Odp: GDY silnik się grzeje??????????????
Dziwna sprawa , sam przestał się grzać . Spuściłem trochę płynu , założyłem dodatkowy zegar . Dolałem płynu i jest ok . Czyż by się przypowietrzył ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ chłodzenia » GDY silnik się grzeje??????????????
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziwna sprawa , sam przestał się grzać . Spuściłem trochę płynu , założyłem dodatkowy zegar . Dolałem płynu i jest ok . Czyż by się przypowietrzył ?
mi nieraz na górnym kolektorze zbiera się powietrze. Odpowietrzam go przez wyjście na nagrzewnice. być może u mnie żle jest podłączony cały układ chłodzenia
Da się podłączyć źle układ chłodzenia?
Tak. ¬le można wpiąć naczynie wyrównawcze i tak też jakiś magik tu zrobił.
jak miałem 303 to termostat też się zapowietrzał ,wody było full a się grzał trzeba było na wężu popuścić i potem było już dobrze.
co to moze byc? Wczoraj jak kosiłem w upał to mi ubywało wody i to bardzo, ale nie rurka tylko jakby jakas dziura w chłodnicy, do tego stopnia ze na 1 zbiornik dolewałem 5l. gdy zrobiło sie chlodniej to przestało wody ubywac, dziwna sprawa
Witam wszystkich serdecznie i mam pytanko. Podczas orki płyn chłodzące w zbiorniczku wyrównawczym spełnił się i zaczęło go "sadzić". Co to może być . Informuję że chodzi o 323a.
a jak z temperaturą?
A co znaczy spełnił się i zaczął sadzić
Chyba wykipiał mu przez rurkę obok korka.
Temperatura ok .Ustaliłem że to uszczelka pod głowicą. Zdjąłem głowicę ale nie widzę gdzie ona mogła puścić.Może była za słabo dociągnięta. Czy ktoś wie z jaką siłą dociągać głowicę i czy sama wymiana uszczelki i splanowanie głowicy wystarczy?.
Jasnowidzem nikt nie jest. Raz wywalilo spieniony płyn i głowicę zdjąłeś ? Możliwości jest wiele. Rozpisz sie trochę to może coś poradzimy.
Temperatura ok .Ustaliłem że to uszczelka pod głowicą. Zdjąłem głowicę ale nie widzę gdzie ona mogła puścić.Może była za słabo dociągnięta. Czy ktoś wie z jaką siłą dociągać głowicę i czy sama wymiana uszczelki i splanowanie głowicy wystarczy?.
juz to gdzieś wklejałem ale trzymaj i sie edukuj
Tomek kurde skąd dorwałeś instrukcję w języku polskim?
Witam,czy w kombajnie 514 jest jeszcze jakiś kranik do spuszczania wody oprócz tego co jest wyprowadzony z boku przy akumulatorach.Jak skutecznie pozbyc sie całej wody z niego,mam go 1 sezon i kupilem na wodzie a chcę zalac płynem,Pozdrawiam.
zobacz czy jest tam kranik za rozrusznikiem wkręcony w półblok
A jak by coś wody zostało to wlej koncentrat
najgorzej to tylko zostanie w pompie jak będzie silnik gdzieś pochylony a tak to nie powinno zostac
Tomek kurde skąd dorwałeś instrukcję w języku polskim?
grzesiu daj e-mail na pw to dostaniesz
zaleję plynem do -35,tylko nie wiem dokładnie jak spuścić bo kiedyś w ihc ściągałem dolny przewód od chłodnicy,ale tutaj jest słabe dojście.
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ chłodzenia » GDY silnik się grzeje??????????????
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo