Odp: 1 remont kapitalny zt 303 i ostatni
używki z importu pirelli 60/70 R 20 mają się zgrywać
360/70 R 20
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » 1 remont kapitalny zt 303 i ostatni
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
używki z importu pirelli 60/70 R 20 mają się zgrywać
360/70 R 20
Wow!
Porządna robota zawsze mi się podoba
A co to jest takie okrągłe pod zbiornikiem paliwa? Jakiś wentylator?
303 tak mają, mój po remoncie został w garażu.
To będzie wentylator od nagrzewnicy
witam może ktoś wie albo pamięta jak była uszczelniona podłoga między błotnikiem a rozdzielaczem w 303 , bo mija się z celem uruchomienie ogrzewania kabiny , można tam zawsze jakieś szmaty ale po co jak jest sucho
patrząc w katalog wydaje mi się ,że była tam odpowiednio profilowana guma , podobnie jak pod kierownicą na zbiorniku oleju. Ja u siebie w 300 też robiłem ostatnio wykładzinę na podłogę ale na rozdzielacz dalej jest dziura bo nie miałem czasu ani pomysłu jak to ładnie zakryć.
https://zapodaj.net/0da988a7f3a69.jpg.html
jakie błotniki ? myślę o plastiku .
Rób na oryginał. Fajnie zrobiony
osobiście to wolał bym mniej wymłotkawane, jak nie znajdę jakiejś wyginarki to ponoć ładne są od białego rusa (plastik), mam oryginalne ale już są wymłotkowane no i za wąskie do tych opon
Ja bym zrobił oryginał
Tomek czy mi się wydaje, czy masz w forszaju oponę polepioną na śruby? Strach stać koło takiego koła.
Jeśli o błotniki chodzi, to jeśli forsz wygląda jak oryginał to warto dać błotniki jak oryginał.
Tomek czy mi się wydaje, czy masz w forszaju oponę polepioną na śruby? Strach stać koło takiego koła.
Jeśli o błotniki chodzi, to jeśli forsz wygląda jak oryginał to warto dać błotniki jak oryginał.
była to było zrobione na szybko aby robote w polu dokończyć teraz mam zmienioną te opone a to zdjecie ma jakies dwa lata już więc ta opona jest nieaktualna a od środka opony był dany płaskownik wraz z grubą gumą aby detka nie tarła ale ta opona już dawno poszła na śmietnik
osobiście to wolał bym mniej wymłotkawane, jak nie znajdę jakiejś wyginarki to ponoć ładne są od białego rusa (plastik), mam oryginalne ale już są wymłotkowane no i za wąskie do tych opon
one wyglądają na wymłotkowane ale były robione jakies 12 lat temu tato je sam robił i od tamtej pory nie mogą się doczekac dopieszczenia i pomalowania nawet myslę aby je delikatnie wyszpachlować aby były gładkie i nie było widać tych wymłotkowań a co najśmieszniejsze to to ze one powstały z oryginalnych błotników
Mam oryginalne od 323 a i do zgody łatwo ze mną dojść...
Witam wszystkich Kolegów i od razu przepraszam za zaśmiecanie forum , straciłem wszystkie kontakty na telefonie i proszę o kontakt wszystkich kolegów którzy mają nr do mnie aby sie odezwali . Pozdrawiam I czekam Kamil .
Ja kupiłem nadkole plastikowe od ciężarówki na bliźniaka, przeciąłem na pół i skróciłem po długości tak że od strony wewnętrznej nie ma rantu ale fajnie wygląda i koszt nadkola 50zł
jeszcze tylko dorobić błotniki i wyjdzie ok. 19 tyś a dałem 9,
https://zapodaj.net/0a794aaf21a75.jpg.html
ale martwią mnie drgania w kabinie czy to tak w każdym 303 ?
może sprzęgło bije bo silnik to raczej równo pracuje bo doszło jeszcze do remontu głowic i pompy wtryskowej
dodam że przetaczałem tą płytę i zdziwiło mnie że nie było na koszu sprzęgła żadnego ciężarka od wyważania, jak sprawdzić czy sprzęgło bije ? ja myślę rozpiąć silnik na kapeluszach i spiąć z tyłu wałkiem wom do zetorka i zakręcić przez wsteczny bieg w zetorze przez WOM jest to możliwe ?
Jano masz ode mnie wielkiego plusa. Gdzie nie popatrzeć u siebie to super łady wszędzie. To się chwali! U mnie jeszcze sporo do zrobienia, tak na spokojnie myślę ze 2-3lata...
A u nas w 303 też wszystko drży a silnika to na pewno wina nie jest bo ma ledwo ponad 1000mth.... i chodzi równiutko.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » 1 remont kapitalny zt 303 i ostatni
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo