Odp: żniwa 2017
U nas pszenżyto zaczyna już rosnąć w kłosach :uuuu:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » żniwa 2017
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U nas pszenżyto zaczyna już rosnąć w kłosach :uuuu:
Ponoć w całym kraju takie jaja że jeszcze nie dojrzałe a już rośnie.
Dzisiaj chłopaki z agrifarmu ruszyli w rzepak, jak do jednego dzwoniłem to mówił że ma 20% wilgotności. Poza tym w polu mokro jak diabli, jedynie 780tt sobie radzi
5 ha jęczmienia jarego dziś zrobione. Jutro na dwa jedziemy z ojcem w pszenżyto i jęczmień
Jutro też planuję w pszenżyto wjechać a jak zdążę to i w owies
ja jutro w pszenice jadę, dzisiaj kosili to 14,3%
Ja tam jutro leżę. Dziś ukosiłem 3,5t porzeczki muszę odpocząć...
A ja jutro jadę w żyto , dziś galancie grzało do tego lekki wiaterek to ładnie wyschło
Dzisiaj chłopaki z agrifarmu ruszyli w rzepak, jak do jednego dzwoniłem to mówił że ma 20% wilgotności. Poza tym w polu mokro jak diabli, jedynie 780tt sobie radzi
A na innym gospodarstwie co mają w lubuskim to 25% i jadą ostro
zaczynałem rzepak miał 18 kończyłem miał 8 schnie w oczach ale mam jeden kawałek 4 ha co leży dosłownie na ziemi wszystko nie idzie tego ukosić .. pierwszy raz coś takiego mam
jutro chyba oleje rzepak i wpadam w jęczmień bo na poniedziałek znów deszcz .. wrrr
Mój sąsiad przez miedzę ruszył rzepak, ale z jakim bólem? Idzie mu jak starej brzydkiej k....e w deszcz. Od 15 do 21 NH6050 może z 5 ha wydeptał ale ile w przód tyle w tył.
Wczoraj okolice Kruszwica/Inowrocławia kosili aż huczalo. 8,4% gość za międza miał
Właśnie oglądam Tydzień .Jak tam wszystko jest ok .Ceny mleka bardzo wysokie ,żywca jeszcze lepsze ,a zbiory zboża rekordowe a ceny jeszcze lepsze jak kiedykolwiek i stabilne wszystko jak tra lala .Proszę nie narzekać że za słabo sypie albo ceny nie pasują.
Kosze rzepak ,wilg 8 a plon ponad 2 tony z ha . Średni plon podam jak skosze .
U mnie 7,7% wilgoci, ale desykacja była 2 tygodnie temu. Za to czasem błoto takie na poli, że strach wjezdzac :-o
mi rzepak dał 4017 kg/ha taka srednia
Dzisiaj skosiliśmy pszenżyto z przygodami, tak utopiłem kombajn że 1.5 godziny mnie wyciągali :stu: wilgotność 11.5 - 12.5 ale w dotyku takie nie bardzo, może przez to że zaczynało rosnąć w kłosach
mi rzepak dał 4017 kg/ha taka srednia
To tylko pogratulować. Ja ze swoim od początku miałem pod górkę.
Żniwa wczoraj rozpocząłem ,kosiłem żyto , fajne suche tylko plon na V klasie raczej słaby liczyłem na większy , wiosną zapowiadało się ładne , w słomę wyrosło , kłosy też długie ale podejrzewam ,że coś mu zaszkodziło przy zapylaniu i niektóre kłosy są nie pełne lub całkiem puste.
Pajej napisał/a:mi rzepak dał 4017 kg/ha taka srednia
To tylko pogratulować. Ja ze swoim od początku miałem pod górkę.
Czyli?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » żniwa 2017
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo