8,041

Odp: GG FORUMOWE

U nas w centralnej polsce zawsze ceny są słabsze niż np na wschodzie. Mnie to 1.20 już by cieszyło bardzo.

8,042

Ja też z centralnej i mi wyszło za  wrzesień 1,42 , a od listopada podwyżka o 5 gr.Dobre i to ale do 2 euro jeszcze daleko.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

8,043

U mnie 1.55zl jest za mleko wiec już można spać spokojniej...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

8,044

Jak sprzedawać uszkodzony samochód to jak się zabezpieczyć przed ewentualnymi żalami kupującego ? Trzecia rzecz w ciągu ostatnich 10 dni (podnośnik szyby, klocki i tarcze, a dziś skrzynia biegów) strasznie mnie zirytowało i chce sprzedać Sharana

8,045

adnotacja że kupujący zaznajomił się ze stanem faktycznym pojazdu  i nie będzie roszczeń    ipo kłopocie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

8,046

Jak sie trafi bystry kupiec to taki zapis nic nie daje.

8,047

Chcesz poinformować o tym kupującego czy nie. Jak nie to tak jak kolega wyżej adnotacje i dodatkowo przy dacie wpisz godzinę, co by czasem przed północą nie odwiózł. Klocki i tarcze ze skrzynią nie skończyły sie nagle co innego silniczek. Najprościej to przyznać sie że sie na tym nie zna i tyle, nie każdy jest mechanikiem.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

8,048

Poinformować to raczej muszę bo samochód nie jedzie na żadnym biegu sad
tarcza jedna jest podtarta dość mocno z jednej strony bo tłok się zaciął nic nie było widać ani czuć ale jakoś starł się klocek do metalu i wtedy usłyszałem

Nie chcę po prostu wbić się na minę bo zwykli użytkownicy kupują sprawne a cwaniak szuka okazji a wiem że handlarze unikają zapisu na umowie "pojazd uszkodzony" bo wydział komunikacji nie chcę takich pojazdów rejestrować bez przeglądu technicznego

8,049

To nie auto za 50 tys czym się przejmujesz, auto nie jeździ silnik pali a resztę niech sobie kupujący sprawdza. Zapis zapoznał się ze stanem i koniec albo bierze albo nie.

8,050 Ostatnio edytowany przez tomek 323 (2017-10-24 19:19:21)

ja jak kupuje auta niskiej kwoty to pisze 900 zł i w adnotacji auto do naprawy blacharskiej i mechanicznej jak jest ważny przegląd i oc to w wydziale nie ma problemu

przyjeżdza klient ogląda mówisz panie jest to i to złe jak pan bierzesz to bierzesz a na umowie piszesz auto uszkodzone napisz co jest jak klient to podpisuje oznacza to ze zapoznał się ze stanem technicznym i wszystko jest mu znane

Nie ma to jak FORTSCHRITT

8,051

Ogarnij i sprzedaj, lub na szrot w takim stanie jak jest, mamy XXI wiek.

8,052

albo wystawiasz z przeznaczeniem na części robisz z niego dawce i nie masz żadnych kłopotów

Nie ma to jak FORTSCHRITT

8,053

pawelg napisał/a:

Ja też z centralnej i mi wyszło za  wrzesień 1,42 , a od listopada podwyżka o 5 gr.Dobre i to ale do 2 euro jeszcze daleko.

Do jakiej mleczarni odstawiasz ?

8,054

Skierniewice.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

8,055

Ja do SDM Wieluń. U nas jest ten minus ,że lecą głównie na mleku w proszku a cena tego produktu na rynkach jest niska.

8,056

Kolega scoda w najnowszym TAP opisuje swoje Case'y.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

8,057

Masz racje ,nawet wspomnieli o Fortschittach.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

8,058

Kilka lat temu zrezygnowałem z TAP a dziś dostałem sms-a niby zaproszenie na forum rolników i agrobiznesu przy okazji MTP Poznań. Wszyscy to dostają ?

8,059

Pytanie czy silnik hydrauliczny ma stały moment obrotowy?  Silnik według producenta może pracować od 9 do 365 obr/min Wiadomo w skrajnych tj najniższych i najwyższych obrotach może ten moment być inny ale w zakresie np 20-340 będzie mniej więcej stały?

8,060

to w w zależności od konstrukcji mniej lub bardziej stały zwykle lekko opadający w środku zakresu czyli dla twojego od (ok 50 do 300 obr)