Odp: żniwa 2017
Leszek jest za setke z groszem 228 comandor ciekawe jak to na prawdę się ogarnia w polu . A właśnie ile ton na godzine lub ile ha na godzinę przerobisz ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » żniwa 2017
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Leszek jest za setke z groszem 228 comandor ciekawe jak to na prawdę się ogarnia w polu . A właśnie ile ton na godzine lub ile ha na godzinę przerobisz ?
Przerób ma podobny do 108. Co do 228 to tam potężny silnik i ciekawe ile faktycznie w godzinę spali i zrobi. Z jednym gościem gadałem co ma 2 sztuki 228 to mówił że 30 ton zrobi w godzinę.
30t np pszenicy to jakieś 4 ha hmm szybszy od lexiona ? nie wydaje mi się
A jak z tymi rotorami czy jak by to nazwał ??
Rotor... Dobrze oddzielaja ziarno od słomy. Zapchac czy zawinąć nie zdarzyło mi się to. Ten co jest w dolnośląskim za 105 to pisze że do dużej negocjacji. I pisze ze ma AC i 3d. Jak nie masz daleko to zajedz i będziesz wiedział co i jak. Wojtas może przenieś te nasze wypociny do odpowiedniego wątku co? Bo tu trochę bajzel zrobiliśmy
A jak napędzany jest rotor? Widziałem w nowym NH to były hydromotory potężne. a w commandorze na pasek?
Tak, paskami. Nie ma tam problema żeby je paliło czy coś. Niektóre mam popękane ale i tak dają radę
Wydaje mi się że prościej na paski, Wiadomo, że w nowych to coby nie było to będzie działać, ale na starsze maszyny to lepiej przez pasek.
Wracałem wczoraj z weekendu z Kołobrzegu chłopaki jeszcze sporo tam stoi zboża i cała masa słomy leży
Ze 40% jest skoszone reszta stoi dziś to jakaś masakra cały dzień leje z przerwami nie wiem co to będzie
To na dolnym śląsku jeszcze jest multum żniwa spokojnie wrzesień zaczepią
od wczorajszego wieczora wlało około 50l. na polach nic się nie da robic o koszeniu nie wspominam...
to dawaj deszcz do mnie
No dziś to caly dzień z ulewami i burzami,droga dojazdowa do mnie zmyta w pole to nawet nie wejdziesz bo gumowce zostawisz a zboża stoją i dziki buchtują
z deszczem zapraszam . Sucho że szok
Załatw jakiś transport a dostaniesz bez ograniczeń. Po około 20 latach pojawiła się u mnie w piwnicy pod domem woda...
ja dziś rano wykaszałem rów koło podwórka by woda szybciej schodziła.
taki poziom wody ostatnio był w czasie roztopów wiosennych chyba 1987r.
lokalna rzeka okresowa płynąca zazwyczaj do maja zaraz wyleje.
woda w studzienkach melioracyjnych się gotuje równo z gruntem
no i w piwnicy kałuża.
ci co zasiali rzepaki będą siac jeszcze raz.
w jednym miejscu jest zabity w drugim wpłukany.
koniec świata. zboza w polu...... dziś do 13 suszyło po 13 przyszła 5 minutowa ulewa...
by nie myslec o zaistaniałej sytuacji spawam miga...
u mnie w sierpniu nie całe 30l
Papej tyle to u nas jeden z deszczy daje... Dzisiaj kolejne 2 ha pszenicy poszło, nawet już w mzawce jechałem, byle skończyć. Jeszcze tylko jedna działka 9 ha
Papej tyle to u nas jeden z deszczy daje... Dzisiaj kolejne 2 ha pszenicy poszło, nawet już w mzawce jechałem, byle skończyć. Jeszcze tylko jedna działka 9 ha
Leszku na szczęście masz suszarnie ja skończyłem 9 sierpnia
Wracałem wczoraj z kołobrzegu z deszczem u was masakra wszystko zalane pozrywane dachy połamane drzewa współczuję chłopaki,u nas tak nie lało.
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » żniwa 2017
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo