieniając olej hydrauliczny w 323 stary spuszczamy ze skrzyni i zbiornika czy to wszystko? ? ?
to wszystko
Cokolwiek wymyślisz i tak z 10 litrów zostanie w układzie, więc nowy dopasuj do tego co spuszczasz bo nie masz wyboru.
tomek1974 napisał/a:InfinityPG napisał/a:Wymieniając olej hydrauliczny w 323 stary spuszczamy ze skrzyni i zbiornika czy to wszystko? ? ?
to wszystko
Cokolwiek wymyślisz i tak z 10 litrów zostanie w układzie, więc nowy dopasuj do tego co spuszczasz bo nie masz wyboru.
Jest jakiś hydrauliczno przekladniowy na oko ciut gesciejszy od Agrola U ... jest trochę zmęczony wiec musi wjechać świeży Agrol U;)
Kupić go 100 litrów?
80 góra 90
Oki dzięki za info; )
U mnie też dzisiaj zaczęła się wymiana olei. Do skrzyni agrol u a do silnika turdus. Macie jakiś patent na szybkie wlanie oleju do skrzyni bo przez filtr to wieki potrwa.
Wyjmujesz filtr do mycia i olej lejesz bez problemu, ja tak robię.
tak wlałem dzisiaj 20 litrów ale długo to trwało
tak wlałem dzisiaj 20 litrów ale długo to trwało
bez filtra długo trwało ???
ja wlewam tak odkręcam śrubki na filterku od wspomagania ,zdejmuje dekielek,wkładam jakiś lejek,odpalam maszynę i leje olej a pompa daje do zbiornika a z zbiornika do skrzyni.
Odświeżam temat panowie mam niewielki problem, mam w 323 zalany olejem agrol Utto akurat nie mam w domu na zapasie juz na dolewke a troche kapie mu tu i tam (na wałku wom) troszkę ubędzie zawsze na hydraulice bo cały czas uzywam itd i przydało by sie dolać mu a mam w domu na stanie zapas z bizona hydraulicznego HL-46 jak sie nie myle, mogę go dolać? Nie gryzą sie te oleje?
Odświeżam temat panowie mam niewielki problem, mam w 323 zalany olejem agrol Utto akurat nie mam w domu na zapasie juz na dolewke a troche kapie mu tu i tam (na wałku wom) troszkę ubędzie zawsze na hydraulice bo cały czas uzywam itd i przydało by sie dolać mu a mam w domu na stanie zapas z bizona hydraulicznego HL-46 jak sie nie myle, mogę go dolać? Nie gryzą sie te oleje?
ja bym nie dolewał bo to innej klasy oleje .
Ja też bym nie mieszał ... Kup Agrol U i będzie głowa spokojna
tylko agrol, hl-46 jest olejem tylko hydraulicznym.
dokupiłem agrolu i dolałem takze Hl nie dolewałem, Agrol U jest przekłodniowo hydrauliczny. Na próbę wziąłem w szklance wymieszałem 50/50 HL z Utto i mieszalne są nie gryzą sie oba oleje.
to nie jest kwestia mieszania się tylko chodzi o to że całkowicie zmieniasz wartość oleju który jest w traktorze, właściwie czynisz go gorszym.
dokupiłem agrolu i dolałem takze Hl nie dolewałem, Agrol U jest przekłodniowo hydrauliczny. Na próbę wziąłem w szklance wymieszałem 50/50 HL z Utto i mieszalne są nie gryzą sie oba oleje.
już ci koledzy tłumaczą !! się nie zważą te oleje ale własciwości oleju pogorszysz .
Ok w porządku już wszystko wiem.... Mimo wszystko zanim koledzy odpisali testy zrobiłem a teraz podzieliłem się tylko z wynikami...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Znikł mi olej hydrauliczny
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo