Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » Sprzęgło ZT 320/323/325 zasada działania i regulacja
wystarczy te dwie śruby drobnozwojowe lekko napawać bo są za krótkie
andrew albo takie złudzenie optyczne albo tuleja i łożyska (święte) pływają , niema śruby m8 na 3 zdjęciu
Kurde patrzę na to i nie mogę tego nigdzie przykleić a może faktycznie pomogło by to.. to gdyby jakis opis gdzie co i jak to byłbym wdzięczny
teraz tak na sspokojnie obejrzałem te zdj na lapku bo na telu wczoraj to kipsko i chyba zaczaiłem o co kaman z tym to jest to łożysko oporowe co sprzegło rozsprzegla dobrze mysle ? jak nie ro mnie poprawcie a to co na rysunku widac to jak pod ciagnik sie poloze to bede widział tam od spodu czy to sie wlasnie stalo z tymi lapkami ?
witam . mam problem ze sprzęgłem w zt323 . nie wysprzegla dobrze i b iuegi zgrzytaja wysprzęglik jest zregenerowany i odpowietrzony
No to teraz tylko regulacja sprzęgła, i/lub skrzynia ma swoje nalatane. Jest sporo miejsc do sprawdzenia. Zacznij od regulacji.
na poczatek zacznij regulować od góry czyli od pedału sprzęgła każdy wodzik poreguluj potem dojdziesz do łapek sprzęgła jak nie będziesz miał luzu i sprzęgło będzie brało tak delikatnie wczesniej niż w pół pedału to będzie dobrze
witam . mam problem ze sprzęgłem w zt323 . nie wysprzegla dobrze i b iuegi zgrzytaja wysprzęglik jest zregenerowany i odpowietrzony
Pedał hamulców lekko się wciska ?
raczej ciężko pedał wciska sie .
Przedmuchaj zawór trójdrożny, zwłaszcza tą małą siateczkę, przeważnie pomaga.
Pompa wspomagania już leży. U mnie samo sprzęgło chodzi na ciepłym oleju ciężko, wcisne razem z hamulcem i jest lekko , jak jest trochę miekko to słabo kołami skręca.
no wspomaganie tez ciężko chodzi szczególnie na małych obrotach
a ten zawór po prawej pod kabina ???
dmuchałem go i dalej to samo
a regulowałeś
mi jak sprzęgło ciężko chodziło to tak na szybkiego rozwierciłem dławik na jednym przewodzie od wspomagania sprzęgła i zaczeło chodzić lżej
a ten zawór po prawej pod kabina ???
dmuchałem go i dalej to samo
Mój odmówił współpracy, przez 5 lat było ok. regeneracja nie pomogła. Czekam na przesyłkę od kolegi z FF. Pracowałem 3 dni na zaworze sąsiada i było super.
no wspomaganie tez ciężko chodzi szczególnie na małych obrotach
To najwyższy czas zmienić pompę na nową.
witam. koledzy na ktoś może ten rysunek od sprzęgła z pierwszej strony od PiotraK odnośnie regulacji sprzęgła? nie mogę go otworzyć w żaden sposób
Napisz Do Mnie Sms 512 976 867 Podasz Mi Email Twój To Tobie Wyślę
miałem pod ręką.
Hehe akurat w porę płytę oddałem
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » Sprzęgło ZT 320/323/325 zasada działania i regulacja
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo