Odp: Jaka jutro pogoda?
ale przyszedł wiek i paradontoza mnie dopadła 2 ząb w przeciągu 2 miesiecy
Ha ja w ciągu miesiąca musiałem wyrwać 12
o urwał !!! takie historie !!!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ale przyszedł wiek i paradontoza mnie dopadła 2 ząb w przeciągu 2 miesiecy
Ha ja w ciągu miesiąca musiałem wyrwać 12
o urwał !!! takie historie !!!
Żebym cały był tak zdrowy jak mam zęby
Żebym cały był tak zdrowy jak mam zęby
o byś w złom godzinę się nie pochwalił . tak miałem do stycznia .. wszyscy mi zazdrościli .... bo były ładne.....
':D', '
androl napisał/a:Żebym cały był tak zdrowy jak mam zęby
o byś w złom godzinę się nie pochwalił . tak miałem do stycznia .. wszyscy mi zazdrościli .... bo były ładne.....
':D', '
wczoraj byłem u dentystki, informacja więc świeża
ale trochę też się żaliłem.
Obejrzałem prognozę na 7 dni i bez zmian. Na południu będzie 1 cieplejszy dzień, potem zimno.
Kupiłem tonę węgla.
No.....o obok grilla koksownik trzeba postawić
No.....o obok grilla koksownik trzeba postawić
Zabudowaną altanke trzeba stawiać z piecem w środku (wędzarnia +gril + blat do gotowania ) i będzie git na tą pogodę
kur... a ja do tyłu z robota jestem
Nie tylko Ty bo ja tez mam 11ha do zasiania.. Dziś śnieg deszcz i wgl z rana śnieżyca później słońce ładne a teraz ponuro i grad... Ci co posieli miesiąc temu to na ciezszych ziemiach pomrozilo mieszanki i u jednego już takie nawet nawet było a teraz zniklo z pola zboże... Ja mam 4tyg temu posiany owies koło domu ale jakoś się trzyma ale koniczyna chyba zmarzla bo nie widać już jej
ja groch posiałem prawie miesiąc temu i dopiero ledwo rządki widać więc zimno jest ale cóż
Kumpel na początku tego tygodnia co były święta zasial już koło 100 ha qq to w sobotę jak był patrzeć to nawet kielka nie puściły. Sam się zastanawia kiedy resztę zasieje...
Jak zimno to niestety nie przyspieszysz wzrostu ale jako ktoś ma setki ha do siewu to trzeba robić nie czekać.. U mnie 2 tyg zasiane zboże i nic nie wychodzi tez tylko korzeń puszczony
kukurydza jak ciepło to do 10 dni i na wierzchu te co zasiane teraz i wczesniej to 20 dni zanim zejdzie, wigoru nie ma i do 15% wzejdzie wcale, sam mam do siewu 4 dychy ale dopiero chyba za tydzien najwczesniej
kukurydza jak ciepło to do 10 dni i na wierzchu te co zasiane teraz i wczesniej to 20 dni zanim zejdzie, wigoru nie ma i do 15% wzejdzie wcale, sam mam do siewu 4 dychy ale dopiero chyba za tydzien najwczesniej
czekamy czekamy , lubi kuku ciepło a pośpiech nic nie da jak się ma nie dużo ! to spoko . moi od 1500 ha kuku jeszcze nie ruszyli ale pewno po niedzieli ruszą. tez czekam na nich z siewem bo wtedy i Myśliwce na dyżury ruszą i dziki się po polach rozlezą bo już na okrągło sprawdzają czy nie siałem. gorzej z zbożami nic nie skróciłem może jutro coś się uda zrobić .
Dziś też był przymrozek, choć ma nie padać wchodzenie z chemią po wielu nocach z przymrozkami ryzykowne. Patrząc na prognozy niby na razie koniec przymrozków, jednak od jutra znowu chlapa. Wszystko na to wskazuje że jeszcze tydzień bezsilnego czekania.
u mnie był 1 stopien, ale jade zodzywka na pszenice
Ja rzepaki opryskałem a w nocy było -5 to słabsze zrobiły się czerwone. Ogólnie to nic nie rośnie tak zimno, i ciekawe jak to będzie..
Wczoraj pryskałeś? Weź lepiej siądź na dupie... To nie ma sensu trzeba poczekać do końca miesiąca.
Gdzieś na forum pisałem wcześniej, że oprysk mi zalegał w opryskiwaczu bo pogoda się popsuła. To było już kilka dni temu. W niedzielę jeszcze nie pryskałem i prędko nie będę. Rzepak przerastał a oprysk w beczce i chciałem się tego pozbyć. Pogoda świruje jak automat w mojej audi....
No to u mnie leje, Patrzę przez okno jak rzepak się pokłada.
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo