7,801

Odp: GG FORUMOWE

Pietia napisał/a:

Chłopaki mam problem spółka wodna wjechała na pole wyczyściła rów bez mojej zgody i wiedzy 400 metrów wiecie jak wygląda na polu po wielkiej awanturze zgodzili się krzaki które powyrywali uprzątnąć a resztę mam juz sam sobie zrobić. Jest na nich jakiś paragraf jak to wygląda po czyszczeniu rowu. Prezes czyścił odpływy od swoich pol ja nie miałem problemu z wodą od wielu lat i z tego co pamiętam on też. Można coś z tym zrobić.

kiedyś wszedłem samowolnie sąsiadowi na pole w celu oczyszczenia rowu gdy ten nie wykonał czyszczenia w/w rowu nakazem !!!! ze starostwa ,    bo u mnie na polu mogłem ryż sadzić a woda blokowała sie na jego przepustach !!!! i miałem jazdę !!!!  samowola !! prokurator! policja! ale jakoś bez szkody z tego wyszedłem ale na drugi raz tego nie zrobię !!!!!! żeby taką akcję przeprowadzić to stos dokumentów .

Leszek   dla kolegów'

7,802

U nas czyścili kanał w zeszłym roku , też wszystko zostało na brzegach , sterty mułu , korzeni i drobnych krzaków.

7,803

Ja to się cieszę jak w ogóle przyjadą wyczyścić rów a to co zostanie to już sam sobie rozgarne

E 516 na części
Telefon 695 076 269

7,804

Leszku wiesz jaki sajgon został na polu mogli zadzwonić podstawiłbym przyczepy !!!

7,805

No to swoją droga

E 516 na części
Telefon 695 076 269

7,806

powini  uprzątnąć po sobie i pozostawić  w stanie nie gorszym niż było . Rów jest ich  pole twoje , musza po sobie posprzątać

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

7,807

Żeby sama ziemia i krzaki to ok. U nas na pasie 5m od brzegu ziemia z kamieniami.  Ani to uprawic ani zabrać

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

7,808

Gdy spółka czyscila rów na jesieni po zasianiu ozimin wynegocjowalem i przez trzy lata nie odprowadzalem składek . Taką dostałem ulgę

7,809

Znów jak co roku o tej porze latają po moim niebie wojskowe casy i herkulesy. Ćwiczą na Święto Wojska w Warszawie. Podobno godzina lotu casy kosztuje 20 tys. zł, a lata ich 5, ile   kosztuje lot herculesa nie wiem, ale 4 silniki spalą więcej bo i samolot jest znacznie większy. W tym roku tylko 2 herculesy ćwiczą i nie widzę żeby ćwiczyły odrzutowce. To tak tylko, bo ten hałas trochę dokucza.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

7,810

Maryush napisał/a:

Znów jak co roku o tej porze latają po moim niebie wojskowe casy i herkulesy. Ćwiczą na Święto Wojska w Warszawie. Podobno godzina lotu casy kosztuje 20 tys. zł, a lata ich 5, ile   kosztuje lot herculesa nie wiem, ale 4 silniki spalą więcej bo i samolot jest znacznie większy. W tym roku tylko 2 herculesy ćwiczą i nie widzę żeby ćwiczyły odrzutowce. To tak tylko, bo ten hałas trochę dokucza.

Trzeba pomyśleć jak użytek z tych samolotów zrobić jak Pawlak w filmie .Tam też samolot latał po jego niebie.

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

7,811

Pewnie paliwo mają na opendzlowanie i tak latają szukając klienta i widać nadal nie znaleźli... 😀

E 516 na części
Telefon 695 076 269

7,812

A niech tam sobie latają. Jeszcze jutro polecą nad Warszawę, wrócą i przez rok będzie spokój. Chociaż TS 11 Iskra robi więcej hałasu gdy lata na niskich wysokościach, ale tak to jest jak się mieszka w pobliżu Dęblina.

7,813 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2017-08-15 11:45:52)

Czy klimatyzator ścienny mógłby być założony do kombajnu i działałby dobrze, czy jednak nie nadaje się do takiego kurzu? i jeszcze czy ktoś mógłby mnie nakierować na wątek z przeróbką pompy na ruską? Chodzi o główną hydrauliki. Nie mogę jakoś namierzyć.

7,814

https://www.youtube.com/watch?v=j_DtYRWRXc0
kogo sprzety?

7,815

prawie jak mad max smile

mdw

7,816 Ostatnio edytowany przez Maryush (2017-08-18 08:55:41)

To chyba nie z forum, bo tam pracuje ,,Forschnit".

7,817

Pany ile wziasc za gruberowanie od ha. forschritt323+gruber 2.8m zdj gdzies sa na forum

7,818

Ja kasuje za uprawy paliwo x3.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

7,819

Sprzety znajome

7,820

czyli ile?