Odp: Claas COMMANDOR 114,115,116
roboty pola mam w tej chwili prawie 300 do wykoszenia tym nie dam rady najzwyczajniej w świecie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Claas COMMANDOR 114,115,116
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
roboty pola mam w tej chwili prawie 300 do wykoszenia tym nie dam rady najzwyczajniej w świecie
to rzeczywiście przydałby się większy.
Wojtas X18 chyba wszystkie miały V6 turbo. W moim co V6 bez turba to w kukurydzy co dawała ostatnio 12-15 ton to robiłem 1 ha w godzinę i palił 25. To dobry wynik bo 514 bym robił to 2 godziny i też by tyle wyszło paliwa a jednak 514 jest bardzo oszczędny. Jak bym miał potrzebę zmiany na większy to bym brał mogę bo jednak maszyna prosta a przy tym wygodna i wydajna. A że swoim czasem się pozegnam bo roboty nie aż tak dużo a kasa na co innego się przyda. Na 514 nie ma zainteresowania a kombajn jednak pewny jak na swoje potrzeby i kilku małych przy okazji
Turok przy skrzyni begów masz bębny hamulcowe i tam masz odpowietrzniki
Panowie ile oleju wchodzi do V6 OM421? Wąż od spuszczania oleju dostał dziurkę i trochę wyleciało to teraz nie wiem ile prawidłowo powinno być
Bagnetu nie ma ?
pewnie ma ale ile w sklepie kupić by nie jechać dwa razy
w samochodach niby 14 do minimum a 18 do maksimum ale czy u Ciebie tyle samo to nie wiem
Leszek kup 20litrów i zostanie ci na dolewke A tego węża zmieniłeś na nowy bo trochę strach na takim jeździć
Dzisiaj odjadę gardzielą żeby klepisko zmienić to wtedy będę miał dojście do okienka pod silnikiem żeby odkręcić wąż i wtedy biorę go na wzór żeby nowy na ten wymiar zakuć. Tylko niech zrobi tak jak od hydrauliki bo te co mają z wierzchu metalowy oplot to nie bardzo
Laszek a co trzeba przekładać w Cs do kukurydzy ?? (bo dziś kolejna awaria węgierskiej zemsty i zaczynam myśleć)
No klepisko miałem do kukurydzy, blachy na bęben. Sito tylko górne bo dół kosza sitowego przestawia się w górę tak że całość leci w zmijke od ziarnowego. Co do przystawki to ja nie narzekam na oros w 514. A co u ciebie się z nią dzieje? Natomiast tą co miałem przy claasie to nie polecam. Słabo to cieło no i droga w utrzymaniu. Jak co to nowszą orosa z rozdrabniaczem pod walkami HSA czy tam idass
No klepisko miałem do kukurydzy, blachy na bęben. Sito tylko górne bo dół kosza sitowego przestawia się w górę tak że całość leci w zmijke od ziarnowego. Co do przystawki to ja nie narzekam na oros w 514. A co u ciebie się z nią dzieje? Natomiast tą co miałem przy claasie to nie polecam. Słabo to cieło no i droga w utrzymaniu. Jak co to nowszą orosa z rozdrabniaczem pod walkami HSA czy tam idass
Leszek A w podajniku pochylym przekreciles kostki pod łańcuchem na kuku
No żeby łańcuch wyżej szedł
Tak dokładnie
Ostatnio jak nie zębatka to łańcuch, wczoraj wyleciała zawleczka ze spinki na przenośniku pochyłym i taśmę zamsakrowało. 2x łożyska na górnym wale w tymże przenośniku, w ciągu tygodnia. jakaś seria niefortunnych wydarzeń ogólnie, w zeszłym roku jakoś to hulało. W tym każdy wyjazd kończę kluczami. Ale poprawimy, naprawimy i będzie git. Tylko myślę powoli o innym kombajnie bo wydajności trochę brakuje. Te commandory w fajnych cenach są. Po głowie mi chodzi 108 najlepiej w maxi ale to inna kasa.
No właśnie u mnie gardziel w 514 też trochę wkurza, całe napinanie łańcucha jest bardzo delikates, w claasie jest to konkretnie zrobione. A powiedz zbierasz słomę?
Nie słoma jest mi kompletnie nie potrzebna i tak całości siekam i przyoruje
To w takim przypadku Cs jak najbardziej. Cena przemawia. A jak rotor słomę mocno potarmosi to jak jeszcze później przejdzie przez sieczkarnie to sieczka Gut. Jak co to zapraszam do zakupu
Sprzedajesz swego ?? a co z przystawką ?
No swojego sprzedaje, jest na olx. Głównie przez słomę. Przystawka już poszła. Na olx jest kilka sztuk claas MP co mają narmalnie docinacz na 2 noże pod walkami obrywajacymi.
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Claas COMMANDOR 114,115,116
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo