Odp: Wiosna 2017
A u mnie biało pszenice na chwasta nie pryśnięte, rsm na drugą dawkę czeka w zbiornikach, nie ma możliwości cokolwiek zrobić, w między czasie węże do rsm zrobiłem żeby rsm rozlać na duże zborze ( a i tak się boję w mokre wjechać)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A u mnie biało pszenice na chwasta nie pryśnięte, rsm na drugą dawkę czeka w zbiornikach, nie ma możliwości cokolwiek zrobić, w między czasie węże do rsm zrobiłem żeby rsm rozlać na duże zborze ( a i tak się boję w mokre wjechać)
nom widzialem sporo popalonego od chemii i rsm ostatnio
Andrew weź https://www.google.pl/url?sa=i&rct= … 9611620107
zdjęcie ze stycznia ?
A u mnie za mokro na niedrenowanej glinie, Ulgnąłęm 3 razy.
A u nas bałwana można lepić https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba465f4fada.jpg
u nas troszkę więcej i wciąż sypie
Andrew weź https://www.google.pl/url?sa=i&rct= … 9611620107
zdjęcie ze stycznia ?
Lek dobry , co niektórzy powinni regularnie stosować. Niestety to zdjęcie nie jest ze stycznia. Trawa zielona na szczęście mój rzepak nie kwitnie.
Dobrze, że posypałem pszenicę drugi raz.. Andrew u Cibie to jeszcze wyżej ta belka zadarta w opryskiwaczy jak u mnie... Przy tych gałęziach jeździć aż miło..
To dobrze, że rzepak kwitnie?
Te słabiej nawożone i w moich stronach pokazują kwiatki, od rana deszcz pada u mnie duu..ży nadmiar wody.
U mnie podobnie , wstaje rano a tu zima...
W górach sypie i to ostro ... u mnie jeszcze śniegu nie widać ... całe szczęście rośliny tak czy siak odchorują coś mi się tak wydaje
Dobrze, że posypałem pszenicę drugi raz.. Andrew u Cibie to jeszcze wyżej ta belka zadarta w opryskiwaczy jak u mnie... Przy tych gałęziach jeździć aż miło..
To dobrze, że rzepak kwitnie?
Ja wszystkie gałęzie jakie miałem na drogach polnych potraktowalem ms'em a poza tym to w tej belce gałęzie nic nie uszkodzą.
U mnie pada a wczoraj glinkę przygotowalem do siewu i na marne poszło. Jeszcze 7ha czyli 2 dni i będzie skończone. Jeśli jutro nie będzie padać to 2.5ha zasieje a po majowce pojade na glinkę... A tam mokro jeszcze ale jakoś się da rade...
No a u mnie sucho. Kukurydza posiana to teraz mogło by popadać. No i ciepło poproszę
Laszek przyjeżdżaj i bierz tej wody ile chcesz. Takiego układu pogody wiosną ja stary dziad nie pamiętam. Bywały mokre lata, ale żeby całe pola zbóż wymakały ? masakra !
Laszek odemnie też możesz trochę deszczu wziąć . Kurde ja nawet jeszcze pod kukurydze nie nawiozłem obornika bo teraz o wjechaniu w pole mogę zapomnieć po takiej dawce wody.
No ja tez obornika nie wywiozlem ale przyjedzie znajomy wywieźć a ja od razu orac i będzie zrobiona robota... Widzę ze część chłopów posiala lejkiem zboże bo widać na polu mokro i wgl i czas goni...
Teraz zbozeto chyba dla zasady a nie plonu.nie lepiej qq
Owies siany do końca kwietnia da conajmniej 2 tony jęczmień 3. Przy ekstensywnej uprawie to tak na zero
owies posiany na początku kwietnia dopiero wschodzi ...
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo