Odp: GG FORUMOWE
ja bralem do dominatora teraz z wilkolaz na allegro 100zl na szt taniej od nekli od nekli bralem 5 lat temu i jestem zadowolony ten z dokladnosci zrobienia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 384 385 386 387 388 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja bralem do dominatora teraz z wilkolaz na allegro 100zl na szt taniej od nekli od nekli bralem 5 lat temu i jestem zadowolony ten z dokladnosci zrobienia
Marku ładną halę postawiłeś. Przejeżdżałem wczoraj, bałagan trochę bo robią te drogi ale kawał już oddany do użytku.
Witam kolegów.Ktoś niedawno oferował sita do wialni mechanicznych do zboża i rzepaku.Jak ktoś pamięta to proszę o namiary.
Do stary wlr05 i podobnych. Sitka z siatki tkanej. Jak o takie ci chodzi to Ponad pół roku bawiłem się w to ale z braku czasu i klientów (około 200szt srobione) temet umarł.
Na 2 ha rzepaku pozostały samosiewy żyta i trzeba to oddzielić,brakuje mi drobnych sit.Co do modelu wialni i rozmiaru ramek to jutro obadam.
A kombajnem tego nie oddzielisz?
mpopis mam pytanie do Ciebie ,zaczął mi ciec rozdzielacz hydrauliczny ten oryginalny (bajerancki)w LIAZIE czy ty go robiłeś ,czy wstawiłeś jakiś inny u siebie?
mam wstawiony taki z allegro jak ten http://allegro.pl/rozdzielacz-hydraulic … 25939.html
Panowie mam na żniwa przyczepę z hamulcami dwuobwodowymi a w ursusie mam jeden obwód ,jak zdobić na dwa obwody może ktoś przerabiał to by sie podzielił i podpowiedział co i jak , jaki zawór złącza i przyłącza
Najprościej zamiast czerwonej złączki załóż zwykłe przyłącze takie jak do hamulców jednoobwodowych podłącz do traktora a węża z żółtą końcówką nie podłączaj wcale i będzie hamować . Można przerobić układ w ciągniku na dwuobwodowy zakładając taki zawór jak w przyczepie do hamulców (HZS-2) ale to trochę kombinacji a skuteczność taka sama. Jak Cie to interesuje to daj znać to się odezwę.
Ja mam jedenobwód a chce mieć dwuobwodowe
Miałem do farmtraca pożyczoną przyczepę dwuobwodową na poduchach do wożenia siana i zapiąłem tylko czerwoną pod ciągnik i poduchy sie napompowały ale po wciśnięciu hamulca nic się nie działo.
No bo nie ma prawa nic się stać. Czerwony obwód zasila układ pneumatyczny przyczepy i nic ponad to. Uruchamianie hamulca polega na podaniu ciśnienia na przewód żółty, im wyższe ciśnienie tym większa siła hamowania
Marku ma się prawo dziać bo zanik ciśnienia na czerwonym obwodzie powoduje również zahamowanie przyczepy bo co by ją zahamowało gdyby się odpięła od pojazdu ciągnącego? Przynajmniej w moich tak się dzieje i tak powinno to działać.Jeśli chcesz mieć hamulce dwuobwodowe to pod czerwoną złączkę wyprowadź powietrze prosto z butli a pod żółtą musi iść ciśnienie sterujące hamulcami (tak jak Marek pisze podanie ciśnienia powoduje zadziałanie hamulców w przyczepie) i tu masz dwie opcje zakładasz zawór sterujący hamulcami przyczepy np od stara i podpinasz go z pedałem hamulca, lub zakładasz zawór sterujący do przyczep jednoobwodowych(np hzs-2) i podpinasz wejście tego zaworu pod twoje wyjście hamulców jednoobwodowych, do wejścia co w przyczepie podłączona jest butla podpinasz ciśnienie z butli ciągnika, a do wyjścia z tego zaworu co w przyczepie idzie na siłownik podpinasz żółty przewód sterujący w instalacji dwuobwodowej.
Ta którą ja od czasu do czasu ciągam jest nie do ruszenia bez podania powietrza za zasilaniu.
Grześ to co piszesz może działa w Twoim egzemplarzu bo może ktoś coś tam przerobił.
Wszystko się zgadza bo z instalacji jednoobwodowej też idzie powietrze na przyczepę gdy pedał hamulca nie jest wciśnięty więc da się napompować.Mam D-83 na zaworze sterującym HZS-4 gdzie mogę ruszyć bez napompowanego ciśnienia w przyczepie a pożyczam trzyosiowego kassboher-a (właściciel ciąga U-1204 też na instalacji jednoobwodowej) w którym jest zawór sterujący wabaco,tam trzeba napompować powietrza przed ruszeniem.Najprościej to sprawdzić napompować powietrza do przyczepy odpiąć czerwone złącze i wtedy widać co się dzieje na siłownikach hamulcowych.
PawełS.64 napisał/a:Witam kolegów.Ktoś niedawno oferował sita do wialni mechanicznych do zboża i rzepaku.Jak ktoś pamięta to proszę o namiary.
Do stary wlr05 i podobnych. Sitka z siatki tkanej. Jak o takie ci chodzi to Ponad pół roku bawiłem się w to ale z braku czasu i klientów (około 200szt srobione) temet umarł.
Jeśli jest możliwość zakupu to chętnie kupię.wymiar ramki 550x500 wialnia WRL-05
mpopis dzięki za szybką odpowiedź ,mam jeszcze jedno pytanie ,w tym rozdzielaczu nie ma pozycji pływającej . Ona mi jest potrzebna ,jak Ty sobie radzisz ciągając maszyny na sztywno? A co do hamulców dwuobwodowych jutro sprawdzę u siebie bo nigdy nie podłączałem czerwonego do jednoobwodowego w ciągniku.
Hamulce powinie się załączyć po spadku ciśnienia na czerwonym przewodzie, ale jest to hamowanie awaryjne i nie ma możliwości regulacji siły hamowania. Ursusem jak ciągałem przyczepy na dwuobwodowych hamulcach to zawsze miałem przejściówkę starego typu na czerwoną i cheja.
JAk są takie tematy to sprawa
Mam gorczycę na nasiona
Kupić sito do kombajnu i liczyć że jako tako wyjdzie.
W chwili obecnej mam fasolkę jakieś 6-8mm nie wiem dokładnie
Nie kupować sita do kombajnu tylko kupić sito do "petkusa"
sam nie wiem...
Kosiłem gorczycę 2 lata temu na fasolce i dosyć czysta jest. Chwastów nie było, czasami tylko kawałek słomy się trafi. Jak chcesz cyknę fotę jak wygląda bo mam jeszcze trochę.
Strony Poprzednia 1 … 384 385 386 387 388 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo