381

Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?

no to ceny się wiele nie zmieniły przez 5 lat, ja 2012r za T7-200 z fabrycznym tuz i szerszymi oponami dałem 260netto, co do mocy tej niby z boostem trudno mi powiedzieć czy faktycznie ta zapalająca się kontrolka daje moc??? ale z vaderstad cultus 3m bezorkowo dawał spokojnie rady 12-14km/h w ciężkiej ziemi.

382

diablo  a jak ze spalaniem tych mszyn i jak skrzynia ?  masz tam tą  co mi proponowali  od 1-16 czy19 biegu bez sprzęgła wszystko pod obciążeniem ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

383

Ja mam tą drugą. Bierz bezstopniówkę, tempomat sobie ustawisz i przy niej jest dużo niższe spalanie. I żeby Ci od razu ze skrzyni kaganiec zdjęli to zobaczysz jak zapiernicza wink

384

Ile wołają za JD 6155m?

385 Ostatnio edytowany przez Fenol (2017-06-22 22:45:48)

Wojtek a koniecznie nowy? tu masz brykę spełniającą twoje oczekiwania, jak ciśnienie skrzyni faktycznie taki to powinien posłużyć jeszcze lata. no i za mniejsze siano.
https://www.otomoto.pl/oferta/fendt-924 … yUJ3T.html
pompa ponad 100l, ponad 8t wagi i 250 koni.

a tu osiemsetka
https://www.otomoto.pl/oferta/fendt-818 … yXpWx.html
duża pompa hyd, 6,5t wagi, niemal 200 koni, ciągnik z tms naciskasz gaz i sam już resztę robi za ciebie.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

386

Fenol napisał/a:

Wojtek a koniecznie nowy? tu masz brykę spełniającą twoje oczekiwania, jak ciśnienie skrzyni faktycznie taki to powinien posłużyć jeszcze lata. no i za mniejsze siano.

a tu osiemsetka
duża pompa hyd, 6,5t wagi, niemal 200 koni, ciągnik z tms naciskasz gaz i sam już resztę robi za ciebie.

Jak ta osiemseta jest od tego całego Denisa i jego wspólnika to ja dziękuję bardzo...

387

Albo jakiegoś fastraca 3220 albo 7230, masę własną mają słuszną a i prędkość dobra a jak do przyczepy to jak znalazł

E 516 na części
Telefon 695 076 269

388

6.5tony i 200koni to jakoś słabo mi to połączenie wygląda. Fakt, że do jazdy po szosie nie trzeba aż tak dużej masy, ale jednak to mało.

389

Fendty  ok ale  jeszcze nie widziałem by ktoś fedta miał i stał na podwórku ... by odpoczywał
czemu nowy  jak wypali docelowo maszyna ma robić 16h na dobę 6 dni w tygodniu   urzywka  swoje przeszła  licze 3 lata i nowy  będzie miał dość
JD w ogóle nie biorę pod uwagę   jest tam tyle napakowane śmieci  w tą maszynę  i  na mocy kłamią jak się tylko da   docelowo  JD 6140 moc 140KM  a słabsze to od  polskiej szóstki 
Wiem z autopsji sprawdzaliśmy  z przyczepami jednakowy ładunek  jednakowe przyczepy i ta sama górka   JD to Przereklamowany sprzęt  może kiedyś był ok

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

Koło mnie firma usługowa - rębaki, kosiarki, transport ma używane valtry. Bardzo sobie chwalą te ciągniki.

391

mi coś tam tez sie nagrywa, ale wyklaryje mi sie sytuacja gdzieś w ciagu tygodnia, jak sie dogadam to moze za dwa tygodnie bedzie kolejny konik stał na podwórku.

mdw

392

Pawel21990 napisał/a:
Fenol napisał/a:

a tu osiemsetka

Jak ta osiemseta jest od tego całego Denisa i jego wspólnika to ja dziękuję bardzo...

Paweł nie wiem nic o sprzedawcy, podałem przykład.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

393

Mam propozycje zamiany kombajnu na ciagnik fiat 640, miał ktos doczynienia z czyms takim?

Rolnik z powołania:-)

394

zalezy czy ci potrzebny

mdw

395

Nie zamieniaj, czekaj do żniw a śmiało sprzedasz. To jednak nie prowadziłeś na kołach?

396

Grzegorz89 napisał/a:

Nie zamieniaj, czekaj do żniw a śmiało sprzedasz. To jednak nie prowadziłeś na kołach?

gość się rozmyślił i dalej kombajn stoi.
yokoslaw ciagnik pomocniczy który zastapi 360 potrzebny jest ale nie chce sie wtopic nie znam marki fiat

Rolnik z powołania:-)

397

no pewnie z czesciami kłopot do tych dziadków

mdw

398

Wojtek jeśli chcesz nówkę to szukaj Classa, DF, albo MF... Byłem w Szepietowie stał NH T7.210.. Fajny.. Ale jak zobaczyłem mase 6500kg to mi gały wyleciały... Chyba że to masa netto... ale on powinien ważyc z 8t bite jak na taką moc... Jak NH czy podobne to trzeba full obciązników i wtedy będzie jeździł... A kubota... siedziałem to trochę taniością w srodku zajeżdza.. w Df czy w Case super wykonanie w środku... Kolega ma na PGR kubotę i wcale jej nie poleca.. są 2 i obydwa się sypią.. a spalanie ogrom.. ale to może wina że to była pierwsza seria tych 140stek...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

399

nie polecałbym zadnego z podanych przez ciebie, wagi podobne, bez szału a drogie, cenowo najlepiej wydzie case

mdw

400

Case Bądź Steyr.. Jeszcze jako tako. Są gusta i guściki wink

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)