Odp: Wiosna 2017
Mój owies siany 30.03 dostaje drugi liść a pszenica siana 04.04 dopiero w tym tygodniu wyszła.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 24 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mój owies siany 30.03 dostaje drugi liść a pszenica siana 04.04 dopiero w tym tygodniu wyszła.
Pszenica siana koło 20 marca ma dziś 3 mocne liście.
Nie wiem jak to się stało ale owies sąsiada mimo uprawek i siewów na pier**l jest już na wierzchu od 2 tygodni, a siał go w pierwszym tygodniu kwietnia. Jak go zobaczyłem zrobiłem wielkie oczy. JUż!? Pamiętam lata że potrafił miesiąc wyłazić bo mu zimno było.
Gorczyca wzeszła dawno temu ale bardzo wolno się rozwija. Zimno
Jak tam weeeekend?
Ja grila wczoraj pospawałem. Dziś ma mieć chrzest bojowy. 9C to h...a temepratura jak na rodzinnego grila. Babcią będzie zimno, niemowlakom też.... . Rzadko piję piwo jaką powinno mieć temperaturę w takich warunkach?
Najlepiej grzane
Od grzanego piwa tylko zimna Niemka gorsza
Spożyliśmy w temperaturze samochodowej. Czyli takie jakie wyszło z bagażnika. Problem był z produktami pochodzenia świńskiego. Jak nie były w płomieniach to wiatr je chłodził a jak były w płomieniach to się jarały.... Daliśmy radę krata poszła.
JUtro sadzenie ziemniaków chcę zrobić. Nie wiem jak to rozegrać. W piwnicy mam w workach ziemniaki których nie wrzucę do sadzarki bo za duże. sadzeniaków brak, kroić mi się nie chce, bo co z tego że pokroję jak i tak zostanie mi w piwnicy 500kg które będę musiał zgnoić na 3 miesiące. Wypadało by posadzić takie jakie są czyli wielkie by się pozbyć choć części. Ale jak to się robi? Zaplanowane jest 20m x 40m. Najlepsze że na podwórku stoi zestaw do sadzenia ziemniaka za 300 tyś zł z czego tylko połowa to traktor Ale to kolegi I będzie problem z zawracaniem tym klamotem na mojej działce
Szukaj konnego dołownika, do tego kolejna krata piwa i robota będzie szła jak ta lala
a ja dzisiaj z kukurydza ruszam. może do północy uda sie zasiać .
Ja chciałbym ziemniaki posadzić ale nie wiem czy jeszcze da radę
U mnie sąsiad posadził. Ja dzis machnalem 4.5ha teraz tylko wieczorem skocze dokończę robić... A jutro reszta i będzie wsio
Kuzyn poprosił mnie czy bym nie posiał mu zbóż jego agregatem aktywnym Maschio HB3000 z d7 bo do 80 jest za duży i nie dał by rady. Robota 1614 szła dobrze, aż do momentu gdy pękł wąż od hydropaku, a że miałem uchyloną szybę tylną to cały olej z tłoka prosto do kabiny poleciał, wszystko zalało. Dach, błotniki, szyby są całe w oleju. Macie jakieś sprawdzone specyfiki, które dobrze zmywają olej? Musę to umyć bo jak pójdzie w robotę to będzie biało od kurzu.
tenzi
zmywacz do hamulców z bydgoskiej firmy nie pamietam tylko nazwy kupuje sie to w bańkach 30l zmywa super aż sie suche robi wszystko
Biosol
AKRA z K2 do mycia silnika a potem dla ładnego błysku i zapachu hyperin.
Nitro też da radę
kukurydza zasiana wczoraj, dziki tez sie pokazały.....
Wczoraj skończyłem .. dziki pilnują myśliwce. zimno będzie długo wschodziła .
to macie fajnym misliwych ja siałem w sobote dzwoni zeby mi choć dali jakiegos smierdziela, a łowczy na to ze w piatek dopiero zamówił...
w poniedziałek już były slady dzików
Pogoda idealna na "święto flagi" łopocą że hej. Przed chwilą byłem na polu z opryskiwaczem no i z pełnym wróciłem. Końcówki mam założone antyznoszeniowe ale jeszcze ze 2 h trzeba poczekać, ma trochę przycichnąć.
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 24 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo