461

Odp: Wiosna 2017

Właśnie wróciłem z pola, 30ha opryskane T1+skracanie+mocznik+siarczan magnezu+ mikro i na niektórych polach Galaper na przytulię. Ogólnie zboża wyglądają dobrze, nabrały koloru ale placowo wyskoczyły niedobory, na moją wiedzę magnezu (paski ciemny jasny wzdłuż liści). Pszenżyta wyglądają lepiej od pszenic, i jeśli tak będzie też w żniwa to chyba pożegnam się z pszenicą.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

462 Ostatnio edytowany przez artureekk (2017-05-06 22:49:05)

Krzysiek napisał/a:

a chabra to czym?

zamiennik lontrel jutro zobaczę nazwe dokładniej
połowe walnołem jeszcze przed  wolnym a dziś udało sie prysnąć druga bardzo ładnie go pokręciło i jakies niedobitki paprotki( cos co ja przypomina ) został jeszcze perzyk

463

No ja leciałem galerą to lentrel + coś jeszcze.

464

Wybiera się ktoś na pomrze? https://drive.google.com/file/d/0B2lhkv … p=drivesdk
Mkałem chęć na sypanie nawozów i się same posypały...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

465

Właśnie miałem dziś pryskać resztę pszenic, ale pada jakiś ziarnisty śnieg i nie wiem czy sobie nie darować, bo na noc mróz nadają....

466

dajcie sobie spokój z chemia teraz

mdw

467

WOW aż trudno uwierzyć że mieszkamy w jednym kraju.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

468

Na samochodach już pojawił się szron, nieciekawie.

469

no u mnie też własnie pojawia sie szron ciekawe jak rano będzie

Nie ma to jak FORTSCHRITT

470

Ja wody pospuszczałem z ciągników bo jak stałem na podwórku to w rece mróz zachodził....

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

471

Właśnie wróciłem do domu z uprawiania pod kukurydzę . Auto co stało parę dni nie jezdzone ma na grilu 4 st ale dach grubo oblodzony.  Wchodzę do domu i patrzę na termometr a za oknem minus jeden ..... zobaczymy do rana ile będzie.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

472

wczoraj wieczorem pryskałem doglebówka teraz jest przymrozek, podiała oprysk?

Rolnik z powołania:-)

473

Na bieząco się topi ale dalej sypie.,.... Temetarura nie spadła niżej jak na -2. Teraz jest 3na plusie.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

474 Ostatnio edytowany przez forszaj303 marek (2017-05-10 14:44:01)

jak ktoś nie dawal po trawach nawozu to jak popruszy sniegiem można rozsiewać bo elegancko przejazdy widać,oby tylko nic nie mrozilo,bo rzeczywiście bedzie nieciekawie

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

475

A  może by odświeżył wątek  bo to już chyba wiosna ??

u nas sieją nawozy na potęgę    ciekawe czy będzie jeszcze ta zima czy już nie ?
Kwiatki   na ogrodzie powychodziły  w lesie  gałęzie na drzewach się budzą ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

476

ja czekam jeszcze tydzień, jak bedzie szło ku ciepłemu to też ruszam

mdw

477

Kizeryt posiany. Za jakiś tydzień półtora reszta

478

Dziś rzeczywiście wiosennie było ,co do ruszenia z nawożeniem to jeszcze do 1 marca muszę czekać z gnojowicą a zbiornik obok płyty juz przepełniony ,wybiło na wierzch i zaczyna mi pod oborę podchodzić... Tak prawie ten co wymyślił ten chory przepis niech przyjdzie i ten nadmiar wypije .

479

No tak z sypkimi  to  wariują ale z RSM ??  lekka przesada

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

480

No wspomnieli że z RSM ma być inaczej  ciekawe czemu?