Odp: Jęczmień ozimy
Marek, może podjadę po ten jęczmień w tym roku mam pod niego tylko 1,4 ha
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Jęczmień ozimy
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Marek, może podjadę po ten jęczmień w tym roku mam pod niego tylko 1,4 ha
zapraszam
Koledzy posialiście już jęczmienie ? Ja planuje siew na piątek lub sobotę , myślę ,że to nie będzie jeszcze zbyt opóźniony termin.
Może i nie w okolicy jęczmienia mają dwa liście.
ja siąłem w zeszłym roku 4 października i dał średnio 7,5 tony
U mnie siewy planowane. Po 20.09
Markowy planuję zasiać jutro.
spokojnie po 20 można siać i nic się nie dzieje ...
Dziś wywiozłem resztę obornika i zaorałem. Jutro jeśli pogoda pozwoli ruszam z siewem.
co dać na plamistość siatkową jęczmienia ? https://zapodaj.net/563008bccfd76.jpg.html
Mam ten sam problem. Kupiłem środek Bumper 250 EC taki mi polecili w sklepie. Kupiłem też odżywkę Kristalon zielony 18-18-18 ale nie wiem w jakim odstępie czasu od oprysku na plamistość i czy wogóle teraz jesienią jeszcze można ją zastosować.
a na muchę pryskaliście ? bo mi to na plamistosć nie wygląda
Trzeba bylo dobrze zaprawic i opoznic termin siewu
właśnie ja jutro planowałem pryskać BI 58 na muchę a dziś pojechałem i takie rzeczy na polu.... chyba będzie trzeba kompot uwarzyć zostało mi trochę teukonazolu i tiofant metylowy (topsin) i BI 58 NOwy i powinno być dobrze ... co do terminu siewu to było 19 września i oczywiście bezorkowo...
Bardziej jakas morfoline bym dal na to.
tilt turbo też mam... masz jakiś sprawdzone proporcje do kompotu z tych substancji ?
TO raczej mucha niż grzyb ja się nauczyłem i pryskam zaraz jak tylko wyjdzie ponad ziemię i widać rzędy ,,, raz załatwiłem właśnie w ten sam sposób pryskałem na grzybolca a muszka zrobiła kiłę i po jęczmieniu
Tilt bylby ok mozesz dodac dimetoat ew. chlorpiryfos
Wojtas - a nie kupujesz nasion zaprawionych przeciw insektom?? Ja w tym roku posiałem INĘ zaprawioną systivią i astepem. Póki co wszystko jest ok.
Adam to może i da może i nie . Już się nauczyłem i kolejna nauczka to mocznik to jedynie do opryskiwacza jesli chodzi o jęczmień
a jeśli upierasz się na pryskanie grzybem to tilt turbo załatwi sprawę
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Jęczmień ozimy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo