7,501

Odp: GG FORUMOWE

a jak z tym paliwem teraz ? brał ktoś?

mdw

7,502

Ja już brałem.Do 500 litrów nic nie trzeba robić, a powyżej dostawca rejestruje że jedzie do Ciebie z paliwem po dostawie dostajesz hasło i kod który musisz wklepać na stronie ministerstwa SENT2017 i zakończyć dostawę, jest na to 24 godziny od dostawy.

7,503 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2017-04-27 21:34:50)

naleja
mi w mauzera??

mdw

7,504

Jak zapłacisz to ci naleją

7,505

Leją nawet w dziurawe.A z tymi zbiornikami to jeszcze potrwa bo nie ma kto tego kontrolować i karać brak przepisów więc spoko tylko jak się ma zbiornik do 5000l to trzeba zgłosić w Starostwie ale ponoć większość włodarzy nie wie o tym i jak rolnik się zgłosi to szperają w dokumentach co i jak.

7,506

A czy jest różnica czy wezmę fakture na 1200 litrów czy 3 faktóry po 400 litrów?

7,507

Naleją gdzie im tylko pokarzesz. Tak jest różnica tylko żeby nie były jednego dnia te faktóry bo do 500 litrów nie musisz robić nic.

7,508

Mi wczoraj przywieźli, jedna firma nie chciała druga bez problemu i kierowca mi tłumaczył ze od 4 lat obowiazuja przepisy że trzeba miec zbiornik atestowany i co roku podbijać legalizacje. A ten lament to teraz firmy produkujace zbiorniki robią.
Zgłoszenie na stronce musiałem wyklepac

Rolnik z powołania:-)

7,509

I w zgloszeniu nr zbironika tez?

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

7,510

wiesz ze nawet nie spradzałem wczoraj sie kiepsko czułem i tylko wklepałem nr referencyjny i ze wszystko zgodne

Rolnik z powołania:-)

7,511

Ja mam na stacji -20 gr jak biorę 100 litrów a -24gr jak biorę minimum 200 na raz. W hurcie ile więcej można wyrwać z ceny?

7,512

Nie pisze sie nr.zbiornika tylko klucz i SEND. Moj dostawca mówił że narazie wleje wszedzie bo choć ustawa napisana to jej Andrzej nie podpisał i jeszcE nie weszła w życie.

7,513

colibeer gdzie bierzesz rope?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

7,514

Nie jest wielki dostawca Berka z królikowa

7,515

ja sie dzisiaj dowiadywałem i rolnicy ryczautowi i zwykli vatowcy nie muszą nic nigdzie zgłaszać.

mdw

7,516

niewydostanieszsie napisał/a:

Ja mam na stacji -20 gr jak biorę 100 litrów a -24gr jak biorę minimum 200 na raz. W hurcie ile więcej można wyrwać z ceny?

Na jakiej stacji masz takie warunki?

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

7,517

yokoslaw napisał/a:

ja sie dzisiaj dowiadywałem i rolnicy ryczautowi i zwykli vatowcy nie muszą nic nigdzie zgłaszać.

Dziś się wyjaśniło tak jak piszesz nie trzeba zgłaszać zbiornika jako zbiornika tylko prawo budowlane nie wymaga pozwolenia a zgłoszenie o postawieniu tak jak na wiatę choć taki zbiornik można przecież przenosić.Lepiej chyba i tego nie robić bo zaraz okaże się że trzeba odległości zachować od budynków,działki,cieków wodnych i dróg publicznych i nie będzie gdzie go postawić chyba że na przyczepie.

7,518

Andrew89 napisał/a:
niewydostanieszsie napisał/a:

Na jakiej stacji masz takie warunki?

Prywatna stacja przy "starej A2". Tylko że płatnośc tylko gotówką.

7,519

scoda19 napisał/a:
yokoslaw napisał/a:

Dziś się wyjaśniło tak jak piszesz nie trzeba zgłaszać zbiornika jako zbiornika tylko prawo budowlane nie wymaga pozwolenia a zgłoszenie o postawieniu tak jak na wiatę choć taki zbiornik można przecież przenosić.Lepiej chyba i tego nie robić bo zaraz okaże się że trzeba odległości zachować od budynków,działki,cieków wodnych i dróg publicznych i nie będzie gdzie go postawić chyba że na przyczepie.

ani zbiornika ani zakupu do urzedu tez nie jesli nie masz zarejestrowanej działalnosci

mdw

7,520

Panowie kupiłem taką piłę na złomie. Jest to ruski ural i brakuje mi elementu za który się zapala. Sznurek z przystawką. Może miałby ktoś takie coś u siebie do sprzedania? https://www.youtube.com/watch?v=ra0XFf5XeXg