361

Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?

sarast fuj nie fuj. Jak ktoś miał nieprzyjemne przejścia z zachodnim wypasionym naszpikowanym wszystkim to dla spokojności duszy kupi takiego aleksandra... No ja nie wiem czy na takiego bym się skusił gdyby był mi potrzebny ale puki co to na swojego nie narzekam. W rusku jak podają że ma 105 km to je ma a teraz w zachodnich to nie wiadomo z jaką normą podają, do tego bosty i inne gówna. A jak to jest ciągnąc pług w polu to wtedy silnik dostaje dodatkowego kopa czy tylko jak z wom?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

362

boost tylko transporcie, stateczne obciązenie. Jak pracowałem w szkocji szefo był wsciekły bo nowy ciągnik miał być z boost a był cienki jak barszcz. mój ma tez niby boost, i gówno wielkie jak zablokowałem ekologie to faktycznie zrobił się boost big_smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

363

Laszek napisał/a:

sarast fuj nie fuj. Jak ktoś miał nieprzyjemne przejścia z zachodnim wypasionym naszpikowanym wszystkim to dla spokojności duszy kupi takiego aleksandra... No ja nie wiem czy na takiego bym się skusił gdyby był mi potrzebny ale puki co to na swojego nie narzekam. W rusku jak podają że ma 105 km to je ma a teraz w zachodnich to nie wiadomo z jaką normą podają, do tego bosty i inne gówna. A jak to jest ciągnąc pług w polu to wtedy silnik dostaje dodatkowego kopa czy tylko jak z wom?

.   bez urazy !!nie żebym kpił ale szczerze ci życzę  byś kupił sobie nowy zachodni a młody jesteś to pewno dasz radę !!! i wspomniesz moje słowa co do MTZ  fajne bo tanie i nic po za tym.  od kiedy przesiadłem się w nowoczesne ciagniki to lat mi ubyło.. fajna w nich robota. i też się psują ale wolę je naprawiać...wygoda musi kosztować. pozdrawiam.

Leszek   dla kolegów'

364 Ostatnio edytowany przez sarast (2017-06-14 21:24:56)

ps, jak kiedyś o 20 kończyłem dla przykładu siewy to teraz o 24 . i żona krzyczy po co nowe ciągniki kupowali. ze po !!!nocy robimy !!! a co mam jej mówić że się lekko zrobiło . !!!j':beer:', '');

Leszek   dla kolegów'

365

Nie no nie obrażam się, wiadomo zachodnie wygodniejsze. Tak jak piszesz wygoda kosztuje

E 516 na części
Telefon 695 076 269

Ale 10% wszystkich ciągników na świecie to belarusy:)

367

te 55l na min przy hydraulice to nie pomyłka ?? tyle to c 385 ma

pewnie w opcji jest więcej, Do rozkładania agregatu wystarczy, najwyżej zamiast 10sek będzie to trwało 15. Generalnie ciągnik powyżej 200KM ma być dobry w uciągu bo co innego on może robić?

369

Ja potrzebuje ciągnik co będzie tyrał po 3 tys mtg rocznie    za 2 lata może się rozpaść   oddam i po problemie ...  ma być wygodny  i mocny  kwestia co wynegocjuje   jak będzie tylko transport to z moca zatrzymam się na 170koniach     hydraulika ma być szybka  bo czas to pieniądz   
chodzi mi po głowie NH T7  Case PUMA   co jeszcze brać pod uwagę ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

370

może kubotę 170

371

AA Jedno wymaganie ciągnik musi mieć wagę słuszną  będzie ciągał przyczepę o pojemności 40m3 więc  do kiprowania by go nie przewaliło musi mieć tą wagę  mojego case już moja przyczepa raz podniosła  50cm nad ziemię za zaczep  więc to nie przelewki

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

372

Jak nie tajemnica to co masz za fuche?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

373

Kolega jak szukał 150 konnego to brał pod uwagę NH, Case, Valtre i Massey'a. W cenie dużej różnicy nie było. Wziął Massey'a i nie żałuje, z naczepą daje radę.

374

sprawdź cenę mccormick-a lub landini. to te same ciągniki i największe modele ważą bez obciążników 7.5 tony moc około 220 koni z boostem - to następcy case mx

375

Laszek napisał/a:

Jak nie tajemnica to co masz za fuche?

Pewnie S3 buduje

376

Panowie  spokojnie jak się uda to powiem na razie zbieram informacje  i czekam na konkretną propozycje  umowy  będzie umowa będzie nowy sprzęt

377

No to niech się Ci uda coś fajnego podpisać

E 516 na części
Telefon 695 076 269

378

Byłem wczoraj w new holland  zaproponowali mi T7.200 moc znamionowa 160 koników   za cene 275tys netto   dostępny od ręki  klima amortyzacja osi kabiny tuz przedni  z obciążnikiem  cięgna itp jest wszystko .

Byłem też  u Kuboty  model 145 konnny  z klimą osią zamortyzowaną  i obciążeniem by ważył  koło 6t  zaczyna się od 300 neto

379

3 lata temu za NH T6.120 powiedzieli mi 210 netto a gdzie mu do T7 no ale to było 3 lata temu

gg 5118068

380

wojtas napisał/a:

Byłem wczoraj w new holland  zaproponowali mi T7.200 moc znamionowa 160 koników   za cene 275tys netto   dostępny od ręki  klima amortyzacja osi kabiny tuz przedni  z obciążnikiem  cięgna itp jest wszystko .

Byłem też  u Kuboty  model 145 konnny  z klimą osią zamortyzowaną  i obciążeniem by ważył  koło 6t  zaczyna się od 300 neto

Dobra cena. Tylko pewnie zwykła skrzynia? Full powerschift czy jakoś tak? Oś rozsuwana? Sterowanie hydrauliką na przyciski?