Odp: Rsm
Dziś chciałem porozlewać trochę ale krople wody na rzepaku.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Rsm
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziś chciałem porozlewać trochę ale krople wody na rzepaku.
POleciałem po gorczycy 100kgN i wieczorem poleję po pszenicy wyłazi czwarty listek chcę wlać po 100kg/N wczesniej dostała 50kgN w saletrze.
Siedze i się drapię 100 to chyba za dużo. Zjadę do 50-60 czyli łącznie będzie ponad 100 i to będzie się trzymać kupy..
Ta setka to był pomysł z pola
Pomykam z rsm po gorczycy i z jednej mam pszenicę sianą wczesnie a z drugiej moją późno sianą no trochę mnie to poirytowało...
Spiję kawę i w pole
PO CO CI GORCZYCA ?? siałem w programach jak musiałem !!!
Panowie jak tam ceny RSM dostałem ofertę na RSM+S po 630 brutto. w zeszłym roku brałem w listopadzie kosztował coś koło 700 zł.
Panowie można w takiej wczesnej fazie rzepaku zapodać rsm? Mam na niektórych polach strasznie mały ten rzepak i chciałem go podgonić bo i doglebówka go trochę przytrzymała.
Pietia cena dobra. U mnie cennikowo 700 brutto z siarką a 32 800.
można w dawce okolo 100-130l RSM 32 ja bedę jutro lał
Mam pytanie do bardziej doświadczonych mój sprzedawca kończy działalność w związku z tym będę zmuszony zakupić część RSM do mauzerów ma koś z tym doświadczenie 32% rozrabiać do 28% i tak zostawić przez zimę na świeżym powietrzu coś się z tym stanie ????
Ceny na dziś RSM+S 730 netto, 32%, 840 netto
32% jeśli będzie zimno to na pewno się skrystalizuje. Ja mieszałem wiosna rurką z powietrzem i jakoś to szło. teraz na zimę biorę 26 S i mam spokój do - 17. jeśli nawet by się skrystalizował to łatwiej go będzie wymieszać.
Ja rozcieńczam z 32 na 28. Gdzieś w któreś publikacji z Puław były wzory na to. Do mauzera nalewam 160 litrów wody i 840 litrów RAM32. W ten sposób otrzymuję RSM28 i nie ma najmniejszych problemów z przechowywaniem tego przez zimę.
Ja wziołem 32 a to że się skrystalizuje załatwię popularnym C330 a mianowicie 20 minut na wolnych obrotach i mam cieplutki RSM
Jeśli planujesz dawać wczesną wiosną to będzie problem z rozpuszczeniem jak się skrystalizuje, trzeba by to podgrzać jak wojtas pisze. Jeśli później to nie ma problemu.
Wojtek,a w jaki sposób?
podejrzewam że na tłumik zakłada wąż .....
32% jeśli będzie zimno to na pewno się skrystalizuje. Ja mieszałem wiosna rurką z powietrzem i jakoś to szło. teraz na zimę biorę 26 S i mam spokój do - 17. jeśli nawet by się skrystalizował to łatwiej go będzie wymieszać.
Marcin chyba się pomyliłeś z RSM 26S
W trakcie transportu produkt należy chronić przed oziębieniem poniżej temperatury krystalizacji (-7)°C. RSM®S nie podlega przepisom dotyczącym przewozu towarów niebezpiecznych RID/ADR/IMDG.
Zrobię tak jak pisze rudemens rozrobię do 28 a wiosna najwyżej trochę przemieszam spalinami. Trzymacie zbiornik na dworze ???
:):)
Dokładnie spalinami z tłumika ale nie może być pełna beczka bo bulgocze ... chwila moment i rozbujane )
A jak ceny u was generalnie u nas azotowe z tygodnia na tydzień w górę na wczoraj saletra big bag 1050 worek 1080 zł. saletrosan 980 zł
Ja trzymam tak rozcieńczony RSM w mauzerach na dworze. Płaciłem we wrześniu po 705 zł netto.
Ja trzymam tak rozcieńczony RSM w mauzerach na dworze. Płaciłem we wrześniu po 705 zł netto.
Miałem w sierpniu ofertę na RSM + S chyba po 630-650 ale miałem jeszcze żniwa i chyba dobrze że tak wyszło w tej chwili firma się plajtuje a zawsze trzymali mi do wiosny zapłacony.
Pietia a która to firma plajtuje. Pytam, żeby nie wtopić.
Pietia a która to firma plajtuje. Pytam, żeby nie wtopić.
Grupa Rolnik siedzibę maja Nakło koło Kościana i mieli kilka baz w terenie j miałem do nich 15 km. zawsze RSM trzymali mi do wiosny teraz musze się przerzucić na mauzery i rozrobić do 28 aby wiosna podać I dawkę lub saletrę na pierwszy strzał a później już RSM
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Rsm
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo