2,041

Odp: Rzepak

Ja odpuszczam uprawę rzepaku , nie mówię że już nigdy nie będę siał ale na razie nie.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

2,042

Siał ktoś odmianę Jimmy od saatbau?

"Żadna dziedzina nauki, nawet medycyna, nie ma tak dużego wpływu na zdrowie człowieka jak rolnictwo". Pier Delbert

2,043 Ostatnio edytowany przez sarast (2017-08-22 21:39:28)

bedę siał  bo też mi taką dowieżli , i jeszcze FREDO , I pioneera PR46W31 i PR46W21 .I z maike picford,  kite . taki misz masz .

Leszek   dla kolegów'

2,044

Ja dzis zaoralem .na razie mam zakari z cassude.i chyba cos jeszcze kupie

2,045

U nas powiem szczerze, że ludzie się wściekli i będzie ogrom rzepaku. Sieją nawet ci co nigdy nie mieli a ci co mieli zwiększają, a niekiedy wygląda jakby siali prawie wszystko u siebie rzepakiem...

2,046

Jak sypał u was po 4 tony to co sie dziwisz? U mnie akurat na zasiewy nie wpływa trendy, tylko jako taki płodozmian ale i to w planie jest 13 ha a bylo 8. Z tym ze te 3 ha to takie naciągane bo nie będę górek i szczytów wykluczal i kombinowal jak to później opryskac itp.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

2,047

ja wczoraj skonczyłem siać , dzisiaj chcem go prysnąć

mdw

2,048

U mnie zasiany, dziś z pryskania nici bo wieje jak...

2,049

... Skurwesyn 😁

E 516 na części
Telefon 695 076 269

2,050

Po co się spinać, ja pryskam po wschodach navigator+metazanex 15-20 IX siał będę jutro.

2,051

Ja tam wolę po siewie. Na ciężkiej glebie zawsze przytulia wyjdzie po powschodowym.

2,052

mi tez powschodowo gorzej wychodziło, no i drożej

mdw

2,053

A czym pryskacie po siewie ? w tym roku  będę debiutował w uprawie rzepaku....

2,054

Ja też już posiane i popryskane metazanex+kalif ,  powschodowo na samosiewy pójdzie taurus

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

2,055

Zmiana planów, jeszcze 3 ha wink Chlomazon w formulacji CS i metazachlor

2,056

W sobotę dopiero zeszło zboże z pola gdzie planowałem siać rzepak. Zastanawiam się czy jeszcze warto siać czy już sobie odpuścić. Do 1.09 powinienem zdążyć, ale czy już nie jest za późno (okolice Elbląga)?

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

2,057

siej, u nas do 15 zasiane dobrze wychodzily

mdw

2,058

Tylko Ty masz inne warunki. Na Kujawach czasem siali do 3 i dały radę. Mój po ok 5 dniach wschodzi. Na wcześniej sianych polach ładne rządki.

2,059

http://www.farmer.pl/produkcja-roslinna … 66277.html

2,060

wczoraj machnąłem 46 ha rzepaku i nad ranem popadało. Udało się posiać w sierpniu smile
Jeszcze tylko popryskać i i głowy