221

Odp: Kupie opryskiwacz

a ja mam wygodę komp , Miller za mnie pracuje . 200 to  200 . prędkość mnie nie interesuje jeszcze zebym doplacił to na polach z klina bym  się  nie zajmował włączaniem sekcji.

Leszek   dla kolegów'

222

Ja mam 7 sekcji na 15 m i większość pól kliniastych, w moim wieku trzeba robić takie rzeczy manualnie. Żeby demencja starcza nie dopadła, ćwiczę pamięć na każdym kroku wink

223

Mój Teejet też się dobrze sprawdza podczas pracy

224

komp piękna sprawa ...  pryskam z prędkością 14km/h i wychodzi 200l  miód na serce ...  a jak hektary ubywają smile)

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

225

Grzegorz zadzwoń może to ci poopowiadam 694789788.

226

Wczoraj poszły pierwsze koty za płoty.  Było jeszcze sporo pierdółek, ale w końcu jak ustawiłem swoja metodą na 200l nalałem wody trochę więcej i pojechałem od razu na 7ha. Wyszło dobrze. Napęd od koła t dobry pomysł, bo wydatek wody przy ustawianiu wynosił od ok 150l -380l czy da się więcej lub mniej nie wiem, ale podoba mnie się to smile Belka 24m wcale nie jest taka ogromna, tylko wczoraj nie miałem słupów i krzaków na środku pola. Jednak nie takie to straszne. Pompa tłoczy ciecz nawet jak się jedzie do tyłu, co ułatwia oprysk od brzegu pola. I będę musiał myśleć o większym ciągniku na nowy rok, bo białoruśka dostaje baty przy pustym po polu a co mówić jak zaleję wodą. Muszę jeszcze koła rozsunąć na 4rządki buraka pod opryskiwaczem, to będzie mniej wywrotny. Ciągnik wcześniej poszerzyłem..

227

no to do 323 i po kłopocie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

228 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2017-04-02 09:15:23)

Tak, ale trochę szkoda tłuc, bo mam z tyłu opony 600 :walka:

229

Grzegorz89 napisał/a:

Belka 24m wcale nie jest taka ogromna, tylko wczoraj nie miałem słupów i krzaków na środku pola. Jednak nie takie to straszne. Pompa tłoczy ciecz nawet jak się jedzie do tyłu, co ułatwia oprysk od brzegu pola. I będę musiał myśleć o większym ciągniku na nowy rok, bo białoruśka dostaje baty przy pustym po polu a co mówić jak zaleję wodą.

co do belki to jest tak jak mówiliśmy.  Raz spróbujesz i już do 12 nie wrócisz.  Co do buraków , ile siejesz ?  Ja sieje 5 ha i do buraków używam małego opryskiwacza 400 l i nie muszę plukac, a buraki muszą mieć czysty opryskiwacz. ja przez 4 lata ciagalem opryskiwacz zetorem  8011 , ale mokre wiosny musiał ciągnąć kermit. Teraz robię fordem to jest piękny zestaw.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

230

Grzesiek to po zniwach jak dobrze pójdzie bedziemy sobie ciągniku podbierac bo tez mam w planach kupic pomocniczy 65-75km

Rolnik z powołania:-)

231

Buraków mam koło 7ha. Ogólnie to mam mały opryskiwacz, ale też ma 12m belkę a dobrze te buraki tłuc jak najmniej.
będę szukał na spokojnie może coś w zimie. W sumie to nawet mtz z napędem wystarczyłby, ale potrzeba szukać coś takiego co można rozsunąć szerzej. Nie mam jakiegoś ciśnienia na te wszystkie klamoty....

232

witam, chce kupic sobie wiekszy opryskiwacz do gospodarstwa ale cos prostego i niezawodnego znalazlem sobie takiego krukowiaka
https://sprzedajemy.pl/opryskiwacz-kruk … nr51400557
lance troche pospawane i pompa wloska comet 6-ciotlokowa, bede wdzieczny za opinie zwlaszcza negatywne smile

233

Mam Goliata ale nowszego, z 2013r. Też pompa włoska Comet 6 tłokowa. Narazie nie mam do niego żadnych większych zastrzeżeń.

234

Mam na sprzedanie Hardi 18 m beczka 2500 L rozwadniacz , sterownik z komputerem.  Dzielony na 4 sekcje

235

kamil3993 napisał/a:

Mam na sprzedanie Hardi 18 m beczka 2500 L rozwadniacz , sterownik z komputerem.  Dzielony na 4 sekcje

za ile ?

236

Pytanie do posiadaczy berthoudów miarki od poziomu wody dobrze wskazują? Czy jednak nie jest to wiarygodne. do 200l sprawdzałem, żeby sprawdzić kiedy zacznie się podnosić miarka, ale dalej nie wiem czy nie przekłamuje.

237

Jezeli chodzi o patyk to u mnie wskazuje z dobrą dokladnoscia, jak nalewam wody to patrze tylko na niego .

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

238

mi tez dobrze wychodzi, włąsnie z rzepaku zjechałem

mdw

239

Mierzyłem wczoraj jeszcze wydatek cieczy i wyszło znowu 192l czyli tyle co ustawione. Pod innymi końcówkami też wychodzi identycznie. Wczoraj zalałem na 15ha i w sumie dobrze wychodzi. Problem się pojawia, kiedy trzeba pryskać pól metra lub metr a wypryskuje się sekcją na 5m dlatego na małych ilościach będzie taka rozbieżność.

240

turus87 napisał/a:
kamil3993 napisał/a:

za ile ?

14 tys