Odp: Pszenica
Dużo tego atlantisu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 106 107 108 109 110 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dużo tego atlantisu.
Tak u nas zalecają
W sumie to tylko miejscami mam większą przytulię to na razie nie będę się nią przejmował. Jakby nie wzięło to poprawię później, chociaż u nas skupów się naotwierało to prawie nie patrzą co jest na przyczepie, to jak trafi się sztuka to nie ma problemu..
dodaj więcej sekatora to załatwi każdą przytulię
0,5l kto bogatemu zabroni....
Tanio to już było, im później tym drożej. Ta opcja na chłodne dni i noce.
Byłem po opryski i siane pszenice w terminie dam 0.15 sekatora a na późne zasiewy setkę i ma być. Z atlantisem zrobię podobnie.
Wycofali karbedazym a miałem dodać do prochlorazu i propikonazolu, a teraz nie wiem co dorzucić...
Corbel
Czy próbował ktoś pryskać pszenicę jarą atlantisem? Sporo kupiłem więcej bo policzyłem jarą razem z ozimą i tak się zastanawiam czy nie spróbować?
U mnie też miałem dosiewane wydaje mi się że po atlatisie nic jej nie jest. Wieczorem ci napiszę jak sprawdzę bo pryskałem parę dni temu
Tak właśnie sie zastanawiam, bo dałbym jakąś małą dawkę. A w jakiej fazie była ta jara u Ciebie? Kurde zostało jeszcze trochę ozimej do opryskania i znowu leje, ta pogoda to już zaczyna mnie wkrwiać..
Na etykiecie stoi że po wiosennym zabiegu atlantisem, jara po przeoraniu. Więc jakieś ryzyko jest.
No właśnie wiem, czasem nie warto ryzykować. Chociaż zastanawiam się na różnicą konstrukcji jarej od ozimej, czemu na jedną można na drugą nie?
Ubrałem filce i ślizgiem dotarłem do pszenicy jarej pryśniętej atlantisem 0,25l + granstar 20gr
Od zabiegu mineło 5 dni.
Chwasty już są pijane łącznie z miotłą która nie rośnie w górę tylko zrobiła się jasna i rozkłada się na boki.
Pszenica nie okazuje żadnego zmęczenia co niektóre roślinki mają po 2 pędy.
Grzegorz zapewne jeszcze parę dni opryskiwaczem na pole nie pojedziesz więc będę obserwował i dam Ci znać jak by co.
A co do tego co piszą na ulotce to trzeba też przypomnieć że jak pisał Mpopis zalecają 0,45l co jest dla mnie w ogóle nie zrozumiałe. Po takiej dawce wschody były by nieciekawe.
Marek Ty naprawdę tyle tego lejesz, czy tylko przytoczyłeś teorię z ulotki?
Dzieki Krzysiek w jarą to jeszcze sporo czasu minie ze dwa tygodnie zanim wjadę, o ile pogoda pozwoli.
masakra, w mojej okolicy pszenice 1/3 tego co na zdjęciach.
ci co mają wyczyńca na północy to potrafią nawet 0.8 atlantisa dać. Ja dawałem w zeszłym roku na pszenżyto 0.3+0.1 sekatora
Kolanko na głównym pędzie wybiło już mocno, na lepszych pszenicach. Dawać jeszcze CCC? Na późniejsze zasiewy jest dobrze i można śmiało dać, ale mam kupione opryski i nie chciałbym znowu kupować nowych...
ja postanowiłem dac moddusa połowe dawki i teraz nie wiem czy nie przyskapiłem...
Strony Poprzednia 1 … 106 107 108 109 110 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo