Odp: Skrzynia Biegów
mam luzny wałek, skrzynia pośrednia ściągnięta jest luzny le nie chce wyjść co go trzyma delikatne ma ruchy w tył i przód z3mm a na szkrzyni nie ma jakiegoś segera ?? który go trzyma , bo mówimy o tym małym sprzęgłowym
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Skrzynia Biegów
Strony Poprzednia 1 … 45 46 47 48 49 … 54 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam luzny wałek, skrzynia pośrednia ściągnięta jest luzny le nie chce wyjść co go trzyma delikatne ma ruchy w tył i przód z3mm a na szkrzyni nie ma jakiegoś segera ?? który go trzyma , bo mówimy o tym małym sprzęgłowym
O jakim małym? Oby dwa ida razem. Nic go tam noe trzyma dodatkowo. A jak nie ida to trza sniadanie zjesć.
dzięki za info już mam wyciągnięty ,poszło łożysko igiełkowe po środku wałka rozsypane totalnie nawet koszyczka nie było i łożysko podporowe wałka tak zwane baryłkowe i baryłek tez brakowało ciekawe ile to będzie mnie kosztowało ? i teraz kupić nowe ch,,,, wie jakiej firmy ze zrzsypie się po poł roku czy używane co jeszcze raz tyle pochodzi mowa o ddr łożyskach czy używane oryginały ddr ??
Panowie ponowię pytanie i wałek przedniego napędu do 323. Może jakiś telefon lub namiar. Pozdro
http://www.agro-centrumczluchow.pl/. zapytaj u niego. Może mieć ale wątpię. Szybciej od 303.
Koło mnie na złomie są 2 303 ale rozbieranie to kupa roboty, ja nie mam czasu a na dodatek nie wiadomo czy będzie pasował. Rozbieraj może da się to jakoś poskładać...
W poniedziałek będę u kolegi i zobacze bo ma na pewno taki wałek tylko nie wiem czy zt 303 czy 323 . Ale wezmę swój bo mam taki z 323 i przymieże . Jak będzie dobry to jakoś może pomogę
Arek super by było sprawdź i daj znać duży browar ze mnie.
Arku i jak byłeś u kolegi, widziałeś ten wałek?.
Byłem dzisiaj i niestety sprzedał juź ale mówił że 323 i 303 mają niby to samo
Dzięki za zaangażowanie Arek. Tak więc dalej poszukuję wałka przeniesienia napędu do zt323 i za każde info byłbym wdzięczny.
Zadzwoń do Pszenna albo Pankowa
Panowie co sądzicie o kołach zębatych z Pszenna. Nowe 40 z za 550.
Mam pytanie jak dostac sie do łożyska ktore znajduje się na wysokości podpory obudowy sprzęgła. Czy jak podepre tą obudowę i przywale ?w walek to zejdzie
ostrożnie bo pęknie
Dlatego pytam bo to ino ros i pare stowek i kupa dzwonienia. Ale ma zejść? Wydlubalem dwa pierscienie , jeden segera co trzyma łożysko a drugi co na wałku był, ale nie seger , jakis prosty. A mała podpowiedź czy ten wałek da sie oddzielic od pierwszego docisku ?
NIe pamiętam...
https://drive.google.com/file/d/0B2lhkv … p=drivesdk
Tu masz schematy jak to jest poskładane.
Ten pierscionek nacwałku to rodzaj zabezpiexzenia. Powinien teraz wałek wysunąć się z łożyska.
Sam wałek można wybić z tarczy doccisku przy użyciu mlotka i Pary w łapach. Niczym nie jest zabezpieczony.
Panowie ponowię pytanie i wałek przedniego napędu do 323. Może jakiś telefon lub namiar. Pozdro
Masz kolego juz ten wałek?
Co do wybicia wałka z pokrywy sprzęgła to są tam w pokrywie 3 otwory i robi się to tak :
Gdyby ktoś potrzebowal części do skrzyni to takowe posiadam. Kupilem drugą z zatartym łożyskiem i posypanym trzecim biegiem . sporo zębatek i przesówek mogę sprzedać.
Wałek kupiłem w Iłży nowy kolo co sprzedawał twierdził że oryginał , mechanik miał wątpliwości. Skrzynia złożona traktor w pole a tu pod małym obciążeniem oba zakresy reduktora wyskakują. Zdjąłem pokrywę skrzyni ale na pierwszy rzut oka wszystko jest ok.
Ręce opadły do kolan. Co to k...a może być?.
Zdejmij magistralę od biegów, i ręcznie spróbuj włączyć bieg. Jakimś śrubokrętem. Wyeliminujesz wtedy jedno miejsce. Za słabo przesówki może wbijają się. Poza tym gdzie dokładnie mieszkasz?
Strony Poprzednia 1 … 45 46 47 48 49 … 54 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Skrzynia Biegów
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo