Odp: GG FORUMOWE
a jak z tym paliwem teraz ? brał ktoś?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 374 375 376 377 378 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a jak z tym paliwem teraz ? brał ktoś?
Ja już brałem.Do 500 litrów nic nie trzeba robić, a powyżej dostawca rejestruje że jedzie do Ciebie z paliwem po dostawie dostajesz hasło i kod który musisz wklepać na stronie ministerstwa SENT2017 i zakończyć dostawę, jest na to 24 godziny od dostawy.
naleja
mi w mauzera??
Jak zapłacisz to ci naleją
Leją nawet w dziurawe.A z tymi zbiornikami to jeszcze potrwa bo nie ma kto tego kontrolować i karać brak przepisów więc spoko tylko jak się ma zbiornik do 5000l to trzeba zgłosić w Starostwie ale ponoć większość włodarzy nie wie o tym i jak rolnik się zgłosi to szperają w dokumentach co i jak.
A czy jest różnica czy wezmę fakture na 1200 litrów czy 3 faktóry po 400 litrów?
Naleją gdzie im tylko pokarzesz. Tak jest różnica tylko żeby nie były jednego dnia te faktóry bo do 500 litrów nie musisz robić nic.
Mi wczoraj przywieźli, jedna firma nie chciała druga bez problemu i kierowca mi tłumaczył ze od 4 lat obowiazuja przepisy że trzeba miec zbiornik atestowany i co roku podbijać legalizacje. A ten lament to teraz firmy produkujace zbiorniki robią.
Zgłoszenie na stronce musiałem wyklepac
I w zgloszeniu nr zbironika tez?
wiesz ze nawet nie spradzałem wczoraj sie kiepsko czułem i tylko wklepałem nr referencyjny i ze wszystko zgodne
Ja mam na stacji -20 gr jak biorę 100 litrów a -24gr jak biorę minimum 200 na raz. W hurcie ile więcej można wyrwać z ceny?
Nie pisze sie nr.zbiornika tylko klucz i SEND. Moj dostawca mówił że narazie wleje wszedzie bo choć ustawa napisana to jej Andrzej nie podpisał i jeszcE nie weszła w życie.
colibeer gdzie bierzesz rope?
Nie jest wielki dostawca Berka z królikowa
ja sie dzisiaj dowiadywałem i rolnicy ryczautowi i zwykli vatowcy nie muszą nic nigdzie zgłaszać.
Ja mam na stacji -20 gr jak biorę 100 litrów a -24gr jak biorę minimum 200 na raz. W hurcie ile więcej można wyrwać z ceny?
Na jakiej stacji masz takie warunki?
ja sie dzisiaj dowiadywałem i rolnicy ryczautowi i zwykli vatowcy nie muszą nic nigdzie zgłaszać.
Dziś się wyjaśniło tak jak piszesz nie trzeba zgłaszać zbiornika jako zbiornika tylko prawo budowlane nie wymaga pozwolenia a zgłoszenie o postawieniu tak jak na wiatę choć taki zbiornik można przecież przenosić.Lepiej chyba i tego nie robić bo zaraz okaże się że trzeba odległości zachować od budynków,działki,cieków wodnych i dróg publicznych i nie będzie gdzie go postawić chyba że na przyczepie.
niewydostanieszsie napisał/a:Ja mam na stacji -20 gr jak biorę 100 litrów a -24gr jak biorę minimum 200 na raz. W hurcie ile więcej można wyrwać z ceny?
Na jakiej stacji masz takie warunki?
Prywatna stacja przy "starej A2". Tylko że płatnośc tylko gotówką.
yokoslaw napisał/a:ja sie dzisiaj dowiadywałem i rolnicy ryczautowi i zwykli vatowcy nie muszą nic nigdzie zgłaszać.
Dziś się wyjaśniło tak jak piszesz nie trzeba zgłaszać zbiornika jako zbiornika tylko prawo budowlane nie wymaga pozwolenia a zgłoszenie o postawieniu tak jak na wiatę choć taki zbiornik można przecież przenosić.Lepiej chyba i tego nie robić bo zaraz okaże się że trzeba odległości zachować od budynków,działki,cieków wodnych i dróg publicznych i nie będzie gdzie go postawić chyba że na przyczepie.
ani zbiornika ani zakupu do urzedu tez nie jesli nie masz zarejestrowanej działalnosci
Panowie kupiłem taką piłę na złomie. Jest to ruski ural i brakuje mi elementu za który się zapala. Sznurek z przystawką. Może miałby ktoś takie coś u siebie do sprzedania? https://www.youtube.com/watch?v=ra0XFf5XeXg
Strony Poprzednia 1 … 374 375 376 377 378 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo